E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Enflasyonun üstünde asgari ücret artışı istiyorum---

​Enflasyonun üstünde asgari ücret artışı istiyorum

​Enflasyonun üstünde asgari ücret artışı istiyorum
16 Ocak 2014 - 21:41 borsagundem.com

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne: "Enflasyon oranının üzerinde bir asgari ücret artışı istiyorum."

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, İngiliz ekonomisinin asgari ücretin enflasyon oranının üzerinde artışı kaldırabilecek güçte olduğunu söyledi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Osborne, "Enflasyon oranının üzerinde bir asgari ücret artışı istiyorum. Çünkü İngiliz ekonomisi bunu karşılayabilir" dedi.

İngiltere ekonomisindeki gelişmenin halkın yaşam standartlarına da olumlu yönde yansıdığını belirten Osborne, ülkede yaklaşık 1 milyon 350 bin insanın saatlik asgari ücretlerinin 2015 yılında 7 sterline yükseltilebileceğini kaydetti.

Osborne, "Göreve gelmemizle birlikte ülkeyi felaketin kıyısından kurtardık ve asgari ücretin artışını görebileceğimiz bir noktaya getirdik. Ekonomiyi iyileştirdikçe, bütün ülkede insanların yaşam tarzının yükseldiğini görmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Osborne, ekonomik kazanımların asgari ücrete enflasyon oranının üzerinde yansıyabileceğini dile getirerek, "Bu hükümet ve Maliye Bakanı olarak ben,  çalışkan insanlarımızın arkasındayız. Çalışmayı destekleyen, yararlananlar için de ödeyenler için de adil bir sosyal refah sistemi istiyorum" şeklinde konuştu.

İngiltere'de 21 yaşının üzerinde asgari ücretle çalışanlara saat ücreti olarak 6,31 sterlin ödenirken, 18-20 yaş arasındaki asgari ücretle çalışanlar 5,03 sterlin, 18 yaşın altında çalışanlar ise 3,72 sterlin saat ücreti alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • batık16 Ocak 2014 22:58

    hakımızı korkutmamak için aylık askari ücretlerini yazmadılar helal olsun size bizim halkımız hesap yapmaz üşenir bliyolar :)