E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan Diyarbakır’da konuştu ---

Erdoğan Diyarbakır’da konuştu

Erdoğan Diyarbakır’da konuştu
26 Temmuz 2014 - 19:15 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: 

Duydum ki Diyarbakır Gazze’ye destek için muhteşem bir miting yapmış, buradan dualarını göndermiş.  Mazlumların yanında durduğun için de seni tebrik ediyorum. 30 Mart seçimlerinde Diyarbakır’da yüzde 35 ile desteğini sürdürdü. Diyarbakır bizlere sahip çıktı. Haksızlık karşısında eğilmediğiniz için teşekkür ediyorum. Pensilvanya ihanet şebekesinin oyunlarını bozduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.
 
Bundan 8 ay önce 16 Kasım 2013’te Diyarbakır’a geldik. Tarihi bir günü hep birlikte yaşadık. 77 milyonun kucaklaşmasında birileri rahatsız oldu. Malum çevreler Diyarbakır'daki kardeşlik manzarasından rahatsız oldu. 17-25 Aralık'ta yargı ve emniyete sızmış bir grup vasıtasıyla darbe girişiminde bulundular. Gezi olayların arkasındaki gerçek aktörleri çok yakından tanıyorsunuz.
 
1992’de Nevruz’da 40 kişinin ölümünün arkasında kim varsa 17 Aralık girişiminin arkasında da aynı isimler var. Bütün bunlara rağmen yola devam ettik. 17 Aralık darbesinin içinde yer alanlar ülkemizin düşmanlarının piyonuydular. Biz ihanet şebekesiyle hesaplaştığımız gibi onların arkasındaki güçlerle de hesaplaşıyoruz. Gezi olaylarının ve 17 Aralık girişiminin arkasında eski Türkiye hayali kuranlar vardı.  Rabbim kurulan bu tuzakları altüst etti.
 
Piyasaya sürdükleri cumhurbaşkanı adaylarıyla bir kez daha eski Türkiye hayali kurmaya başladılar. Kimin kimle iş tuttuğunu ittifak yaptığını görüyorsunuz. Türk kardeşlerimin sorunlarını yıllarca inkar eden, her darbenin arkasında duran CHP yine sahnede. Milliyetçiliği ırkçılık olarak algılayan MHP sahnede. Gerilimden beslenen HDP sahnede. 
 
Son zamanlarda hayret ediyorum Bahçeli Kürt kardeşim demeye başladı. Bu siyaset insanlar neler yaptırıyor. 
 
HDP için defalarca Doğu ve Güneydoğu'nun CHP'si olmaya çalışıyor dedim. Bunlar annenin sadece gözyaşını sever, gençlerin kanını sever, bunlar dirileri değil sadece ölüleri sever. CHP Kürt meselesinin, CHP yıkılan türbelerin failidir. 
 
Çözüm sürecinde barış var, özgürlük var, refah var, kardeşlik var. Çözüm sürecinde annelerin dinmesi gereken gözyaşı var. 10 Ağustos Türkiye için bir milattır. İç politika, dış politika ve ekonomimiz için bir milattır.  İnşallah kazanan yeni Türkiye olacaktır.
 
Diyarbakır'ın çözümün yanında saf tutacağına inanıyorum. Diyarbakır'da bir kez daha söz veriyorum. Cumhurbaşkanı olursam, çözüm sürecinin takipçisi olacağım, sabotajlara karşı dik durdum,  pensilvanyaya karşı koydum, Sorunların aşıldığı Türkiye'yi birlikte kuracağız. 
 
Türkiye normalleşiyor, özüne dönüyor ilk Meclis’teki ruha geri dönüyor. Süreç emin adımlarla ilerliyor. Sevgili Diyarbakır 10 Ağustos Türkiye için iç ve dış politikamız için ekonomi için en önemlisi de demokrasi için milattır. İnşallah yeni Türkiye’nin kazanacağı bir sürecin içine giriyoruz.  Sen evet dersen sadece Diyarbakır değil Erbil de güç kazanacak. Bağdat da güç kazanacak. Ramallah'ın Gazze'nin mazlumları sevinecek.

12 yılda Diyarbakır’a 15,5 katrilyon yatırım yaptık. Neredeydi bizden öncekiler. Diyarbakır’ın semtine uğramadılar semtine. Diyarbakır’a dev bir yatırım daha yapıyorum.Sağlık kampüsü yapıyoruz. TOKİ kanalıyla 33 bin seyirci kapasiteli stadyum kazandırıyoruz.  Biz yaptığımız yatırımlarla durmayacağız. Diyarbakır manen bizim için çok önemli. El ele verip bunları başaracağız.  Benim ricam şu: Mutlaka sandığa gidin gitmeyenleri muhakkak götürün.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yılmaz27 Temmuz 2014 00:07

    hele rehinlerimizi usul usul alalım da musul sonra kazansın..

  • Serdar26 Temmuz 2014 21:59

    Oralara da sandık koymak lazım o zaman atlanmasın o ayrıntı

  • ne masallar duydum rüya gibiydi26 Temmuz 2014 21:47

    kuzey ırak suriye ilhak olup petrolleri biz hediye edecek diyorlar ayrıca filistin de türkiyeye ilhak olacakmış bir sürü ülke türkiyeye ilhak olmak ve hediye vermek için sıraya girmiş serv ile kazanılan lozan ile kaybedilen topraklar geri alınacamış yunan adalaı da türkiyeye ilhak olmak istiyormuş

  • dilin kemiği yok 26 Temmuz 2014 21:45

    bence sadece erbil bağdat gazze değil zanzibar yeni delhi bangok hepsi kazanacak