E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGül'den program jesti---

Gül'den program jesti

Gül'den program jesti
28 Ağustos 2014 - 05:46 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Gül, kendisine Devlet Şeref Madalyası tevcih edecek olan Erdoğan'ın bugünkü programına Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer verdirtti

Türkiye'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın,  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’lden görevini devralacağı törenin sembolik ritüelleri, Türk siyasi tarihine not düşülecek özellik kazandı. Aydın Hasan'ın Milliyet'teki haberine göre Gül, kendisine Devlet Şeref Madalyası tevcih edecek olan Erdoğan’ın, bugünkü programına, Erdoğan daha Cumhurbaşkanı olmadan Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yer verdirtti.

10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, bugün Meclis'te edeceği yeminin ardından Çankaya Köşkü'ne çıkarak görevi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den devralacak. Erdoğan, devir teslim töreninde Gül'e, Devlet Şeref Madalyası tevcih edecek ve ardından askeri törenle uğurlayacak.

Gül, görevini bugünkü devir teslim töreninin ardından bırakacak. Ancak Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde saat 01.00 itibariyle seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına yer verildi. Bu, Gül’ün isteğiyle oldu.
Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde Erdoğan’ın programı daha Köşk’teki görevine başlamadan Cumhurbaşkanı olarak 27 Ağustos’u 28 Ağustos’a bağlayan gece yarısı  şöyle duyuruldu.

DEVİR TESLİM TÖRENİ BÖYLE DUYURULDU
 
13:45
Karşılama töreni (TBMM)
 
14:10
Mazbata teslimi ve Cumhurbaşkanlığı yemin töreni (TBMM)
 
14:40
Uğurlama töreni(TBMM)
 
15:00
Çelenk koyma töreni (Anıtkabir)
 
16:30
Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi'nin (Erdoğan ve Emine Erdoğan) 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ve Sayın Hanımefendi tarafından resmi törenle karşılanmaları (Çankaya Köşkü)
 
16:45
Başbaşa Görüşme (Çankaya Köşkü)
 
 
17:00
Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni (Çankaya Köşkü)
 
17:40
11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e Devlet Şeref Madalyası tevcihi (Çankaya Köşkü)
 
17:45
11. Cumhurbaşkanı ve Sayın Hanımefendi'nin Çankaya Köşkü'nden resmi törenle uğurlanmaları (Çankaya Köşkü)
 
18:00
Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi'nin teşrifleriyle düzenlenecek resepsiyon (Çankaya Köşkü)
19:30
Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi tarafından tören için ülkemize gelen yabancı ülke heyet başkanları onuruna verilecek akşam yemeği (Çankaya Köşkü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)