E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEPDK'dan flaş zam açıklaması---

EPDK'dan flaş zam açıklaması

EPDK'dan flaş zam açıklaması
18 Haziran 2015 - 13:29 borsagundem.com

EPDK, Temmuz'da elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını açıkladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan,  temmuzda  elektrik ve  doğalgaza zam yapılacağına yönelik  haberlerin gerçeği yansıtmadığı  bildirildi. 

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde "EPDK'nın 1  Temmuz'da hem elektriğe hem de doğalgaza zam yapacağına" dair haberler yer aldığı  belirtildi. 

Mevzuata göre, görevli perakende satış şirketi tarafından temin  edilecek enerjiye ilişkin bilgi ve belgelerin, ilgili perakende satış tarife  döneminden önce EPDK'ya bildirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"2015 yılı üçüncü çeyreğinde (1 Temmuz-30 Eylül) Türkiye genelinde  faaliyet gösteren 21 görevli tedarik şirketi ve dağıtım şirketleri için geçerli  olacak ulusal perakende satış fiyatlarına esas teşkil edecek veriler, bahsi geçen  şirketler tarafından haziran ayı başı itibarıyla Kurumumuza sunulmaktadır. 2015  yılı üçüncü çeyreğine ilişkin tarife çalışmalarımız halen devam etmekte olup yeni  fiyatlar henüz belirlenmemiştir. Doğalgaz piyasası toptan satış sektöründe hakim  oyuncu konumunda bulunan  BOTAŞ'ın toptan satış fiyatı 27 Aralık 2007 tarihli ve  1439/2 sayılı Kurul Kararı ile serbest bırakılmıştır. Ayrıca doğalgaz toptan  satış fiyatları 2008'den bu yana eşit taraflar arasında ayrım yapılmaması ve  şeffaflık ilkeleri dikkate alınarak serbestçe belirlenmektedir. Dolayısıyla Kurumumuzla ilişkilendirilen elektriğe ve doğalgaza zam haberleri gerçeği yansıtmamaktadır." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)