E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın sözleri çarpıtıldı---

Erdoğan'ın sözleri çarpıtıldı

Erdoğan'ın sözleri çarpıtıldı
27 Ekim 2014 - 22:41 borsagundem.com

Göktaş: "Cumhurbaşkanımız, Kobani'nin kime ait olduğuna dair bir şey söylemedi. Sözlerinin çarpıtılması esef vericidir"

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Kobani’nin kimlere ait olduğuna dair bir şey söylemedi. Bazı medya organları tarafından, Cumhurbaşkanımızın Kobani konusundaki sözlerinin çarpıtılması esef vericidir" dedi.

Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Estonya dönüşünde uçakta basın mensuplarına yaptığı değerlendirmesindeki sözlerinin medya organlarının bir bölümü tarafından çarpıtılmasına tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etnik ayrımcılığa kesinlikle karşı olduğunun kamuoyu tarafından çok iyi bilindiğini ifade eden Göktaş, şunları söyledi: 

"Sayın Cumhurbaşkanımız, her türlü etnik ayrımcılığa karşıdır. Onun bu özelliğini kamuoyu da gayet iyi biliyor. Nitekim Cumhurbaşkanımız, gazetecilerle yaptığı sohbette, Arapların Ayn el-Arap olarak adlandırdıkları Kobani’nin kimlere ait olduğuna dair bir tartışmanın içine girmeyeceğini açıkça ifade etmiş durumdadır. Hal böyle iken Cumhurbaşkanımızın sözlerinin çarpıtılması, basın etiğiyle de bağdaşmamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Kobani’nin kimlere ait olduğuna dair bir şey söylemedi. Bazı medya organları tarafından, Cumhurbaşkanımızın Kobani konusundaki sözlerinin çarpıtılması esef vericidir."

Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Estonya dönüşünde gazetecilerle yaptığı sohbette, Kobani ve bölgede yaşanan drama dikkati çektiğini vurgulayarak, "Kobani sakinleri de dahil olmak üzere kaos ve terör ortamından kaçan herkese Türkiye’nin kucak açtığını vurgulamıştır” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)