E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElektrik kesintisi siber saldırı mı?---

Elektrik kesintisi siber saldırı mı?

Elektrik kesintisi siber saldırı mı?
02 Nisan 2015 - 12:32 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintisi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintisi ile ilgili siber saldırı ihtimalinin küçük de olsa var olduğunu ama şu an bunu söylemenin mümkün olmadığını söyledi. 
   
Bakan Yıldız, Petroleum Istanbul Fuarı’nda yaptığı konuşmada elektrik kesintisinin sebebi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
   
"Tetikleyen sebebi, normal mi, teknik sebeplerle mi, dışarıda bir müdahale ile mi şu an araştırıyoruz. Bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini söylemem lazım. Ama siber saldırı demem için şu an erken. Sonuç böyle çıkmayabilir. Teknik bir sebep olabilir. 3 santralin 
devreden çıkarak 1'e saniye arayla 3 iletim hattının devreden çıkması... Manipülasyon mu, küçük bir ihtimalin gerçekleşmesi mi, siber mi, şu an söylemem için erken. Temkinli, sakin olacağız, kamuoyu ile paylaşacağız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş02 Nisan 2015 13:24

    Bir insan olaylara siyasi düşünceyle baktığı müddetçe doğruları göremez.

  • Karanlıklara doğru02 Nisan 2015 12:50

    Bu olay bana Türkiye'nin çok kötüye gittiğini ve gideceğini gösteriyor. Herkes sorumluluğunu bilsin artık. Çok geç olmadan. Zalimler asla huzur getirmez.

  • Bence02 Nisan 2015 12:45

    Kedi siber saldırıyı trafo dan planlayip kaçmış izini kaybettirmiş mobese kayıtlarından tekir mi cam gozmu yoksa van mi ona bakacaklardir van da kesinti olmadığına göre olası van kedisi yapmistir