E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGül, son günlerinde önemli mesajlar verdi---

Gül, son günlerinde önemli mesajlar verdi

Gül, son günlerinde önemli mesajlar verdi
21 Ağustos 2014 - 07:58 borsagundem.com

Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı görevinin son 10 gününde attığı imzalar ile de önemli mesajlar verdi

Abdullah Gül, daha önce işlemde tuttukları da dahil hükümetten gönderilen 80 müşterek atama kararnamesini son bir hafta içinde imzaladı. Gül, mahkum affı için Adalet Bakanlığı kanalıyla bu yıl içinde gönderilen 4 dosyadan üçünü ise iade etti.

‘EPEY SAYGISIZLIK VAR’ DEMİŞTİ

Milliyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde 19 Ağustos’ta verdiği ikinci veda resepsiyonunda,  Ak Parti içinde ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çevresinde yer alan bazı kişilerin tutumlarına karşı tepkisini “Bizim cenahtan yapılan epey saygısızlık var” ifadesiyle dile getirmişti. Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül ise intifada kavramını kullanarak, sert tepki içeren sözler sarf etmişti.

Gül, Cumhurbaşkanlığı görevinin sona ermesinin ardından İstanbul’a yerleşecek.  

CUMHURBAŞKANLIĞI’NIN RESMİ VERİLERİ

Cumhurbaşkanlığı Kanunlar Kararlar ve Hukuk İşleri Başkanlığı’nın kayıtları, Gül’ün görevinin son günlerindeki tutumu ve bu tutumun gelecekte nasıl şekilleneceği konusunda önemli ipuçları veriyor. Cumhurbaşkanlığı resmi kayıtlarının özeti şöyle:
 
*2014 yılı içinde yani 1 Ocak 2014 ile 20 Ağustos 2014 tarihleri arasında Meclis’ten Köşk’e 38 yasa gönderildi. Gül, bu yasaların hepsini onayladı.

*Yine aynı dönem içinde hükümetin gönderdiği 25 Bakanlar Kurulu atama kararnamesi de Gül tarafından onaylandı.

*Gül, yılbaşından 20 Ağustos tarihine kadar Köşk’e gelen 948 Bakanlar Kurulu kararnemesinin de hepsini onayladı.

BİR HAFTADA 80 KARARNAMEYİ İMZALADI

*Hükümet, 1 Ocak 2014 tarihinden 14 Ağustos 2014 tarihine kadar olan sürede Cumhurbaşkanlığı’na 856 müşterek atama kararnamesi gönderdi.  Gül, bu müşterek kararnamelerden 79’nu işlemde tutuyordu.

*Hükümet, son bir hafta içinde 6 müşterek kararnameyi daha Köşk’e gönderdi. Gül, bir hafta içinde yani  14-20 Ağustos tarihleri arasında 80 müşterek kararnameyi onayladı. Şu anda Köşk’te işlemde olan müşterek kararname sayısı 5.
 
3 MAHKUMU AFFETMEDİ

*Cumhurbaşkanlığı’na, Adalet Bakanlığı kanalıyla 1 Ocak 2014’ten itibaren mahkum affı için 4 dosya gönderildi. Gül, bu dosyaların üçünü iade etti.  Bir dosya ise işlemde. Yani Gül, 4 mahkumu affetmemeyi tercih etti.

*Gül; yetkileri çerçevesinde tarafından yapılan atama, görevden alma ve seçim konusundaki  15 karardan 14’ünü onayladı. Bu çerçevedeki 1 göreve ait işlemi ise iade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)