E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan’dan Rusya’ya sert Suriye yanıtı---

Erdoğan’dan Rusya’ya sert Suriye yanıtı

Erdoğan’dan Rusya’ya sert Suriye yanıtı
07 Şubat 2016 - 08:09 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şili, Peru, Ekvador ve Senegal’i kapsayan ziyaretlerinden dönüşte sert mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Latin Amerika liderleriyle Suriye konusunda yaptığı konuşmalar için, “Kimse, ‘Doğru değil’ demiyor. Tam tersine, hepsi ‘Haklısın’ diyor. Ama önemli olan hak vermek değil, hakkı teslim etmek, gereğini yerine getirmektir. Orada insanlar acımasızca öldürülüyor. 400 bin insan katledildi, tarih katledildi, ölenler Müslüman, yok olan İslam tarihi. Bu kadar acımasızca yapılıyor, bunu kenara koymak mümkün değil. İran’ın tutumunu anlamakta zorlanıyorum. Bir şey söylediğimiz zaman da güceniyorlar. Burayı niçin mezhep savaşına kurban ediyoruz. Yaşanan acılardan dolayı bizler dertliyiz, bunlar dertli değil. Avrupa dertli değil, işi ucundan tutuyorlar” dedi.
 
Erdoğan, “Halep’e doğru saldırılar artıyor. 70 bin kişinin daha kapımıza dayandığından söz ediliyor. Bu arada Rusya kaynakları da Türkiye’nin büyük bir askeri operasyon hazırlığında olduğu yönünde haberler yayıyor. Türkiye’nin yol haritası nedir?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
 
“Halep’in bir bölümünde şu anda rejim orayı kesmiş durumda, koridorun güneyinden kuzeye geçiş şu an itibarı ile mümkün değil. Türkiye tehdit altındadır. Bunlar kapımıza dayanmışsa, başka çareleri de yoksa, gerekirse bu kardeşlerimizi yine almak zorundayız, alacağız.
Rusya’nın “TSK hazırlık içerisindedir” iddiasına gelince. Aslında Rusya’ya sormak lazım: Senin ne işin var Suriye’de? Şu anda adeta işgalcisin. Sen devlet terörü estiren bir kişiyle beraber hareket ediyorsun. 400 bin kişinin katiliyle beraber hareket ediyor, sivilleri öldürmeye devam ediyorsun. Türk askeri asla o tür eylemler içinde olmamıştır. Biz, kendimizi savunma noktasında her an hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz. Kaldı ki orada bizim soydaşlarımız da var. Ey Rusya, senin burada sınırın mı var, soydaşların mı var? Neymiş, Esed çağırmış. BM Güvenlik konseyinin 2254 sayılı kanunu bir an evvel işletmesini bekliyoruz. O adımın atılması lazım, silahların susması lazım, göçmenlerin korunması adımlarını atması lazım. BM Güvenlik Konseyi ağır hareket ediyor.”

Erdoğan konuyla ilgili olarak sözlerine şöyle devam etti:
“Dar kapsamlı bir güvenlik toplantısı yapıp, hassas konularımızı orada değerlendireceğiz. Irak’ta düşülen hataya Suriye’de düşmek istemiyoruz. Ben 1 Mart tezkeresinin yanındaydım, karşı olanlar bunu açıkça söylemediler. Birileri de gizli kulisler attılar. O insanların kimler olduğunu araştırır bulursunuz. 1 Mart tezkeresi ilk anda kabul edilip Türkiye, Irak’ta olsaydı, Irak’ın durum böyle olmazdı. 1 Mart tezkeresi ilk anda geçseydi, Türkiye masada olacaktı. O zaman Bush (ABD Başkanı), benimle yaptığı görüşmelerde bir ricada bulundu. Ama maalesef biz kendi arkadaşlarımızın yanlışıyla baş başa kaldık. Sonra göreve geldim, Başbakan oldum, tekrar ricada bulundu ve tezkere geçti ama o zaman da Kuzey Irak’taki Kürt kardeşlerimiz bizim oraya girmemizi istemedi. Biz de, “İstenmediğimiz yere girmeyiz” dedik. Ufku görmek çok önemli. Şimdi Suriye’de bu iş ancak bir yere kadar böyle gider. Bir yerden sonra böyle gitmez. Hassasiyetlerimizi Türkiye olarak korumak zorundayız. Bu hava sahası, sadece Türkiye’nin hava sahası değildir. Aynı zamanda NATO hava sahasıdır. Onlar da gerekli adımları atmak durumundadır. Yaşananlar aynı zamanda herkes için bir test niteliği taşıyor.
Şu anda biz bütün güvenlik güçlerimizle, her şeyimizle tüm ihtimallere karşı hazır durumdayız. Kimsenin endişesi olmasın.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TR08 Şubat 2016 23:47

    Ancak ne yazık ki bu sert söylemler Suriye sorununun çözümüne hiç bir katkı sunmuyor..

  • ibrahim ozel07 Şubat 2016 20:51

    abd rusya ab iran ypg bm hepsi musluman katlıamı yapıyorlar türkmenler temizlenip hatayın yolu açılacak plan kötü allah yardımcımız olsun ıran kuyumuzu kazıyor işid falan hikaye hedef türkiye

  • fonten07 Şubat 2016 19:30

    ne rusya ne abd kimsenin tınladığı yok adamlar anlaşmış iş işten geçti belanın anası ileride gelecek

  • Koray07 Şubat 2016 15:45

    Şimdi de pyd ve ypg üzerinden milliyetçi tribünlere oynayarak bir kazanıma ulaşmaya çalışılıyor. Çok anlamsız kazanımsız bir yaklaşım. işit marifetlerinizde nötürlemeye çalışan siyaset nafile. Sadece daha fazla çıkmaz oluşturuyor

  • prezidan07 Şubat 2016 14:50

    şili peru ekvator suudi arabsitan ve qatar hepsi başkanlık modeliyle yönetiliyor birinden biri model olarak seçilsin artık

  • latin rüzgarı07 Şubat 2016 14:47

    daha uçakda dönerken ekvatordan nota yedik adım atılan hemen her ülkeyle 24 saat geçmeden ara bozuluyor (kandıran ülkeler hariç)

  • gel de kanma07 Şubat 2016 14:41

    yine kandırdılar zaten kandırılmak için de daha iyi gönüllü bulunmaz

  • Erman07 Şubat 2016 14:31

    Ekonomi batağa doğru gittiğini görüyorlar,sosyal adalet çökmüş, hukuk rayından çıkmış, basın yayın diye birsey kalmamış herkes onları övmek zorunda, devlet okullarında eğitim diye birsey kalmamış, turizm batmış, borsa batmış, işit marifeti ortaya çıkmış, dış ılışkiler çökmüş, en son barı Ekvator la ilişki geliştirelim dediler Onuda rezalete çevirdiler. Bundan sonra daha yoğunmilliyetçilik ve din propagandasıyla toplumu eksenlerinde tutmakta çalışacaklardır.

  • uyan uyan 07 Şubat 2016 11:17

    SN RTE yaptığı politikaların yanlış ve ülkeye zarar verdiğini görünce kendisiyle konuşmaya başladı.

  • DÜNYALI AKILLI CANLI07 Şubat 2016 11:07

    sen içerinde ne ile çatışıyorsun terör ppk senin vatandaşın. suriyedeki sana göre muhalif ozaman bim ülkemizdekide muhalif sen yüzde 50 esad yüsde 80 seçilerek geliyor o diktatör sen kuzu

  • mehmet07 Şubat 2016 11:04

    Geçmiş 15 senede rus silaha yatırım yapmıış bizde RANTA yatırım yapmışız. Dünya tabiki beşten büyük ama savunmamız söz konusu olunca batıya yalvarıyoruz ne utanmaz insanlarız bende bilemedim.

  • VATANDAŞ07 Şubat 2016 11:02

    bir vatandaş olarak sen bir süre tatil yap yorumlarda bulunma ortalık durulsun

  • vatandaş07 Şubat 2016 10:44

    senin filistin için marmaraya gemi göndermene benzer şey yapıyor rusya anladınmı