E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ı başkan ilan etti---

Erdoğan'ı başkan ilan etti

Erdoğan'ı başkan ilan etti
13 Şubat 2016 - 16:34 borsagundem.com

Gazeteci Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yedirmeyeceğini açıkladı

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, MİT TIR'larının içinde silah ve mühimmat bulunduğunu ortaya koyan belgeleri yayınladıkları nedeniyle tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’la ilgili “Ben yargıç olsam tutuklama kararı vermezdim” dedi ve “Gazeteci olarak ben de yapardım” diye konuştu.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, MİT TIR'larının içinde silah ve mühimmat bulunduğunu ortaya koyan belgeleri yayınladıkları nedeniyle tutuklu bulunan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’la ilgili “Ben yargıç olsam tutuklama kararı vermezdim” dedi ve “Gazeteci olarak ben de yapardım” diye konuştu.

Barlas, "Erdoğan'ı başkan olarak görmek ister misiniz" sorusuna "O zaten şu anda başkan" diye cevap verdi.

“Turgut Özal’ı yedirmem” dediğini hatırlatan Barlas, “Şimdi aynı şeyi Tayyip Erdoğan için de üzerine basa basa söylüyorum; Tayyip Erdoğan’ı yedirmem” ifadelerini kullandı.

Medyaradar’a konuşan Barlas’ın açıklamaları şöyle:

Türkiye'de o kadar çok gazeteci içeride ki şu anda; bununla ilgili vicdani bir duruş sergilediğinizi düşünüyor musunuz? Can Dündar ve Erdem Gül ya da onlar gibi nice gazeteciler var…

Ben yargıç olsam tutuklama kararı vermezdim.

Üzülüyor musunuz içerde olmalarına?

Tabi ki üzülüyorum, ama elden ne gelir?

Kimi hainlik, ajanlık ve devletin gizli sırlarını ifşa etmek diyor, kimi de gazetecilikten içerideler diyor. Sizin kanaatiniz ne?

Ben yargıç değilim. Gazeteci olarak ben de yapardım.

Yani AK Parti iktidarını?

Hayır, Recep Tayyip Erdoğan’ı… Bakın aynı şeyi ben Turgut Özal için de yapmıştım. Özal’ın sağlığında onu o kadar savundum ki, Özal’a ne kadar saldırdıysalar bana da o kadar saldırdılar manşetlerden. O zaman demiştim ki; “Özal’ı yedirmem” şimdi aynı şeyi Tayyip Erdoğan için de üzerine basa basa söylüyorum. “Tayyip Erdoğan’ı yedirmem”

Niye bu kadar seviyorsunuz Sayın Erdoğan’ı. Bu düşkünlüğün, bağlılığın temelinde ne var?

Siz hayatınızda İstanbul’da metro olacağını düşünebilir miydiniz? Siz hayatınızda hiç Marmara’nın altından tünelle geçeceğinizi düşünebilir miydiniz?

Erdoğan’ı başkan olarak görmek ister misiniz?

O zaten şu anda başkan… Anayasa’nın 104. maddesini alın, halkın seçtiğini düşünün; başkan zaten. Erdoğan, başkanlığı kendisi için istemiyor. Bundan sonraki Cumhurbaşkanı ile Meclis çoğunluğu ters düşerse kriz olur. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı ile halkın seçtiği iktidar farklı olursa kavga çıkar…

Peki, bu sistemi Türkiye kaldırabilir mi? Zaten Türk halkı, başkanlık sistemi nedir, çok da vakıf değil konuya…

Neden kaldırmasın? Mevcut sistemi sizce kaldırabiliyor mu? Türk halkı parlamenter sistemi İngiliz halkı gibi genlerinde mi taşıyor?

Ama nasıl bir başkanlık sistemi isteniyor, bu da çok iyi anlatılamıyor sanki?

Parlamenter sistemi çok iyi anlattılar da o yüzden mi 61 Anayasası ile 1982 Anayasası parlamenter sistemi tercih etti? Parlamenter sistemlerde Cumhurbaşkanı’nın bu kadar yetkisi olur mu, neden 82 Anayasası böyle?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kralll14 Şubat 2016 15:35

    tamamen katılıyorum bir tek can dündar olayında hattalı. Araplar kendi ülkelerinden kacıyor ordaki türkler biz savaşarak olaceğiz diyorlar. Silah yardımını engelemeye çalışmak olmaz. O zaman çannakale savaşı yılarında yaşasaydı bu zat top mermilerini at arabasında taşıyan ninelerimizi de ingiliz ajanlarına ihpar ederdi. olay aynı olay. o yuzden muebet bile az idam gerekir.

  • Hilal ay14 Şubat 2016 01:46

    İslamın öncüsü büyük dünya liderl, asrın önderi, Türk milletinin yüce Başbuğ'u zamanı gelince Malatya'dan girip Hakkari Van İran sınırına kadar büyük temizlik yapacaktır! Türkiye Türklerindir! Ne mutlu Türk'üm diyene!

  • mert14 Şubat 2016 00:29

    hayır istemem

  • Qery13 Şubat 2016 23:24

    Suan da seni kaç kişi aniyordur

  • Exodus13 Şubat 2016 22:11

    Amerika saudi aramco petro dolarlarını Türkiyeye yedirmiyordu. 35 yılın ardından bölemeyeceğini anlayınca 2000 yılında paradigma değişti. Körfez Arapları gümbür gümbür gelen İran karşısında (İsraili de korumak için) Sünni bloğu oluşturuluyor Amerikanın izniyle. Türkiye-Suriye barışmıştı ne oldu? Federal Reserve 100 yılda yapmadığı parasal genişlemeyi 4 yılda yaptı. Kaynağı belirsiz Net Hata noksan lafını eskiden duyarmıydın? İran karşısında can derdine düşen Körfeze jandarmalık yapacak Türkiye para karşılığı. Amerikanın istediği miktarda, Amerikanın istediği kadar. Suudi Arabistan Suriyeyi vurursa Arap birliği ayağa kalkacakmı? Arap parası o kadar şımarttıki bir çekerlerse yandık. çok düşman kazandık. İhracat ve Üretim trend olmaktan çıktı.

  • emekli13 Şubat 2016 21:50

    barlas sen gazeteci isen yandı gülüm keten helva trolcunun hası

  • Gazeteci Orhan13 Şubat 2016 21:32

    Memlektte yağ kalmadı.Her yer vıcık vıcık.Yalakalıkta artık sınır tanınmıyor.Gerçek haberşeri vermek yerine işte böyle yağdanlıkla vakit geçiştiriyorlar.Basını taıp eden bilir.İlnur Çevik ve Mehmet Barlas bu ülkede her devrin adamıdır ve yaltaklanmaktada üstlerine yoktur.

  • olani kabul etmeliyiz13 Şubat 2016 20:13

    zaten baskan ama resmi degil.

  • mt13 Şubat 2016 20:04

    Bu adamın tarzı bu. Gazeteci oldu ama adam olamadı.

  • exper13 Şubat 2016 19:15

    At gözlüklü iktidar yandaşları, dünyadan bir habersiniz,birileri saltanat sürecek sizler sürünmeye devam edeceksiniz.Sizlere müstehak.

  • Menfeatçi13 Şubat 2016 19:09

    RTE nin arkasındaki gerçek gücün Barlas olduğunu herkes öğrenmiş oldu nihayet:)

  • recai13 Şubat 2016 18:29

    eski türkiyeyi isteyenler reisin deyimiyle avuclarini yalarlar.

  • don karleone13 Şubat 2016 18:22

    şapur,şupurb kimse ölmemiştir

  • KARTALAĞABEYLİ13 Şubat 2016 18:02

    ÖZALIN BAŞLATTIĞI ÖNCESİNDE GÜMRÜK BİRLİĞİ POLİTİKALARININ SÖMÜRÜ YURT İÇİNİ İTHALAT BAĞIMLISI YAPMIŞ AKABİNDE ÜLKKENİN MİLLİ SERVETLERİNİN SATIŞINA ARACI OLMUŞ NE YAZIKKİ SONRASINDA TAYYIP ERDOĞANIN AB UYUM YASALARI VE BOP EŞBAŞKANLIĞININ SONUÇU OLARAK ÜLKE KAUSLARA SÜRÜKLENİYOR.AKILLI OL VATANDAŞ..VATAN HAİNLERİNE DUR DER.SAVAŞA HAYIR DE..

  • KARTALAĞABEYLİ13 Şubat 2016 17:59

    Yani AK Parti iktidarını? Hayır, Recep Tayyip Erdoğan’ı… Bakın aynı şeyi ben Turgut Özal için de yapmıştım. Özal’ın sağlığında onu o kadar savundum ki, Özal’a ne kadar saldırdıysalar bana da o kadar saldırdılar manşetlerden. O zaman demiştim ki; “Özal’ı yedirmem” şimdi aynı şeyi Tayyip Erdoğan için de üzerine basa basa söylüyorum. “Tayyip Erdoğan’ı yedirmem”...TÜRKİYE EKONOMİSİNİ SİYASİ YOLDAN KİMLER YURTDIINA ENTEKRE ETMİŞ VE YURTİÇİ VATANDAŞLARININ GELECEĞİNİN TEMİNATİNİ SÖMÜRMÜŞ İSE HEP DESTEKLEMİŞ YANİ......

  • vatandaş13 Şubat 2016 17:52

    Birileri saltanatını ilan edecek diye ülkenin kilometre taşıyla oynamak son derece tehlikeli.Ayrıca, Yardakçılar esen rüzgara göre yön değiştirir, dikkat edilmeli.

  • can13 Şubat 2016 17:50

    can dündarı yedirtmeseydin gücün varsa,sen kimsin ya

  • huseyin13 Şubat 2016 17:45

    Havuzun paraları size doluyor Tayyibi sevdinizden deyil çıkar meselesi keseleriniz boşalacak menfaatleriniz bitecek korkunuz bu sayın sabah gazetesi

  • cemil13 Şubat 2016 17:14

    cumhurbaşkanının halk tarafında seçilmesi ilk gündeme geldiğinde çift başlılık olur, farklı parti olursa kaos olur dendiğinde birşey olmaz burası demokratik bir ülke diyordunuz. şimdi 180 derece tersini söylüyorsunuz.o zaman cumhurbaşkanını eskisi gibi meclis seçsin.

  • ekrem eren13 Şubat 2016 17:07

    mehmet basrlas denen kişi kendisini köçke davet etmeyen cumhurbaşkanına zırıldayan değilmi.

  • emin güney13 Şubat 2016 16:44

    hadi ordan barlas efendi...