E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'da işsizlik sigortası protestosu---

Fransa'da işsizlik sigortası protestosu

Fransa'da işsizlik sigortası protestosu
02 Ekim 2014 - 02:10 borsagundem.com

Fransız kültür ve sanat işçileri, işsizlik yasasındaki belirsizliklerin giderilmesi talebiyle ülke genelinde gösteri düzenledi

Paris, Lyon, Bordeaux, Montpellier,Poitiers ve Rennes'in de bulunduğu 15 şehirde gerçekleşen gösterilerde, hükümetin işsizlik sigortasına ilişkin planındaki belirsizliklerin giderilmesi istendi.

Paris'te Çalışma Bakanlığının önünde toplanan yüzlerce gösterici "Kemer sıkmaya karşı birlik olalım", "10 işsizden 6'sına ödeme yok, skandal" sloganlarıyla Kültür Bakanlığına kadar yürüdü.

 Fransa'da sanat ve şov dünyasında çalışan ve ayrıcalıklı özel statüye sahip işçilere işsizlik ücreti ödeniiyor. Hükümet, çalışmadıkları dönemde de aldıkları işsizlik ücreti diğer işçilere oranla daha fazla olan bu özel statülü çalışanların ayrıcalıklarına ekonomik krizi gerekçe göstererek kısmen son vermek istiyor. Şov dünyasında çalışan çeşitli dallardaki sanatçılar dışında dekorcu, ışıkçı, sesçi, makyöz, kameraman gibi yaklaşık 100 bin kişi bu statüde bulunuyor. Bu statüdeki kişiler, "sanat ve kültürü koruma adına" diğer işçilere oranla yaklaşık iki kat fazla işsizlik maaşı alma hakkına sahip bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)