E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Erdoğan'a çok şaşırdım"---

"Erdoğan'a çok şaşırdım"

Erdoğan'a çok şaşırdım
15 Aralık 2014 - 21:18 borsagundem.com

Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Erdoğan'ın kendileriyle ilgili sözlerine "çok şaşırdığını" söyledi.

Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendileriyle ilgili sözlerine "çok şaşırdığını" söyledi.

AB dışişleri bakanları toplantısının ardından basının sorularını cevaplandıran Mogherini'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün AB'ye yönelik sözleri hatırlatıldı.

Mogherini, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisini gördüm ve çok şaşırdım çünkü geçen hafta yaptığımız ziyarette kendisiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla birçok bakanla önümüzdeki yol hakkında yapıcı bir görüşme yapmıştık. Türkiye ve AB arasında yeni bir başlangıç yapma şansı bulunduğu konusunda uzlaşmıştık" dedi.

Federica Mogherini, "Bize Türkiye'nin AB yolunun daha çok ekonomik menfaatlerle değil, demokrasi ve hukukun üstünlüğü başta olmak üzere değerler ve prensiplerle ilgili olduğunu söyleyenler hükümet üyeleriydi. İnancım o ki bu taahhüdünde tutarlı olması, öncelikle Türkiye'nin menfaatine. Onlar bizim tarafta, Brüksel'de yeni bir başlangıç konusunda bu iradenin olduğunu biliyorlar. Aksi halde 2 komiserle birlikte bu kadar üst düzey bir ziyaret ve üst düzey görüşmeler olmazdı. Bu noktada hala mevcut olan düşüncemiz (Türk hükümetiyle) AB katılım yolunda  tutarlı ve uyumlu şekilde çalışmak. Bu her iki tarafta tutarlılık ve uyumluluk anlamına geliyor. Bizim tarafta biz hazırız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün TÜPRAŞ tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, 14 Aralık operasyonunu eleştiren Avrupa Birliği'ne tepki göstermişti.

Erdoğan, "Acaba AB ne der, acaba AB bizi alır mı almaz mı, bizim böyle bir derdimiz yok, lütfen siz kendi aklınızı kendinize saklayın. Şunu da söyleyeyim, AB eğer çok dürüstse, burada Sabancı Grubu'nun kardeşini çıkıp da işyerinde katleden bir Fehriye Erdal’ı bir kapıdan alıp bir kapıdan bırakanlar hukuk adına cevap verebilirler mi?" ifadesini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dx17 Aralık 2014 13:16

    Bu ülkenin ileride olacağı İran'la aynı,pek de bi şey kalmadı zaten.Şimdi bile başörtüsü takmayanlara kafir diyolar,geçmiş olsun

  • sahan15 Aralık 2014 22:29

    helel olsun cumhurbaşkanına

  • ibrahim özbek15 Aralık 2014 21:36

    bunlar avrupa birliğine müslüman ülke almazlar ayet var siz dininizi değiştirmedikçe sizde memnun olmazlar diye daha ne uğraşıyoruzki gerek yok haçlı birliği onların olsun