E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: En fazla parayı finans kazanıyor---

Erdoğan: En fazla parayı finans kazanıyor

Erdoğan: En fazla parayı finans kazanıyor
21 Aralık 2014 - 07:27 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz, ABD ve Avrupa’da yüzde 1, Japonya’da eksi. Bizde 13, 14, 15’e çıkıyor. Tek kelimeyle bu zulümdür.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde başarısız olduğu konulardan bir tanesinin “faizleri indirtememek” olduğunu söyledi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Olağan Genel Kurulu'na katılan Erdoğan, işadamlarına mesajlar verirken finans dünyasına da sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan, “Özel sektörümüz inşallah krizleri fırsata dönüştürmeye devam edecek, Türkiye’nin parlayan yıldızını daha da parlatacak. Finans sektörünü uyarmak istiyorum. Kredi noktasında lütfen gözlüklerinizi daha dikkatli seçin. Yakın, uzak bir sıkıntı olmasın. Lütfen yüksek faizlerle krediyi gözden geçirin. Faizleri düşürmeliyiz ki girişimcilerimiz, yatırımcımız cesaretlensin. Onlar yatırım yaptıkça üretim, istihdam, ihracat artacak. En fazla parayı kim kazanıyor? Finans. Reel sektörün içinde olanlar finans kadar kazanamıyor. Üstelik de onlar çok fazla yorulmadan kazanıyorlar. Yatırımcının ne kadar finans sektörüne ihtiyacı varsa finans sektörünün de yatırımcıya o kadar ihtiyacı var. Etle tırnak gibi. Öyleyse burada kalkıp el ele vermeye, yatırımcının önünü açmaya mecburuz.

Arkadaşlarıma hep söyledim; bugün ABD, Avrupa 1 puan uyguluyorsa, Japonya eksilerdeyse, bize ne oluyor? Komisyonlarını falan bakıyorsunuz 13, 14, 15 puanlara çıkıyor. Tek kelimeyle bu, zulümdür. ‘Siz Başbakandınız neden yapmadınız’ derseniz, onu da söyleyeyim. Başarısız olduğum konulardan bir tanesi de budur. Ama sürekli bunların müzakerelerini yaptık.” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sarayında otur keyfine bak22 Aralık 2014 00:16

    sıcak para fed ile beraber 2015 sonunda çekilmeye başlayınca faizler ve enflasyon artacak, 2016 kriz yılı. yolu köprüyü satar 6 ay geciktirebilirsin ama üretmeyen ülkelerin sonu daima krizdir

  • kenan21 Aralık 2014 20:17

    bence en fazla parayı kazananlar faizciler değil elinde veya evinde ayakkabı kutusu bulunduranlar kazanıyor

  • betoncular21 Aralık 2014 16:44

    en fazla parayı yandaş ve nemacılar kazanıyor. betoncular sizi

  • taleler21 Aralık 2014 16:34

    başarısız olduğun konu sıfırlarken dinlemelere takılıp yakalanman

  • vatansever21 Aralık 2014 16:06

    Sanayinin daha fazla gelişmesi en büyük ihtiyacımız ve bunu yaparken dünya markalarını oluşturmamız gerek

  • ghccv21 Aralık 2014 15:46

    Avrupada sIPdiye pazarmi var avrupaya ornek göster Yada kaldirin

  • Ali21 Aralık 2014 14:33

    Bizce hiç bir alanda başarılı olamadınız.Sadece halkı kandırdınız.Halk ta buna inandı ve ülkeyi çıkmaza soktunuz.

  • mehmet21 Aralık 2014 13:23

    Salla, nasıl olsa nikah Davutoğluna kıyıldı,sende at atabildiğin kadar sorumluluğun yok nasıl olsa.

  • briffa21 Aralık 2014 12:16

    Yolsuzluklar en başarılı oldugunuz nokta mı?

  • VATANDAŞ21 Aralık 2014 10:58

    İŞİNE NERE GELİYORSA ORAYI ÖRNEK VERİYORSUN SEN AVRUPAYLA BİZİ BİRMİ TUTUYON KIRK FIRIN EKMEK YEMEMİZ LAZIM HER KONUDA SEÇİM BARAJINDA NİYE AVRUPAYI GÖSTERMİYORSUN İŞİNE GELMİYOR ÖNCE GERÇEK DÜRÜSTLÜK DÜNYANIN YÜZDE 70 FINDIĞI TÜRKİYEDEN HALKI FINDIK YİYEMİYOR ET OLSUN VS VS VS DAHA ÇOK VAR SATIRLAR SIĞMAZ SARAY İÇİN BÜYÜK DÜŞÜNMEK LAZIM DİYORSUN DİĞER ÜLKELER GİBİ MAKAM ARACIN ÖNCE YERLİ TÜRK MALI ARABAN OLSUN BAK AVRUPAYA HERKEZ MAKAMINDA KENDİ MARKASINA BİNİYOR ÖNCE SEN ELEKTİRİĞİ YER ALTINDAN GEÇİR SONRA SOKAK LAMBALARINI GÜNEŞ ENERCİLİ YAP AVRUPADA BAZI ÜLKELERDE GÜNEŞ DOĞRU DÜRÜST ÇIKMIYOR SOKAK ELEKTİRİKLERİ GÜNEŞ ENERJİLİ SONRA SEN ATIK YAĞI TOMLAMA YERLERİ TEMİN ETTE SONRA REKLAMINI YAPARSINIZ BELEDİYELEREDE SÖYLERSİN KULAĞINIZI ARKADAN TUTMAYIN HER KONUDA DAHA ÇOK ÖRNEKLER VAR YAZDIRMA BANA BURAYA

  • Mali21 Aralık 2014 10:03

    Aynı patronlara ait aynı nitelikli çok sayıda şirketin borsada oluşu iyi niyetli değil. hepsi birleştirilmeli. Hele birde borsadakilerin kaynağını aktarmak için borsa dışında kurdukları şirketler. bu işlerin hepsi nitelikli dolandırıcılık

  • Finans21 Aralık 2014 09:57

    Borsayı borsa gbi işletin bu dengesizlik aşılır. Butun şirketler borsadan kaynak sağlayıp faizcilik minimuma düşer. ama önce patronların drüst olması gerekir. borsadan aldıkları nakitlerle hp borsa dışındaki şirketleri finanse etme geleneği var

  • 17/2521 Aralık 2014 09:22

    en fazla parayı bilal kazanmış.

  • mali21 Aralık 2014 08:48

    Bu başarısızlık değil, isterse faizleri düşürür. Yeter ki istesin.

  • YILMAZ21 Aralık 2014 07:56

    E ama onlarda kriz var ..bizde de kriz olursa sıfıra çekeriz ..gavurun parası bu ülkeye faiz yüksek olduğu için geliyor..İndir %1 e bakalım gelecek mi ?

  • ersin21 Aralık 2014 07:42

    enflasyon düşmeden faiz inmez.