E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Rusya'ya rest gibi yanıt ---

Erdoğan'dan Rusya'ya rest gibi yanıt

Erdoğan'dan Rusya'ya rest gibi yanıt
06 Ekim 2015 - 14:15 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel temasları kapsamında Rusya'nın Türk hava sahasını ihlaline ilişkin sert açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlalini "Bunu kabul etmek Türkiye'ye yakışmaz, Rusya Türkiye gibi bir dostunu kaybederse çok şey kaybeder" sözleriyle değerlendirdi.

Avrupa'daki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika Başbakanı Charles Michel ile görüştü. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında söz alan Erdoğan, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlaline değindi.

"Bunu kabullenmek Türkiye'ye yakışmayacaktır" diyen Erdoğan, "Rusya, Türkiye gibi bir dostunu kaybederse çok şey kaybeder" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Farklı bir süreci yaşıyoruz. AB'nin merkezi Brüksel'de bu toplantıları yapmak yeni bir sürecin başlamasını sağlayacak. Suriye ile Türkiye arasındaki sınır boyu 911 kilometredir. Irak ile de 351 kilometre sınırımız var. Sadece Suriye'den mülteci almıyoruz. Ayrım yapmadan mültecileri ülkemizde ağırlıyoruz. Sadece İstanbul'da 400 bini aşkın Suriyeli var. Kamplarda olanlara yaptığımız yardım 7.8 milyar dolar. Dünyadan gelen destek ise 417 milyar dolar. Biz açık kapı politikası uyguladık, uygulamaya da mecburduk. Varil bombalarının kullanıldığı Suriye'de kapılarımıza dayananlara hayır giremezsiniz diyemezdik. Mülteci krizi ufacık bir yavrunun kıyımıza vurmasıyla dikkat çekti.
Biz sadece sınırımıza gelenleri değil, denizde ölüme mahkum edilenleri de topluyoruz. Esed'in bırakmasında hassasiyeti olan var olmayan var. Bunu korumaya çalışanlar var. İran ve Rusya bunlardan bir tanesi.

BİZE YAPILAN SALDIRI NATO'YA YAPILMIŞTIR

Rusya'nın Suriye'de yaptığı orada kendine bir üs kurmak istemesi ve bizim sınırlarımızı ihlal etmesi. NATO Rusya'yı kınadı. Bize yapılan saldırı NATO'ya yapılmış demektir. Buna bizim sabretmemiz mümkün değil. Bunu kabullenmek Türkiye'ye yakışmayacaktır. NATO'da buna karşı tavrını almıştır. Rusya ile olan ilişkilerimiz malumdur. Ama Rusya Türkiye gibi bir dostunu kaybederse çok şey kaybeder."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TÜRK VATANDAŞI06 Ekim 2015 21:25

    SAYIN CUMHUR BAŞKANI ZAMANINDA AVRUPA BİRLİĞİNE LAF SAYARKEN BİZİ ALMIYORLAR DİYE. ŞANGHAY BEŞLİSİNDEN BAHSETMİŞTİNİZ HATIRLADINIZMI SİZİN BU TUTUMLARINIZDAN NE AVRUPA NEDE ŞANGHAY BEŞLİSİNE GİREBİLİRİZ

  • ATASÖZÜ06 Ekim 2015 21:19

    Komşu hakkı büyük, saymayan hödük. Türk dil kurumu (KABADAYI)

  • atasözü06 Ekim 2015 21:16

    Komşun iyi yerin kötü, dur bekle, yerin iyi komşun kötü bırak git.

  • CHESTERTON06 Ekim 2015 21:11

    * Komşularımızı Allah yaratır, dost ve düşmanlarımızı ise biz hazırlarız.

  • VATANDAŞ06 Ekim 2015 21:03

    TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARI SABRINIZI HİÇ BİR ZAMAN KAYBETMEYİN...ÇÜNKÜ KAPIYI AÇABİLMEK İÇİN SON ANAHTAR O DUR!

  • TÜRK VATANDAŞI06 Ekim 2015 20:53

    ABDULLAH GÜL CUMHUR BAŞKANI OLDUĞUNDA NEDEN ÇIKMADI HİÇ SAHNEYE ANLAMADIM GİTTİ. BURDA BÜTÜN KOLTUKLARIN SAHİBİ TEK BİRDE SURİYEYE LAF SÖYLENİYOR DİKTATÖR DİYE MISIRDAKİ DARBE OLAYINI ELEŞTİRECEKSİ,TÜRKİYEDE DEMOKRASİDEN BAHSEDİP HALKIN SEÇMİŞ OLDUĞU CUMHUR BAŞKANINDAN BAHSEDECEKSİN,7 HAZİRAN SEÇİMİNİ KABULLENEMEYECEKSİN SONRADA SURİYENİN ÜSTÜNE OYUN OYNAYACAKSIN YA BU ADAMI HALK SEÇMEDİMİ. BİRDE MİTİNKLERDE HER ZAMAN ÇIKIP ÖZLÜ SÖZLER SÖYLÜYORDUN YA ÖRNEK YUNUS EMREDEN MEVLANADAN VS VS BENDE SANA SÖYLEYEYİM NE DEMİŞ MEVLANA YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YADA OLDUĞUN GİBİ OL BİLMEM ANLATABİLDİMMİ NE DEMİŞ NECİP FAZIL İNSAN SEVME HİSSİNİ İSRAF ETMEMELİ KİM NEKADAR SEVİLMEYE LAYIKSA ONU OKADAR SEVMELİ..

  • VAY BE NE HALE GELDİ ÜLKE06 Ekim 2015 20:34

    Bİ BU KOMŞU KALMIŞTI ARAMIZ BOZULMAYAN

  • VATANDAŞ06 Ekim 2015 20:28

    ANLAMADIĞIM SAYIN CUMHUR BAŞKANI SURİYE VE YUNANİSTAN HAVA SAHAMIZI KAÇ DEFA İHLAL ETTİLER NATOYU KARIŞTIRMADIN RUSYA OLUNCA NİYE KARIŞTIRIYORSUN SÖZLERİNİ NATO ÜZERİNDENDEĞİLDE TÜRKİYE ÜZERİNDEN YAPSANIZ NASIL OLUR ACABA ZATEN TÜM KOMŞULARIMIZLA ARAMIZ BOZULDU

  • xxx06 Ekim 2015 18:50

    Nereden nereye geldik:acaba biz vatandaşlarda mı sorun var yoksa bizleri buduruma getiren yöneticilerde mi?mutlaka akıl sağlığımızı kontrol ettirmek gerekiyor...

  • Perspective06 Ekim 2015 18:15

    Sadece kendi yerleşim birimlerini işit e karşı savunan ypg ye karşı ypg ye saldırgan sözlerle her türlü kükreyerek kabadayılık yapılır Putin'e gelince miyavlamlarsadece sadece

  • Etrafta iyi şeyler olmuyor 06 Ekim 2015 17:21

    Türkiye tam bir ateş çemberine alındı içeride de terör ve ayrımcılık iyice kurumsallaştı hem de büyük bir borçlu ekonomi sahibi oldu Türkiye. Artık amatör dar siyasi ön görülü kadrolar yerine gerçek devlet adamlarının siyasi taraf vb bakmadan başda dış politika eğitim hukuk ekonomi alanlarında işe başlaması gerekli. Osmanlının ilan ettiği iki meşrutiyet ve çöküş dönemlerini meclis zabıtlarını incelerseniz bugünle aynı olduğunu göreceksiniz. Bu işin akp si cehapesi falan kalmadı işin şakası bitti artık.

  • Adamlar sınıra dayanmış 06 Ekim 2015 16:23

    Türkiyeye yakışmayacağı ne demek ? Yani rusyaya laf olsun diye sitem ediliyor yoksa ayıp olur bu mu demek

  • kemal'e cevap06 Ekim 2015 16:19

    Sen çok güzel çözüm buluyorsun evde öyle yap hemen vur hemen kapının önüne koysunlar seni de. Sanki konsol oyunu oynuyor.

  • YURTTAŞ06 Ekim 2015 16:17

    iyi, kötü rusya ile aramız iyiydi, onu da tehlikeye soktun, sayende etrafımız ateş çemberi oldu...

  • fatih06 Ekim 2015 16:15

    Erdoğan konuşunca bir anda yahudi bir anda ermeni bir anda rus yanlısı oluveriyoruz bu zat dese ki "kadınlara negatif ayrımcılık yapılıyor kadınların hakkı islamda sabittir" haydi hep birlikte Tayyibe inat kadın katliamı yapar TC'de erkek nüfus olarak bir birimize yanaşırız! Kim muhalefet ise bu hükümete bir anda ondan yana oluveriyoruz! Allah bunlarla savaşa girmeyi nasib etmesin dışardaki düşmandan, bunlar içerde daha fazla zayiat verdirir ordumuza!

  • SEÇMEN06 Ekim 2015 16:13

    Putin restini gördü....

  • dünya lideri böyle mi konuşacaktı 06 Ekim 2015 15:24

    sıkışanca nato öyle mi ? ruslar çok tırasacaktır

  • kemal06 Ekim 2015 15:23

    5 dakika 40 saniye ne demek. hemen vurulmaliydi. nokta.

  • Putin efendi kendine gel sen kimle dans ediyo...06 Ekim 2015 15:17

    Putin iyiki dünya lideri falan değil kuru sıkı konuşan boş bir adam 4 bin km uzaktan uçak göndermiş de sınırımızı kontrol ediyor sanki suriyede klisede istavroz çıkaracak iki tane çocuk gönderir o rus uçaklarını sapabnla indiririz görür gününü sabrımızı test etmesin

  • rus satrancı ile türk tavlası farkı06 Ekim 2015 15:13

    ruslar bunlardan çekinse sınıra kadar neden dayansın adamlar oynuyor tın tın test ediyorlar teneke mi değil mi diye ne kadar ileri gideceklerini hesaplıyorlar

  • putin farkı06 Ekim 2015 15:08

    akdenizde suriyeye yakın uçtuk ruslar anında indirdi uçağımızı birileri anca nutuk atar putin yapar

  • VATANDAŞ06 Ekim 2015 15:04

    BURADA DEAŞ BAHANE ARTIK RUSYA,ÇİN VE İRANDA SURİYEDE AKTÖR OLDUĞUNA GÖRE SURİYE DÖRDE BÖLÜNECEK ANLAŞILAN.ADİ ESAD NUSAYRİ DEVLETİ KURARAK NE KADAR YAŞAYACAĞINI ZANNEDİYORSUN SENİNDE SONUN SADDAM VE KADDAFİ GİBİ OLACAK.TÜRKİYENİN LAFINI DİNLEMİŞ OLSAYDI ÜLKENDE EL ÜSTÜNDE TUTULACAKTIN.AMA ŞİMDİ ZELİL VE PERİŞAN BİR ŞEKİLDE GEBERİP GİDECEN.

  • tam bı curcuna06 Ekim 2015 14:54

    yav rusya esad a muhalif olanları vurduysa deaş kim ve kimlere muhalif.....

  • Byk06 Ekim 2015 14:49

    Yıl 2012 ağustos ayı hatırlayalım. Davutoğlu, "Bu süreci artık yıllarla değil, aylarla veya haftalarla ifade etmek gerekir" dedi. Yıl 2015 Esad iktidarda, 2.2 milyon mülteciyi öngöremeyen Davutoğlu. 2011 yılından bu yana Suriye hava sahası, tamamen Rusya’nın verdiği sistemlerle koruyor.

  • neyin peşindesiniz ulan06 Ekim 2015 14:48

    bu deaş a saldırı olmaz.rezmen kamuoyunda 2 li oynuyorlar...deaş örgüt değit.yada dinçi.bunlar suudi ..fransız..vs vs destekli paralı asker..ama sanki sağ gösterip sol vuruluyor ve kamu oyuna yalan yanlış bilgilendiriliyor...pkk nın vurulması.esad yanlısı yada karşıtlarının vurulması hep deaşın çıkarına akabinde bırçok yanlış girişimler örneğin silah ve muhumatın abd ve diğer güçlerin aracılığı ile kim ve kimlere aktarıldğı konu baz alındığındaı

  • herdaim istikrar06 Ekim 2015 14:42

    yav peki recep tayyıp erdoğanın rusya ile görüşmesinden sonra nasıl bu gelişmeler oluyor anlamak çok zor mu.yada anlamamız gibimi anlamalıyız.