E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGülen'in iadesi an meselesi---

Gülen'in iadesi an meselesi

Gülen'in iadesi an meselesi
30 Mart 2015 - 07:21 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nisan'da ABD'ye gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Kerry ile görüşmek üzere Nisan ayında ABD'ye gidiyor. Çavuşoğlu'nun resmi gündeminde IŞİD, Yemen ve Esed var. Ancak gizli gündemin Gülen'in iadesi olduğu belirtiliyor. Hakkında 3 ayrı suçtan yakalama kararı bulunan Gülen ile ilgili belge ve deliller Çavuşoğlu tarafından mevkidaşı Kerry'e verilecek.

İADE EDİLMESİ ÇOK YAKIN

ABD ve Türkiye arasındaki protokoller üzerinden iadesi gerçekleşecek olan Gülen için süreç hızlandırılacak. Adalet Bakanlığı'nın başvurusuyla Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılması ise an meselesi. Başbakan Davutoğlu konu ile ilgili "Ne gerekiyorsa yapılır" diyerek Interpol'un seçenekler arasında olduğuna dikkat çekmişti. Paralel yapının yurtdışına kaçan bağlantıları Türkiye'ye teslim edilirken 1 numaralı sanık Gülen'in iadesinin yakın zamanda gerçekleşmesi bekleniyor. 

1 NUMARALI SANIK

14 Aralık soruşturması kapsamında Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında, 'terör örgütü kurma ve yönetme' suçlamasıyla ilk yakalama kararı çıkarılmıştı. Selam Tevhid soruşturması dosyasını yürüten polisler hakkındaki fezlekede Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bir numaralı şüpheli' Fethullah Gülen hakkında ikinci kez yakalama kararı çıkarılmıştı. KPSS'deki usulsüzlük operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilen 32 şüpheli tutuklandı. Soruşturmada da "1 numara" olarak tanımlanan 'paralel yapı'nın lideri Fethullah Gülen hakkında 3. defa yakalama kararı çıkartılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozoz30 Mart 2015 11:55

    ABD ye güven olmaz, verebilirde ama karşılığında neler alır...

  • Vatandaş30 Mart 2015 09:29

    17_25 Aralık ABD tarafından çok iyi bilinmektedir iade edeceklerini sanmıyorum. Bizi dinleyen ülkeler bunların gerçek olduğunu biliyor.