E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Erdoğan'dan sürpriz görüşme---

​Erdoğan'dan sürpriz görüşme

​Erdoğan'dan sürpriz görüşme
22 Ağustos 2014 - 19:06 borsagundem.com

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kendisini kutlayan Ban ile ağırlıklı olarak Gazze'deki gelişmeleri ele aldı

10 Ağustos'ta 12. Cumhurbaşkanı seçilen ve 28 Ağustos'ta görevi Abdullah Gül'den devralacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonda görüştü

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, BM Genel Sekreteri Ban'ın, Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasından dolayı tebrik ettiği görüşmede, ağırlık olarak Gazze'deki gelişmeler ele alındı.
 
Görüşmede Erdoğan'ın, Gazze'ye yönelik kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini hatırlatarak, sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması hususunda, Türkiye'nin uluslararası camiayla yakın işbirliğine devam edeceğini vurguladığı öğrenildi.
 
Erdoğan ayrıca Ban'a, Türkiye olarak Gazze'ye yapılan insani yardımlar, sahra hastaneleri kurulması ve bölge halkına elektrik sağlamayı hedefleyen projeler hakkında bilgi de verdiği belirtildi.
 
Görüşmede Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Ban'ın, Filistin'e yardım amacıyla Norveç liderliğinde bir donörler konferansı düzenlenmesinin desteklenmesi hususunda mutabık kaldıkları öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)