E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Abe'yle aynı görüşteyiz---

Erdoğan: Abe'yle aynı görüşteyiz

Erdoğan: Abe'yle aynı görüşteyiz
08 Ekim 2015 - 16:43 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslarası gündemdeki konularda Japonya Başbakanı Abe ile aynı görüşteyiz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile yaptığı görüşmenin ardından ikili ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Türk-Japon dostluğunu ve ilişkilerin en üst seviyede olduğunu belirten Erdoğan, stratejik ilişkilerde ve 
uluslararası gündemdeki konularda Abe ile aynı fikirde olduğunu gördüğünü ifade etti. 
Resmi temaslar için Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Şinzo Abe Başbakanlık Ofisi'nde resmi törenle karşıladı. Daha sonra ise aralarında Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar 
Bakanı Ali Rıza Alaboyun'un da bulunduğu Türk yetkililerle Japon heyet arasında görüşme gerçekleştirildi. İkili ve heyetler arası görüşmeler sonrası ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl Türkiye ile Japonya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 90’ıncı yıldönümünü kutladıklarını, bu yılın da 'Türk-Japon dostluğunda çok önemli bir yeri olan Ertuğrul Fırkateyni’nin Japonya’ya seyahatinin 125’inci yıldönümü' olduğunu hatırlattı. 
Japonya’daki temaslarına ilişkin konuşan Erdoğan, görüşmelerde ikili ilişkilerin stratejik boyutlarının ve uluslararası gündemdeki konuların değerlendirildiğini belirtti ve "Bu konularda değerli dostum Abe ile aynı fikirde olduğumuzu gördüm." dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin dönem başkanlığını yaptığı G-20’nin gelecek ay yapılacak Antalya Zirvesi’ne katılacağını belirtilen Abe'yle 13 Kasım’da İstanbul’da ayrıca görüşeceklerini aktardı. Erdoğan şöyle devam etti: "Sayın Abe ile Ertuğrul Fırkateyni’nin Japonya’ya seyrini ve Japon vatandaşlarının 1987 yılında Türk Hava Yolları’yla Tahran’dan tahliye edilmelerini konu alan ‘Ertuğrul-1890’ filminin galasına da katılacağız."
Japonya Başbakanı Abe ise konuşmasında, "Japonlarla Türkler birbirleri ile derin dostluk içindedir. Bizim Erdoğan ile dostluğumuz da dost olan iki ülke liderinin dostluğundan ötededir." ifadelerini kullandı. 
Basın toplantısının ardından Erdoğan ve beraberindeki heyet, Başbakanlık Rezidansı'ndaki resmi akşam yemeğine katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)