E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHakan Şükür'den bomba açıklama---

Hakan Şükür'den bomba açıklama

Hakan Şükür'den bomba açıklama
01 Kasım 2014 - 14:42 borsagundem.com

AK Parti'den istifa eden Hakan Şükür gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı

Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen ve AK Parti'den geçen yıl istifa eden Hakan Şükür gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı. İstifasıyla ilgili ilk kez bu kadar açık konuşan Hakan Şükür, "Fethullah Gülen istifa etmesini istedi" iddiasına yanıt verdi.

İstifa etmemesi için kendina bakanlık teklif edildiğini belirten Hakan Şükür, şöyle konuştu: İstifa ettiğim, telefonlarımı kapattığım gün bütün o yetkili kişiler yakınlarımı arayarak döndürmeye çalıştılar ve bunu söylediler bana. ‘Bakan yaptık adamı, istifa etmesin’ dediler.

Şükür’ün, Aksiyon Dergisi’nin pazartesi günü çıkacak son sayısında yer alan bomba gibi açıklamalardan bazıları şöyle:

İSTİFA ETMEYİ ÇOK DÜŞÜNDÜM

Siz bu dershane tartışmalarının çıktığı dönemde istifa ettiniz.


O, bardağı taşıran damlaydı. Ben partinin içine girdikten, yaşadığım birçok konudan sonra istifa etmeyi çok düşünmüştüm.

Dershane tartışmaları öncesi mi?

Evet.

Ama sizin için ‘talimatla geldi, talimatla gitti’ dedi Mehmet Ali Şahin.

Ucuz siyaset yapıyorlar. Bir yere bağlayıp bir yere vurmak, sizin üzerinizden koca bir hareketi zor duruma düşürmek istiyorlar. Futbolun sıkıntıları ve çözümleri için gittiğim yerden milletvekili adayı olarak çıktım. Doğruyu, olayın nasıl cereyan ettiğini kendileri gibi bana bu teklifi yapan da biliyor. Ben biliyorum, Allah biliyor...

BENİ ZORLAYAN KİŞİ FETHULLAH GÜLEN

İstifa etmeden önce Fethullah Gülen’le hiç görüşüp, onun telkini ile ayrıldığınız söylendi…


Tamamen uydurma. Hatta tam tersi, dershane tartışmalarından önce birçok kez istifa etmek istedim. Ama beni burada kalmaya zorlayan kişi Hocaefendi’ydi. “Onlar bizim kardeşimiz, siz çıkarsanız, şimdi yanlış anlaşılır. Türkiye’de çok güzel şeyler oldu. Yani sizin girişiniz nasıl bir olaysa, çıkışınız, sebebi ne olursa olsun, farklı dedikoduları beraberinde getirir, bu da o partiye zarar verir.” gibilerinden telkinlerde bulundu. Hani ben girerken sormuş olsaydım, belki de bana ‘girme’ diyecekti, bilmiyorum. Girerken de sorma imkânım olmamıştı.

Siyasete girdiğinize pişman oldunuz mu?

Olmadım. Başlangıç itibariyle istifa sebeplerimde, niye siyasete girdim dedim, çıkmak istedim, farklı sebepten dolayı. Ama bugüne baktığımda bana çok şey öğretti siyaset. Yani bu, istifadan sonraki süreç.

BAKAN YAPTIK ADAMI, İSTİFA ETMESİN

Size istifa etmeden önce bakanlık teklif edildiği söyleniyor?


Açık net söylüyorum, partinin ileri gelenlerinden, başbakana yakın biri vasıtasıyla, -ismini gerektiği zaman söyleyeceğim-, istifa etmeden 3 hafta önce ‘yakında bakansın, buna göre hazırlıklarını yap’ dendi. Hatta ve hatta istifa ettiğim, telefonlarımı kapattığım gün bütün o yetkili kişiler yakınlarımı arayarak döndürmeye çalıştılar ve bunu söylediler bana. ‘Bakan yaptık adamı, istifa etmesin’ dediler. Ben sadece bir olaya bakarak istifa etmedim. Ama ‘Hocaefendi istedi diye istifa etti’ dediler. Hiç alakası yok. Daha önce istifa etmeyi düşündüğümü partili birçok milletvekili arkadaşıma dillendirmiştim. Hepsi biliyor bunu.

Şu an bağımsızsınız. 2015’teki seçimlerde aday olacak mısınız?

Şu anda hiçbir şey düşünmüyorum. Çünkü çok belirsiz bir ortamı ve çok bölünmüş toplumsal yapıda siyaset çok da anlamlı gelmiyor bana. Ancak 3 yıllık deneyimim bana siyasi anlamda da yapılabilecek şeyler olduğunu söylüyor. Açıkçası zaman gösterecek diyebilirim.

İdris Bal bir parti kuruyor, var mısınız içinde?

Hayır. Ancak İdris beyi çok seviyorum. Kendisinden de çok şey öğrendim. Her türlü desteği veririm.

Beraber olur musunuz?

Bugün için böyle bir planım yok. Ama 2015 bize neler getirecek bilmiyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • omer02 Kasım 2014 14:36

    Şerefli onurlu insanlar parti değil milletvekilliğindenistifa eder

  • Trn02 Kasım 2014 04:10

    Feto parti kurup bu torinoluyuda parti başkanı yapacakmış. fetonun peşinden ancak böyle torinolar gider. neyse Ülkemizde torinolu şabanvari bir artininde olmasında sakınca yok

  • Torino02 Kasım 2014 01:46

    bu torinolunun turkiye siyasetine ne gibi fikisel sosyal katkısı olmuş ki? bu kadar dikkate alınacak bir siyasal figur mu ki? oturmuş kenarda bazı borsa simsarlarıyla boorsada malı götürüyorlardı, sadece olay cematçilere gelince çıkıp kem kum etmeye başladı. hukuk adalet haklar deyince okadar toplumsal hakları cğnemiş cemmatciler sorgulannca fırladı meydanlara sadece

  • ahmet uygur01 Kasım 2014 21:14

    bağımsız lafı çok abes,pensilvanya'ya bağlı,yani o bir neocon.

  • fafa01 Kasım 2014 20:19

    Hakaret etmeden tenkit edemez misiniz.Yanlışlık milletvekili aday adaylarının belirlenmesinde genel merkez belirlemese de herkesi halk belirlese bunlar olmaz.Seni ben seçtirdim diyen lider ayrılmayı hoş görmüyor.

  • ibrahim özbek01 Kasım 2014 19:30

    insanlar maalesef bir parti veya bir gruba girdiklerinde kişiliklerinide oraya kiralıyorlar şahsiyetlerini sergileyemiyorlar şimdi kim inanır kazmaya ne konuşursa konuşsun hepsi hikaye röpörtajıda aksiyona güldürmeyin

  • şaban efefndi01 Kasım 2014 18:57

    sana verdiğimiz oylar haram olsun bi daki seçimlere girde bakalım seni muhtar bile seçecekmiyiz.bide çok önemli kişilikmiş gibi bide demeç veriyo torinolu şaban...

  • Salih01 Kasım 2014 18:27

    İnsan kişiliği ve çizgisi ile vardır takım tutmak parti tutmak türklerdeki kadar Fevzi ve körü körüne yapılmıyor dışlarda ülkeye yazık bu CHP AKP veya cemaat için var sonuç bir topluluğa ait değilsien Muhtar bile olamazsın koyün halkımızın bilgisine oy verin sizde gidip her seçimde

  • Murat01 Kasım 2014 17:39

    Adam siyasi hayatı boyunca sadece herkesi dinlemeye alan cemaatin polisleri içeri girince hak adalet kavramıyla ortaya çıktı! ondan önce cemaatin hukukcular kimlerin hakkını adaletini özgürlüğünü keyfince ve komplolarla gaspetti umursadığı yoktu!

  • sakarya01 Kasım 2014 17:37

    Bunlar bist ve spk daki bazı adamlarını kaybettiler, en çok buna uzulmuştur, hakan ve kardeşi hangi speklerle dostarkadaş birlikte iş tuttuğunu bilmeyen mi var?

  • hilalay01 Kasım 2014 15:29

    sn.hüseyin gülerce yıllarca cemaatin içinde oldu.yöneticilik yaptı.sonra kendisi açıkladı :cemaat devleti ele geçirmek istediği için ayrıldım diye.cemaatin tek amacı vardı kendi istdilkeri gibi bir ülke yaratmak.

  • millet01 Kasım 2014 15:09

    Zaten gereksiz birisiydi bişey kaybedilmedi delikanliysa madem neden vekiller istifa etmedi