E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan maden ocağı açıklaması---

Erdoğan'dan maden ocağı açıklaması

Erdoğan'dan maden ocağı açıklaması
29 Ekim 2014 - 19:49 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'ın Ermenek ilçesinde su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'ın Ermenek ilçesinde su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında incelemelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı, "Soma olayından sonra çok daha farklı şekilde ele alınmasına yönelik bir dizi yasal düzenleme yaptık. Bu yasal düzenlemeyle birlikte buralarda çalışan işçilerimize çok daha farklı imkanlar getirdik. Bunu hazmeden veya hazmedemeyen işverenler var. İşverenlerin bunları hazmedemeyişi ne yazık ki bazı sıkıntıları doğuracağı belliydi" dedi.

Erdoğan, ocaktaki 'yemek' uygulamasına da tepki gösterdi.

Helikopterle, eşi Emine Erdoğan ile Ermenek'e gelen Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ı, maden ocağında, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Ayşenur İslam ile diğer yetkililer karşıladı. Maden ocağı önüne kurulan Türk Kızılayı çadırına giden Erdoğan, kömür  ocağında mahsur kalan işçilerin yakınlarını dinledi. Erdoğan, ardından Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Mobil  Koordinasyon Merkezi'ne geçti. Burada, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan  Erdoğan, daha sonra maden ocağındaki çalışmaları yerinde inceledi. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajları şöyle:
 
-Mahsur kalan işçilerimizin çıkarılması için tüm imkanlar seferber edildi.
 
-Ülkemizde madencilikle ilgili yapılan  çalışmaların Soma olayından sonra çok daha farklı şekilde ele alınmasına yönelik  bir dizi yasal düzenleme yaptık. Bu yasal düzenlemeyle birlikte buralarda çalışan  işçilerimize çok daha farklı imkanlar getirdik. Bunu hazmeden veya hazmedemeyen  işverenler var. İşverenlerin bunları hazmedemeyişi ne yazık ki bazı sıkıntıları  doğuracağı belliydi.
 
-Burada edindiğimiz bazı bilgiler, bu işin üzerine daha farklı şekilde eğilmemiz gerektiğini gösterdi.
 
-Çalışma saatlerini 8 saatten 6 saate düşürürken iş yükünü azaltmayı hedefledik. Ancak yemek yeme olayını da 6 saate sıkıştırmaya, yemeğin bu saatler içinde, aşağıda yenmesine yönelik baskılar bu sıkıntıyı doğurmuş.
 
-Bu 6 saat kendisinin orda çalışma olayıdır. Siz kalkıp, yemekle ilgili olayı da kalkıp bu 6 saate yedirmeye kalkarsanız devletin bunun hesabını sorması  gerekir.  Siz o hakkını alamazsınız. Servisle ilgili de sıkıntılar olduğu söyleniyor. Adli ve idari soruşturmalar sürüyor. 
 
-Mahsur kardeşlerimizle ilgili umutlarımızı muhafaza etmek istiyoruz. Bakan arkadaşlarımız bu işi sonuna kadar takip edecekler.
İşçi kardeşlerimizi kurtarmak için fedakarca çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Madenden kurtulan tüm arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır29 Ekim 2014 22:15

    İş yerine gelen mufetişler genel müdürün odasında genel müdürün gözünün önünde soru soruluyor fazla mesai yapıyor musunuz işçinin cevabı ne olur sizce

  • çakır29 Ekim 2014 21:36

    Her şeyde devletten umar olduk cenabı Allah işçilerimize sağ ulaşırız inşallah yakınlarına sabır devletin içine çöreklenmiş hainleri deşifre etmeliyiz denetçilerin mal varlıkları yakınları uzakları araştırılsın

  • mali29 Ekim 2014 20:43

    Mahsur kalan işçilerimizin sağ kurtulmasını diliyoruz. Devlet tüm gücü ile olay yerinde. Herkes olaydan ders alacak. Allah kaza ve afetlerden milletimizi korusun.

  • pardon29 Ekim 2014 20:03

    pardonda ülkeyi yöneten sizsiniz, gerektiğinde her şeyi yapabiliyorken bu madene uygulanan kapatma cezasını neden para cezasına çevirdiniz?