E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGazze'nin ekonomisi de yerle bir---

Gazze'nin ekonomisi de yerle bir

Gazze'nin ekonomisi de yerle bir
01 Ağustos 2014 - 04:21 borsagundem.com

İsrail saldırılarında 180'i fabrika 250 işletme yıkıldı. Yıkımın ardından ekonominin canlanması için milyarlarca dolara ihtiyaç var

BM kararlarına daha önce defalarca uymayan İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 180'i fabrika 250 işletmenin yıkıldığı bildirildi.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami Abduh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 180'i fabrika olmak üzere 250 işletmenin yıkıldığını tespit ettik" dedi.

Gazze'de daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir ekonomik kaybın yaşandığına dikkati çeken Abduh, İsrail'in Gazze ekonomisini yıllar öncesine geri götürdüğünü kaydetti. Abduh, "İşsizlik oranı yüzde 40'ı geçen bir bölgeden, yani oldukça kötü bir ekonomik durumdan bahsediyoruz. Peki şimdi ekonomiyi tümüyle vuran, fabrikaları moloz yığınına çeviren bu savaşla nasıl mücadele edelim?" ifadesini kullandı.



Saldırılar nedeniyle Gazze'de yaklaşık 2 milyar dolarlık kayıp olduğunu belirten Abduh, "Bunca yıkımın ardından ekonominin canlanması için milyarlara ihtiyaç var. Zira bu savaştan sonra yıkım ve işsizliğin olduğu başka bir savaşla mücadele edeceğiz. Savaş bitince ortaya çıkacak korkunç rakamlar var" diye konuştu.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar, bin 440 Filistinli hayatını kaybetti, 8 bin 300 kişi yaralandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)