E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'a kıymayın---

Erdoğan'a kıymayın

Erdoğan'a kıymayın
25 Mayıs 2015 - 08:25 borsagundem.com

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında çarpıcı iddialarda ve bir de çağrıda bulundu

Namluları Erdoğan'a çevrilmiş durumda' diyen Abdulkadir Selvi'nin çağrısı şöyle; , Lütfen küçük menfaatleriniz uğruna Erdoğan'a kıymayın efendiler!

İşte yazarın bugünkü yazısından bir bölüm;

Seçimlere 13 gün kaldı ama bazı ciddi sıkıntılar ve belirsizlikler var.

Bunlar; 1-Seçim startı verildiğinde kararsızların oy oranı yüzde 15'ti. Seçimde son düzlüğe girildiğinde bu oran yüzde 5'ler seviyesine gerilerdi. Ama bu kez yüzde 14'ler düzeyini koruyor. Asıl önemli olan kararsızların önemli bir kısmı AK Parti seçmeni. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sürprizlerle dolu bir seçim olacak" diye buna işaret etti.

 2-HDP'nin barajı aşıp aşmayacağı konusu önemini koruyor. Son araştırmalar ve sahadaki gözlemler HDP'nin barajı aştığı yönünde.

3-AK Parti'nin alacağı oy oranı ve çıkaracağı milletvekili sayısı.

HDP'nin barajı aşması halinde oy oranından ziyade milletvekili sayısı önem kazanıyor. Başbakan karınca gibi çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nun iki, Bahçeli'nin üç katı miting yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara indi. Peki AK Parti seçmenindeki bu kararsızlık nereden kaynaklanıyor? İkili görüntü bir kafa karışıklığına mı yol açtı? Önceki seçimlerde AK Parti'ye oy veren ama şimdi partisiyle ilişkisini sorgulayan kitle yeniden kazanılmazsa, Türkiye 8 Haziran sabahı koalisyon hükümetine uyanma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. AK Parti, tüp geçitle denizin altından Boğaz'ın iki yakasını bir birine bağlamayı başardı. Ama görünen o ki seçmenlerinin bir bölümüyle gönül köprülerinde bir sorun var. AK Parti'nin bu seçimlerde en büyük rakibi yine AK Parti. Seçimi kazanmasının yolu ise AK Partilileri kazanmaktan geçiyor. Kasım ayında yapılan projeksiyonda AK Parti'nin oylarının yüzde 55'e çıkma potansiyeli olduğu tespit edilmişti. Ocak ayına girdiğimizde oy oranı yüzde 50 civarındaydı. Sonra ne oldu da düştü? Biliyorsunuz o günlerde kamuoyuna akseden tartışmaları. Sonra farkına varıldı. Frene basıldı. Mayıs ayına girdiğimizde bir canlanma başladı. İbre yukarı doğru yükselmeye başlamıştı ki, ne olduysa tersine döndü.

 AK Parti son 2 haftada bu konuya bir çare bulmak zorunda. Üçüncü köprüyü, üçüncü havaalanını yaparsınız, İstanbul'un altında üç katlı tüp geçit geçirir, denizin ortasına havaalanı kurarsınız ama bazı söylem ve tavırlarınız kendi tabanınızda rahatsızlık meydana getirmişse burada bir sorun var demektir.

 AK Parti'ye oy veren dindarların ve batıda yaşayan Kürtlerin bir kısmının böyle bir sorgulama içinde olduğu anlaşılıyor. Uludere, Kobani ve "Kürt sorunu yoktur" söylemiyle, batıdaki Kürtlerde duygusal bir kopuşun başladığı anlaşılıyor. Ayrıca partisiyle arasına mesafe koyan ama başka bir yere gitmeyen yüzde 14'lük bir kitle var. İlk kez bu seçimlerde böyle bir yapı ortaya çıktı. Bunları AK Partili kararsızlar olarak kavramlaştırıyoruz. Geçen seçimlerde AK Parti'ye oy veren ve bu seçimde başka bir partiye oy vermeye eli gitmeyen bir kesim. Burada milletvekili listelerinde yapılan yanlışlıkların payını da görmek gerekiyor.

 AK Parti'nin bu durumu fark edip, kendisini ikna etmesini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alabao25 Mayıs 2015 15:27

    Arkadaşlar adamlara oy vermiyorsan da şuna bir bak devletin geliri arttı 4 kat artmış evet senin gelirinde bu oranda artmadıysa çok rahat sayıp sövebilir oy vermeye bilirsin ama 4 kat ve üstü arttıysa biraz sakin ol. Evet bende inanıyorum daha fazla verebirdi ama vermedi ve ülkenin heryerine bir eser yaptı ve yine halka verdi yedi yedi deniyor belki yemişler dir ben yememiş de diyemem yemiş de diyemem yanında değildim hesabı Allaha verecekler. Kaç milyon mülteciye bakıyoruz imf diye bir illetten kurtulmuşun kaç kere dünyaya delikanlılık yapılmış kendi başına bir ülke olmaya başlamışız ben şimdi tutup bana 300 daha vermiyor diye bütün ülkeye mi çektiriyim. Ben 1993-1994 leri birebir bütün acılarıyla yaşamış 2001 krizini yaşamış biri olarak hiç konuşmaya hakkım yok.

  • elbette AK Parti25 Mayıs 2015 15:24

    Kafa karışıklığı olabilir, sorunlar olabilir. Hepsi bir yana. Bir taraftan "İHL'leri kapatmayacağım" diyen ama seçim beyannamesinde milli eğitim için 1+8+4 uyglumasına geçeceğini duyuran yalancılara meydan bırakmamak için elbette AK Parti, yine AK Parti diyorum,

  • n25 Mayıs 2015 13:40

    Köprü,tünel vb. yapıyor da neden oylar düşmeye devem ediyor?Çünkü o köprü için gerekli teknoloji ve finansman yurt dışından geliyor.Sen sanki herşeyi kendin yapmış gibi hava atıyorsun.Gerekli sınai ve teknolojik yapıyı kuramadığın için de halkın ekonomik standartları bir türlü istenen seviyeye yükselemiyor ve homurdanmalar başlıyor.İki maaş ikramiye için gerekli kaynağı bile 13 yıldır oluşturamadığını itiraf ediyorsun.Unutmayın ki köprü,yol iyidir ama yemek masasında asfalt karın doyurmaz.

  • f25 Mayıs 2015 13:13

    Adam %14'lük kitleyi hemen AKP tarafına yazdı.Demek ki oylar gerçekten tarihi düşük seviyelerde.Kararsızların tamamını yazınca ancak kurtarıyor.

  • yancı nemavı vatandaş seni25 Mayıs 2015 12:08

    bu ülkede sanki akp ye oy verenler mi yaşıyor ahmak vatandaş, akp li yandaş amele seni

  • kararsız25 Mayıs 2015 11:14

    şu ana kadar kararsızdım ama şu an karar verdim yine AKP ye oy vereceğim ekrem erenin etkisi cok oldu ..

  • YILMAZZ25 Mayıs 2015 11:08

    Yol ve köprü ,refaha erişmeyi sağlayamayan işe gidişlerde kullanılıyor.!.o gidiş ve dönüşlerdeki umutsuzluk gün geçtikçe artıyor.!böyle oluncada yol ve köprünün önemi azalıyor.!Devletin harcamalarına bakınca israf görüntüsü var.buna karşılık son 2 yıldır çalışan kesim enflasyonun altında ezildi,refah düzeyi her geçen gün dahada aşağı kaydı.!Abdükadir selvi yazısında dolaylı şekilde bu durumun altını çizmiş.!!

  • vatandaş25 Mayıs 2015 11:07

    Ne hakkın var ki helal etmiyorsun.eğer ak partiye oy verip de hakkın yenmişse o zaman hakkını helal etmeyebilirsin ama oy vermediysen ak parti üzerinde ne hakkın olabilir ki aksi eğer ak partiye her fırsatta haksız yere düşmanlık yapan birisiysen o zaman ak partinin senin üzerinde hakkı var demektir. bir de ak partiye oy verenler de ne hakkın olabilir.Onların niyeti ülkeye zeval gelmesin eğer iyi bir alternatif parti olsa ona oy verecekler ama maalesef yok. ve ak partinin de bu ülkeye yaptığı önemli katkıları var.Ben de dahil sanırım çoğu da bu yüzden oy veriyor zaten

  • tuhaf Türk Milleti:)25 Mayıs 2015 10:57

    eğer birisi dini eleştirse katledilir diri diri yakılır ama erdoğan eline kuranı alıp meydanlarda halay mendili gibi sallarsa alkışlanır böyle bir millitiz dini değerleri zayıf ve görüntü de dindar içeriği boş milletiz

  • net25 Mayıs 2015 10:56

    türk siyaseti hırsızlar geçiti gibi bir hırsız gider diğer hırsız gelir hiç kimse 150.000 -200.000 babasının hayrına harcayıpta millet vekili adayı olmazz çalmak için sadece bu tantanalar

  • ekrem eren25 Mayıs 2015 10:42

    Hakkimi helal etmiyorum.ne akp ye nede ona oy verenlere.

  • memed25 Mayıs 2015 08:53

    1990 dan beri oy verdiğim parti hep kazandı. İlk kez bu seçimde ciddi kararsızlık yaşıyorum. Ama oy verecek ciddiyette muhalefet partisi göremiyorum. Belki hdp ye verebilirim o da barajı aşması için.

  • dünya25 Mayıs 2015 08:47

    Gene başladılar mağdur edebiyatına artık insanlar bir yere kadar kanar millet geçim sıkıntısı yaşıyor refah payı yükseldiği söyleniyor zengin ve yandaşın refahı yükseldi millet asgari ücretle zor geçiniyorrr insanların refahını arttırın yol , köprü insanın karnını doyurmuyorr yol , köprüye verilen önemi insanların geçimi içinde önem verin vermiyorsanız siyasete de girmeyin