E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGöcek'te 2 koy 29 yıllığına kiralandı---

Göcek'te 2 koy 29 yıllığına kiralandı

Göcek'te 2 koy 29 yıllığına kiralandı
27 Mart 2015 - 06:09 borsagundem.com

Göcek'teki dört koydan ikisi için yapılan ihaleyi 29 yıl için en yüksek teklifi 2 milyon lira ile veren Hüseyin Gülen adlı işletmeci kazandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Muğla Göcek’teki dört koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Akbük’ün ihalesi dün Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapıldı. İhale yaklaşık 300 kişilik bir grup da protesto eylemi yaptı. Yöre halkı belediyenin önünde kurdukları çadırda eylemlerini sürdürecek. Toplam 30 civarı katılımcının ilk etapta kapalı zarf usulüne göre girdiği ihalelerin ilki Akbük Koyu için yapıldı. 

En yüksek 3 teklifin kaldığı arttırmalı ihaleyi ise 1 milyon 250 bin lira veren Dalaman Sevgi Yolu’nda faaliyet gösteren Barkod Kafeterya’nın işletmecisi Hüseyin Gülen kazandı. Bedri Rahmi (Taşyaka) koyunun ikinci etaptaki üç katılımcının kaldığı arttırmalı ihaleyi de Hüseyin Gülen 900 bin liraya kazandı. İnternetten yapılan duyuruda, Akbük için 110 bin, Bedri Rahmi için 90 bin, Göbün için 120 bin ve küçük Sarsala izin 80 bin liradan ihaleye başlanacağı bildirilmişti. 

Avukatlar Berna Ulutaş ve Burak Erbay, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin dün itibariyle davaları açmaya başladığını belirterek, “Hem koyların mesire yeri yapılmasıyla ilgili iptal davası açacağız. Hem de ihaleyle ilgili yürütmeyi durdurma talebinde bulunacağız” dedi.
Avukat Berna Ulutaş şöyle konuştu: “32 yıl önce bu aileler küçük gözlemeci gibi ufak tefek yerler açmış buraya. 30 yıl önce Valilik, ‘Sizi ortaklaştırıyoruz’ demiş ve 4 koyu 4’er aileye vermiş. 16 aileyi bir işletmede birleştirmiş kooperatif gibi olmuşlar. Her koyda 4 aile işletmelerini çalıştırmış ama sonuçta 16’sı bir çatı altında toplanmış. Dalamanlı aileler ve Yörükler… Özel İdare’ler kapanınca bu sorun ortaya çıktı. Bu bölgede çok fazla koy var ve bu şekilde ihaleyle işletmeye verilecek.”

KOY KRALI OLDU

Dün yapılan iki ihalede de en yüksek teklifi veren aslen İstanbul Pendikli Dalaman’da da işletmeleri olan Hüseyin Gülen’e Hürriyet ulaştı. Annesinin yanında hastanede olduğunu belirten Gülen’in ilk sözleri, “Vatanımıza hayırlı olsun” oldu. Gülen’in,  Bedri Rahmi Koyu’nun ihalesini açık arttırmalı ikinci etapta vergi ve ağaçlandırma bedeli hariç 900 bin TL’ye kazandığı öğrenildi. Öte yandan Göbün ve Küçük Sarsala Koyları’nın ihalesi ise bugün yapılacak.

Genel müdürlük reddetti

ORMAN Genel Müdürlüğü’nce yazılı açıklamada koyların imara açılması, doğal ve tarihi yapıya zarar verebilecek tesislerin yapılmasının kesinlikle söz konusu olmadığı belirtildi. Bu alanlarda mevcut bulunan ve mevzuata uygun durumdaki kır gazinosu, tuvalet gibi tesislerin kullanılacağı, tamire ihtiyacı olanların onarılacağına dikkat çekilen açıklamada, ihtiyaç duyulması halinde Kıyı Kanunu ÖÇK, SİT gibi mevzuat kapsamında uygun görüşler alınarak Mesire Yerleri Tebliğinde belirtilen kır gazinosu, büfe gibi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak geçici ve günübirlik kullanıma yönelik tesislerin yapımına izin verileceği kaydedildi.

TMMOB’dan Göcek tepkisi

TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Orhan Sarıaltun, “Kıyılar ve ormanlar ücretli hale gelecek. Doğal ortamlar ranta açılacak, ormanlar yol olacak” dedi. Sarıaltun, seçime 2 ay kala hükümetin böyle bir hamle yapmasının tartışmalı olduğunu savundu. (Hürriyet / Banu Şen)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sütçü Ramiz27 Mart 2015 07:22

    Adamlar o kadar parayi boşunamı veriyor tarihi yapıya zarar vermiyecekmis bak bakalim ne ağaçlar kesiyor lüks Otel lokanta vs yapmak için ne kıyimlar yapacak