E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın telefonundaki açık bulundu---

Erdoğan'ın telefonundaki açık bulundu

Erdoğan'ın telefonundaki açık bulundu
25 Nisan 2014 - 08:08 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan'ın dinleme yapılan telefonundaki açık tespit edildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakan Erdoğan'ın kriptolu telefonunun dinlenmesine yönelik incelemede önemli bir açık bulduklarını belirterek, kriptoyu ve sertifikayı yazan kurum farklı olması gerekirken, ikisinin de TÜBİTAK tarafından hazırlandığını tespit ettiklerini söyledi. Habertürk'ün haberine göre, "Genelkurmay için de kriptoyu TÜBİTAK üretmiş ve ama onlar sertifikayı kendileri yazmış" diyen Işık, Başbakanlık'ın da kendi sertifikasını kendisinin hazırlayabileceğini söyledi.

Yazılımın satır satır incelendiğini ve "korsan satır" taraması yapıldığını belirten Işık, daha sonra donanım incelemesine geçeceklerini anlattı. "Yazılım programına dışarıdan veri aktarımı yapılmış mı, donanıma böcek gibi bir yükleme olmuş mu. Bunlara bakacağız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • harun29 Mayıs 2014 14:00

    her yana saldıkları kapkaranlık düşünceleri ile bütün ufukları kararttı, köprüleri yıktı ve yolları da yürünmez hâle getirdiler; getirdiler ve yer yer ışık temsilcileri gibi görünüp karanlık oyunlar oynadılar; zaman zaman da, katrandan renklerini ortaya koyarak aydınlık düşüncelere karşı açıktan açığa savaş ilan ettiler; savaş ilân etti ve en müspet düşünce ve teşebbüsleri dahi karalamaktan geri kalmadılar

  • hacı25 Nisan 2014 18:54

    demek ki montaj değil gerçek