E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski AK Partili vekil parti kuruyor---

Eski AK Partili vekil parti kuruyor

Eski AK Partili vekil parti kuruyor
21 Ekim 2014 - 19:06 borsagundem.com

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, partileşme noktasına geldiklerini ve her kesimden kişilerin partide yer alacağını söyledi.

Ak Parti’den istifa ederek bağımsız kalan Kütahya Milletvekili İdris Bal, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından Bal, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Partileşme konusunda uzun süredir çalışmalarının olduğunu belirten Bal, “Geleceğe yönelik, kısır geçmişte gördüğümüz parti kavgalarını bir tarafa bırakarak, beraber çalışıp beraber adım atmalıyız. O çerçevede bizim uzunca süredir çalışmalarımız var. Arkadaşlarımızla beraber farklı kesimlerle. Yeri ve zamanı  gelince açıklayacağız. Partileşme noktasına gelindi. Biz diyoruz ki tüm partiler bu ülkenin hayrına çalışmalıdır. Partiler millete hizmet etmek için hizmetkar olmak için yarışan dostlardır, arkadaşlardır, düşman değildir. Düşmanlık bir tarafa atılmalı, Türkiye’de hukukun tesis edilmesi için, adaletin tesis edilmesi için, devletin saygınlığının iade edilmesi için özgürlüklerin kurulması için el ele hareket edilmelidir. Biz bu çerçevede arkadaşlarımızla bir araya geldik ve yeri gelince adını da koyup milletimizle paylaşacağız” dedi.

Partinin liderliğini kim yapacak sorusuna Bal, “1,5 2 yıldır bu çalışmanın önderliğini, liderliğini ben yapıyorum. Biz geçmişteki liderlikten ağzı yanan insanlar olarak istişare diyoruz” diye yanıtladı.

2015 seçimlerine parti hazır olacak mı? sorusuna Bal, “Şekli durumu anlamında 2015’e giremeyen bir hareket yaşayamaz” dedi.

Parti kurma aşamasında, başka bir partilinin lideri olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ne görüştünüz? yönündeki soruya Bal, “Biz bir ilan yapmıyoruz. Bizim çalışmalarımız kamuoyu tarafından bilindiği için telaffuz noktasına geldi. Biz farklı kesimlerle bu istişareleri yapıyoruz. Bu istişarelerinde bir tanesi bugünkü görüşmeydi” diye cevapladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞAKİR22 Ekim 2014 19:58

    PARTİNİN ADI FETOŞ PARTİSİ OLSUN PARTİNİN SİMGESİ DE NORMAL OLARAK HAŞHAŞ OLUR

  • VATANSEVER22 Ekim 2014 00:17

    Sözde değil özde VATANSEVER , dürüst, adil ,demokrat ,profesyonel ekiplerle Türkiyede bir parti kurulsa ve insanlar samimi bulsa silme götürür. çünkü insanları çeşitli nitelikleriyle bölen vede rant elde eden partilerden nefret etirildik, NE ZAMAN BU OLURSA BU ÜLKE KALKINIR.

  • vatandaş21 Ekim 2014 22:01

    Tekrar hayırlı olsun....Çalmayan-çırpmayan-milletin hakkını koruyan-insanlar arasında ayrımcılık yapmayan tüm siyasi hareketler vatandaş tarafından desteklenir....

  • HASHAŞİ21 Ekim 2014 21:54

    Adı da GÜLEN PARTI olsun..

  • biraz hakkaniyetli olun21 Ekim 2014 21:17

    sanki diğer partiler iyi de bir bu mu kötü. zaten siyaset para arenası başka da bir halt değil önce kendi menfaatini düşünen siyasiler iyi de bir bu adam mı kötü

  • mahir21 Ekim 2014 20:17

    şu millete bir gram faydanız yok parti kurun alın boyunuzun ölçüsünü

  • erguvan21 Ekim 2014 20:06

    bence başarılı olur.genç muhalefet kalmadı.

  • Kalemiti John21 Ekim 2014 19:47

    Hayırdır İdris birileri parti kurmanımı emretti.....Demekki yenilen ithal güreşçi yenilmeye doymazmışmı dimek lazım? Ni dersin.......

  • vatandaş21 Ekim 2014 19:46

    Hayırlı Olsun....

  • Ali Y.21 Ekim 2014 19:46

    Sen git Kütahyaya da bakalım ne derler sana ordaki vatandaşlar? Niyetini taşıyamazsın bile. Senin boyun o dereyi geçmeye yetmez. Görürüz beyefendi!...

  • tarkan 21 Ekim 2014 19:30

    parti kim sen kim tuzluk hakanıda al yanına görelim sizi