E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'a 9 bin lira bağış yapan çaycı kim?---

Erdoğan'a 9 bin lira bağış yapan çaycı kim?

Erdoğan'a 9 bin lira bağış yapan çaycı kim?
02 Ağustos 2014 - 12:01 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan'ın kampanyasına 9 bin TL bağış yapan çaycıyı sordu

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın seçim kampanyasına yapılan bağışların tutarını öğrenmek isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Erdoğan'ın kampanyasına 9 bin TL bağış yaptırılan ve özel bir şirkette asgari ücretle çaycı olarak çalışan kişi kimdir?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

ERDOĞAN NEDEN BAĞIŞ PARASINI AÇIKLAMIYOR?

"Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında diğer adaylar gelen bağış paralarını açıklarken bir tek Recep Tayip Erdoğan'ın bağış paralarının miktarını açıklamamasının nedeni nedir?

17 Aralık ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında adları geçen hangi işadamları Recep Tayip Erdoğan'ın kampanyasına ne kadarlık tutarlarda bağışlarda bulunmuşlardır?

Yurtdışı off shore hesaplarından Recep Tayip Erdoğan'ın hesaplarına bağış yapıldığı iddiası doğru mudur? Doğru ise toplam tutarı nedir?

Recep Tayip Erdoğan'ın bağış kampanyasına yasayı delerek, 200 işçisi üzerinden her bir işçi adına 2 bin, 5 bin, 9 bin TL tutardan 9 bin TL'nin çok üzerinde para bağışlayan işadamı kimdir?

Yasayı delerek, 5 milyon liralık TL'lik nakdi parayı 600 çalışanının ismini banka şubesini vererek çalışanları adına Erdoğan'ın kampanyasına bağışlayan işadamı kimdir?

Çalıştırdıkları işçiler adına hesap açtırarak Erdoğan'a bağışta bulunan tüm işadamları kimlerdir?

Bağış yapan şirketler ve işadamları 2002- 2014 tarihleri arasında kamuda almış oldukları ihaleler var mıdır? Varsa bu şirketlerin hangileridir?

Bu yöntemle Recep Tayyip Erdoğan'ın kampanyasına 9 bin TL bağış yaptırılan ve özel bir şirkette asgari ücretle çaycı olarak çalışan kişi kimdir?"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asım03 Ağustos 2014 00:06

    burası kemal kılıçlaroğlu sitesi

  • milletin adamı na 02 Ağustos 2014 23:35

    güzel kapak oldu bravo

  • milletin adamı rte 02 Ağustos 2014 22:40

    tabi ki durmak yok yola devam eşşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri:)

  • briffa02 Ağustos 2014 21:38

    Gözlerine perde cekip ulkenin birliği için herşeyi veririz diyenler ulke bölündü , bi bakarsanız saginiza solunuza ama dedik ya at gözlüğü boyle bi şeydir sadece önünü görürsün, durmak yok yolmaya devam

  • şükür bu günlere 02 Ağustos 2014 19:12

    ustamızın şimdi yanında olmayacağızda ne zaman olacağız yeni türkiyemiz için herşeyimiz feda olsun son kuruşuna kadar yeri gelirse veririz ülkemizin birlik beraberliği için

  • akın tanımı değişti02 Ağustos 2014 18:47

    bunun adı bağış değil rüşvet

  • mali02 Ağustos 2014 14:38

    AKP iktidarını hiç kimse yıkamaz. Bir çaycının bile gelir düzeyi Avrupayı geçti. Bu adamlar olmasa vergiyi kim ödeyecek. nereden baksan 100 bin tl nin üzerinde v ergi ödemiştir. Yaşasın çaycılar, kahrolsun kıskananlar.

  • briffa02 Ağustos 2014 14:38

    Kendisine şarkı yazanin cenazesine nerdeyse tum kabineyi toplayip giden basbakan bu cayciya bi nargile cafe açması şart olmuştur, yüce ALLAH' ım oy için neler yapıldığını gör, millet takiyye neymiş görsün.

  • VATANDAŞ02 Ağustos 2014 14:35

    Vay be düşünsenize çaycı bu bağışı yapmışsa caycının ayakkabı kutusu kimbilir ne kadar büyüktür....

  • mrt olk02 Ağustos 2014 13:36

    sezgin bey sanamı soracaz nereye bağış yapacağımızı ya chp zihniyeti dedikodudan fitneden başka bir şey üretmez mi ?

  • sivaslı02 Ağustos 2014 13:12

    ya adamın parası var veriyor sizene.

  • öyle canım02 Ağustos 2014 13:02

    yani başa gelirken bağış kampanyaları abd de var, meşhurdur, siyasetin gerğidir. çünkü siyaset ranttır, rant ise temelde adil dağıtılması gerekir. özellikle bunu devlete memur alımında... garibin hakkı asıl devlete memur alımında yeniyor.

  • ass02 Ağustos 2014 12:32

    allah sizi islah etsin madem bağış yapacak o kadar paranız var aç susuz savaşta olup ekmek parası bulamayan yada kendi ülkemizde geçim sıkıntısı ceken kardeşlerimiz var onlar yapsaydınız sadakanız olurdu öbür tarafta tayyib sizi kurtarmayacak öldünüzde

  • özgur02 Ağustos 2014 12:19

    chp kaybedeceğini anlayınca çamura başladılar ulan size ne milletin bağışladığı paradan sizin babanızın parasını mı bağışladı size yahu size ne...............