E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Bahçeli'ye jet cevap---

Erdoğan'dan Bahçeli'ye jet cevap

Erdoğan'dan Bahçeli'ye jet cevap
27 Haziran 2015 - 21:59 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı iftarında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Birlik Vakfı'nın iftar yemeğine katıldı. İftar sonrası konuşma yapan Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, "Herkes Kobani’yle yatıp kalkıyor, Nişantaşı’ndan Yüksekova’ya kadar önüne gelen Kobani’deki iki terörist grubun kapışmasını mesele ediyor. Doğu Türkistan’daki Çin zalimliğini kimseler konuşmuyor, ağzına dahi almıyor. Kobani’ye ağlayanlar, Kaşgar’a gülüyor ve zulme ortak oluyor" sözlerine yanıt verdi. Erdoğan, ‘Sadece Araplarla, sadece Kobani’dekilerle uğraşanlar Uygur Türkleri'ni unutuyor’ diyor. O zata sesleniyorum, sen o Uygur Türkleri’nin olduğu yere gittin mi? Ama Tayyip Erdoğan gitti. Binlerce vatanlarından ayrılan Uygur Türkleri'ni vatandaşlığa kabul eden Türkiye oldu. Sen neredeydin ya? Sen Başbakan yardımcısıyken kaç kişiyi vatandaşlığa kabul ettin?" şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Siyasetin temeli ahlaktır doğruluktur. Kamu menfaatini kişisel hırsları üzerine koyabilmektir. Üzülerek söylüyorum ki Türkiye bu konuda kıtlık yaşıyor.

Türkiye gariplerin yurdudur. Mazlumların umut ışığıdır. Türkiye’yi terörist ülke olarak lanse etmeye çalışanların, bir Türkiye partisi olmak gibi bir amacı olabilir mi? Bunların karşısında bir olmak, beraber olmak, bunlara gereken cevabı demokrasi içinde verebilmektir. 

Saldırganların Türkiye üzerinden geçtiğini iddia edecek kadar kendi ülkelerine yabancılaştığını görüyoruz. Vatandaşlarımızı bir kez daha sokağa çıkardılar. Şehirlerimizde, mahallelerimizde gerilim havası oluşturulmak isteniyor. Medya yoluyla karalama kampanyaları oluşturdular. Türkiye terörden ve terör olaylarından çok çekmiş bir ülkedir. Suriye’deki olaylara hiçbir zaman mezhep penceresinden bakmadık.

BAHÇELİ’YE GÖNDERME
Şimdi bakıyorsunuz bazı siyasetçiler çıkıyor şunu söylüyor, güya şahsıma atıfta bulunuyor, ne diyor 'sadece işte Araplar ile sadece Kobani'deki Tel Abyad'dakilerle uğraşanlar, Uygur Türklerini unutuyor' diyor. O zata ben söylüyorum, sen Uygur Türklerinin yaşadığı yere hayatında bir kere gittin mi? Ama Tayyip Erdoğan gitti. Binlerce vatanlarından ayrılan Uygur Türkleri'ni vatandaşlığa kabul eden Türkiye oldu. Sen neredeydin ya? Sen Başbakan yardımcısıyken kaç kişiyi vatandaşlığa kabul ettin?

'KOBANİ'DE OCAKLAR TÜTÜYORSA TÜRKİYE SAYESİNDEDİR'
Türkiye'yi DEAŞ terör örgütü ile aynı parentez içine almak alçaklıktır, namertliktir. Son 5 ayda Kobani’ye 2 bin TIR’a yakın yardım malzemesi gönderdik. Kobani’de ocaklar tütüyor, kazanlar kaynıyorsa bu Türkiye’nin yaptığı yardımlar sayesindedir. Son saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum.

6-7-8 Ekim olaylarının tekrar yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin güneyinde yeni bir devlet kurulmasına asla izin vermeyeceğiz. Terör örgütlerinin bölgedeki kaosu fırsata çevirmelerine de izin vermeyeceğiz.

Türkiye aleyhinde konuşanlar, en büyük ahlaksızlığı en büyük alçaklığı yapıyor. Şunu unutmayın; yel kayadan bir şey götürmez. Ama bu alçaklığa alet olanlar eninde sonunda hesabını verecekler bunu böyle bilsinler. Amacımız orada yaşayan mazlum kardeşlerimizin yaralarına derman olmaktır.

Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimize destek vermeye devam edeceğiz. 2 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. Yaptığımız harcama 6 milyar doları aştı. Hadi destek verin gönderin bir şeyler diyoruz yok. Avrupa’nın tamamında 200 bin mülteci var şuanda. Bunların insana insan gibi bakmak gibi bir derdi yok. Bunlar ‘Akdeniz’de bırakın ölsün, bırakın Ege’de ölsün’ gibi bir düşünceleri var. Farkımız bu.

Bizim yaptığımız yardımlar karşısında, diğer ülkeler karşımıza çıktıkları zaman ''Bu işi sizler gibi yapan yok'' diyorlar ama 'hani para hani destek' dediğimiz zaman para pul yok."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mete28 Haziran 2015 11:15

    RTE nin sözü:Siyasetin temeli ahlaktır,doğruluktur... Tam tersi.Bilimsel olarak,Grakçede;poli:çok,tic:yüz,Yani plotikacı "ÇOK YÜZLÜ ADAM" demektir.O halde Eyy RTE doğruları öğren de halka ona göre konuş.Siyaset bilimi dersini al...

  • kurt28 Haziran 2015 11:10

    selattin in hesaplarıbaşka süriye den toprak alıp israil gibi türk ttopraklarına yayılmacı politiksı sana yedirmezler bu vatanı selattin

  • reis28 Haziran 2015 11:04

    türkiyeye terörist diyen bu zihniyet bu ülkenin ekmegini suyunu havasını da solumasın ülkemizi vatan görmeyenler terk edebilir

  • tomaci28 Haziran 2015 10:58

    ikide bir kobani diyor selahattin ozaman süriyede parti kur esad a karşi vekil cıkar görelim türkiyemizde ahkam kesmek kolay esad ın hiç mi suçu yok onun hakkında tek bir kel,me etmiyordsun

  • ekrem eren28 Haziran 2015 07:23

    terörist gruplara silah yollayan chp mi.korede abd çıkarları uğruna vatan evlatlarını öldürtenler chp mi.suriyeyi,libyayı abd istedi diye karıştıranlar chp mi.

  • Dagistanli mustafa ali28 Haziran 2015 04:40

    Oraya silah gonderelim ısıde soyluyelim bazı capulculari o bölgeye sevk etsinler orada kafa kessinler bizde para çok silah çok ne varki o bölgeye kaydiralim o bölgeyi de karistiralim bizim işimiz oldu artık başka ülkelerin icicleri

  • Metin 28 Haziran 2015 03:48

    MHP nin yıllardır yapamadığını sen yaptın, Osmanlı Cumhuriyetini kurdun.Ellerine sağlık Say'ın Cumhurbaşkanım.

  • no comment28 Haziran 2015 01:08

    Tayyip bey yıllar önce gittin ikide bir onu diyorsun.Bir defa 2002 de Bahçeli de gitti.Çin in istemediği hiç bir yeri gezemezssin oralarda.

  • nur çel28 Haziran 2015 00:29

    Gerçekten bu bahçeli bu kafayla bu ülkei yönetemez

  • dlbyz27 Haziran 2015 22:25

    bahçeliyle bu araba gitmez o konuşur içraat yok taki apo geldiğinden beri yok zaten