E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Rusya'ya sert tavır---

Erdoğan'dan Rusya'ya sert tavır

Erdoğan'dan Rusya'ya sert tavır
07 Ekim 2015 - 07:59 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hava sahası ihlalleri nedeniyle Rusya'yı uyardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk hava sahasının Rus uçakları tarafından ihlal edilmesine sert tepki göstererek Moskova’ya, “Dostunuzu kaybederseniz çok şey kaybedersiniz” mesajı gönderdi.

Erdoğan, “Türkiye’ye yapılmış bir saldırı, NATO’ya saldırıdır, bunun bilinmesi lazım” dedi. Ancak, önceki gün de Türk uçaklarına tacizin sürdüğü ortaya çıktı.

Brüksel’deki temasları çerçevesinde dün Belçika Başbakanı Charles Michel ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme sonrasında yapılan basın açıklamasında şunları söyledi: “Nitekim dün bu konuyla ilgili evvelsi gün de ne yazık ki arzu etmediğimiz bazı adımlar atılma durumundadır ve bunu kabullenmek özellikle Türkiye’ye yakışmayacağı gibi NATO’nun da kendi prensiplerinin tamamen dışındadır ve dolayısıyla da buna karşı tavrını NATO almıştır, bundan sonra da alacağına kesinlikle inanıyorum. Çünkü Türkiye’ye yapılan saldırı, NATO’ya yapılmış bir saldırıdır. Bu konuyla ilgili olarak Rusya ile olan ilişkilerimiz malumdur; ama Rusya, Türkiye gibi eğer bu konuda birçok işbirliği yapmış olduğu dostunu da kaybederse çok şeyi kaybeder, bunu da bilmesi lazım.”

‘SABRETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL’

Suriye’deki kriz, savaşın sona erdirilmesi ve Esad rejiminin gitmesi konusunda farklı hassasiyetler olduğunu kaydeden Erdoğan şöyle konuştu: “350 bin insanın ölümüne neden olan, bir devlet terörü estiren bir kişi şu anda Suriye’nin başındadır, ama bunu korumaya çalışanlar var. İran bunlardan bir tanesidir. Rusya bunlardan bir tanesidir. Bunu korumaya çalışanlar, işte şu anda Rusya’nın Suriye’de yaptığı ve orada kendine ait bir üs hazırlama gayreti ve bunun yanında bizim sınırlarımızı ihlal etme olayı. Bu, NATO’nun da dün (önceki gün) biliyorsunuz bu konuyla ilgili sert bir ültimatomuyla karşılık bulmuştur. Buna tabii bizim sabretmemiz mümkün değil.”

TERÖRİST AYRIMI OLMAZ

Terörle mücadele konusuna da değinen Erdoğan, şu değerlendirmeleri yaptı: “DAİŞ terör örgütüyle bunun yanında PKK, DHKP-C, bütün bu terör örgütleriyle bir ortak mücadele platformunun oluşması lazım. ‘Benim teröristim iyi, seninki kötü’ anlayışı olmaz. El Nusra terör örgütü, ne deniyor, ‘DAİŞ’e karşı o da savaşıyor’. DAİŞ ile savaşıyor diye El Nusra iyi oluyor mu? Ama PYD ve PKK, DAİŞ ile savaşıyor diye onu dost olarak ilan edenler var. Böyle bir yanlışlık olamaz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erman07 Ekim 2015 12:27

    Rusya'nı Suriye desteğinden dolayı AKP ve RTE tepki gösteriyor. IŞİD'e zarar gelmesini istemiyorlar. Bu yüzden ufak bir sınır ihlalini uluslar arası platforma taşıyarak Rusya'nın Suriye2ye desteğini önlemeye çalışıyorlar. Beyhude çaba çünkü Putin işini iyi biliyor. İlişki bozulursa Türkiye daha çok zarar görür. Enerji'de göbeğimizden bağlıyız Rusya'ya. Diğer yandan turizmde de ağırlık Ruslarda. Gelmezlerse turizm de çöker. RTE burda da yanlış yapıyor.

  • Byk07 Ekim 2015 10:52

    Devletler uluslararası anlaşmaları delmek için,istihbarat örgütleri vasıtasıyla terör örgütlerine sızarak yönlendirir. Uluslararası ilişkileri düzeltirsen terör örgütlerinden az zarar görürsün yoksa sittin sene bu ülkede terör eksik olmaz. Bunun yolu daha özgürlükçü ve demokratik rejimden yana olacaksın,diktatör heveslisi olmayacaksın.

  • musa07 Ekim 2015 10:09

    Biz doğalgazın %50 den fazlasını rusya'dan alıyorken, aldığımız doğalgaz ile elektrik ihtiyacımızın büyük kısmını karşılıyorken tavırdan öte bişey yapamaz Türkiye. bu tavırlar da sadece seçimde oy kazandırır umuduyla yapılır.

  • Georg rus konyali07 Ekim 2015 10:02

    Seçimlerde putine artık putino der sarayın a gitmez ve saraya çağırmaz ama kızının dugunune davet eder putino bari desteklediği militanları yok etme esadi devirip Suriye camilerinde cuma namazı hayelleri yok etme tamam mı putino ahmet bey de mitinglerde putin demez Hans der artık sana

  • Georg rus konyali07 Ekim 2015 10:02

    Seçimlerde putine artık putino der sarayın a gitmez ve saraya çağırmaz ama kızının dugunune davet eder putino bari desteklediği militanları yok etme esadi devirip Suriye camilerinde cuma namazı hayelleri yok etme tamam mı putino ahmet bey de mitinglerde putin demez Hans der artık sana

  • toby07 Ekim 2015 09:16

    rus uçağını düşürsek nato bizim yanımızda yer alır mı acaba

  • Rusya Bölgeye Hakim 07 Ekim 2015 08:58

    Mantıklı ve tutarlı dış politika yürüten Rusya Ortadoğuya hakim konumda! ABD bile Ruslara karşı bir söylemde bulunmuyor..

  • turan07 Ekim 2015 08:47

    ulan murat adlı yorumcu sen ermenimisin eğer ermeni değilde Türk sen olay dahada vahim

  • Murat07 Ekim 2015 08:35

    Lafla tavır olmaz sıkıyorsa size verilen hak doğrultusunda vursaydınız rus uçağını...