E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmekli büyükelçilerden Ermeni terörüne protesto ---

Emekli büyükelçilerden Ermeni terörüne protesto

Emekli büyükelçilerden Ermeni terörüne protesto
26 Nisan 2015 - 21:48 borsagundem.com

Ankara bugün görenlere duygu dolu anlar yaşatan bir olaya evsahipliği yaptı. 36 şehit veren büyükelçiler yürüdü…

1915 olaylarının 100’üncü yıldönümünde bazı ülkelerden Türkiye’ye “Soykırımı tanı” çağrısı yapılırken, emekli büyükelçiler, Ermeni terör örgütlerince öldürülen diplomatlar, devlet görevlileri ve ailelerini anmak için dün Ankara’da yürüyüş düzenledi.Emekli büyükelçilerin yürüyüşünü Dışişleri Bakanlığı da basın mensuplarına gönderdiği bilgi notuyla duyurdu.

Zeynep Şafak’ın Hürriyet’teki haberine göre Ulus’ta başlayan yürüyüş, Sıhhıye’deki Atatürk heykeli önünde son buldu. Törene eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel ve CHPAdana Milletvekili Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu ile çok sayıda emekli büyükelçi katıldı. Türk şehitlerin fotoğraflarının yanında, Ermeni asıllı Türk vatandaşı Artin Penik de hazırlanan pankartla anıldı. Penik, ASALA’nın düzenlediği Esenboğa Havalimanı saldırısını protesto etmek için Taksim Meydanı’nda kendini yakarak intihar etmişti. Grup adına açıklama yapan emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik şunları söyledi:

36 ŞEHİT VERDİK

“Ermeni terör örgütü ASALA ve bağlantılı örgütler, 1973-1994 yılları arasında yurtdışında görevli diplomatlarımızı, devlet görevlilerimizi ve bir kısmının eş ve çocuklarını katletmişlerdir. Verdiğimiz şehit sayısı 36’dır. Hiçbir ülke bu kadar kısa bir sürede bu sayıda diplomatını, görevlisini teröre kurban vermemiştir.” 
Uluçevik, Türkiye’ye sözde ‘soykırım’ı tanıma yönündeki baskılardan bahsederken de “Konuşmamda kullandığım Ermeniler sözü, Türkiye’de yaşayan Ermeni kökenli vatandaşlarımızı veya dost Ermeni kökenlileri hiçbir şekilde kapsamamakta” dedi.

ŞEHİT EŞİ: ORTAK ACI

Şehit edilen Santa Barbara Konsolosu Bahadır Demir’in eşi, Emekli Büyükelçi Melek Sina Baydur ise “100 yıl önce yaşanmış bu hadiseleri ortak acı olarak görüyorum” dedi. Şehit Emniyet Müdür Yardımcısı Hamdi Yahyaoğlu’nun kızı Lale Yahyaoğlu da “Türklerin soykırım yaptıklarına inanmıyorum” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)