E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkmeleddin İhsanoğlu'na oy versek...---

Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy versek...

Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy versek...
01 Temmuz 2015 - 00:03 borsagundem.com

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, erken seçim olasılığını ve sonuçlarını değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de dün yapılan Meclis Başkanlık seçimi devam ederken, kuliste gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eğer HDP yarın Meclis başkanlığı için Deniz Baykal'a desteğini açıklarsa, biz asla Deniz Baykal'a oy vermeyiz" dedi. Bahçeli'ye yanıt, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den geldi. Önder, "Şimdi biz yarın 'Ekmeleddin Bey'e oy vereceğiz' diye açıklama yapsak, Bahçeli herhalde Ekmeleddin Bey'i partiden ihraç eder" dedi.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programınnın konuğu, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'di.
 
"EKMELEDDİN BEY'E OY VERECEĞİZ DİYE AÇIKLAMA YAPSAK..."
"Liseli çocuklar spekülasyon yapıyorlar sosyal medyada, ben de onlara istinaden söyleyeyim. Şimdi biz yarın 'Ekmeleddin Bey'e oy vereceğiz' diye açıklama yapsak, Bahçeli herhalde Ekmeleddin Bey'i partiden ihraç eder. Bu mantık mı? Bu söylem mantıklı mı?

"ÇEKİN GİDİN DEMEK"
Biz bu söylemin biraz kendine gelmesi için sükut ettik. Bu süreç başladığından beri Sayın Bahçeli'nin hakaretamiz söylemleri oluyor. 'Biz onları yok sayıyoruz' diyor. Bu ülkedeki 6 milyon insanı ne yapacağız? Hakkari'de bu parti yüzde 90'ın üzerinde oy almış. Şırnak'ta, Diyarbakır'da oy almış. Ne yapacağız bunlara? 'Çekin gidin' mi diyeceğiz? Bu nasıl bir söylemdir? Bundan kimseye hayır gelmez. Bu, Türkiyelileşemeyen bir zihniyetin ürünüdür. Türk'ü, Türklüğün davasını hiç ırgalamayan bir zihniyetin ürünüdür. Bu ne demek? Türk'ün izzetini, şerefini düşünmek, Türk'ün geleceğini de düşünmektir. Sen ne diyeceksin bu toplumdaki 20 milyon insana? 'Çekin gidin' demektir bu. Bunlarla bir yere varılmaz. Bu bir.

"69 ANAYASA MADDESİNE BİRLİKTE İMZA ATTIK"
İkincisi, bu söylem tutarsız. Sayın Bahçeli biz 2 yıl, sizin görevlendirdiğiniz MHP'li 3 parlamenterle Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda birlikte çalıştık. Bu ülkenin geleceğine şekil veren 69 Anayasa maddesinin altında MHP'li vekillerle ortak imzamız var. Tutarsızlık bu işte.

"BUNUN ANLAMI 'BİZ AKP'Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ'DIR"
Bu partiyle dün 69 maddeye imza atacaksınız, bugün 'Biz bunların gölgesinin düştüğü hiçbir yerde olmayız' diyeceksiniz. Bunun anlamı şudur; 'Biz AKP'yi iktidar yapacağız.' Bundan kimse Türklük, milliyetçilik, vatanperverlik adına bir hisse çıkaramaz. Çıkarılacak tek hisse budur. Bunun öfke ve nefret diline de bulanmış ifadelerdir bunlar. Yok saymak ve görmezden gelmek kimsenin haddine değil. Çıkın açık açık 'AKP ile koalisyon yapacağız' deyin.

"ERDOĞAN VESAYETİNDEN KURTULMAK İSTİYORLAR"
Biz bu açıklamayı AKP ile MHP'nin koalisyon kuracağının bir işareti olarak görüyoruz. Şark kurnazlığına gerek yok. AKP içinde Tayyip Erdoğan vesayetinden kurtulmak isteyen bir kesim var ve bunu Devlet Bahçeli'ye yaptıracaklar. Yapılmak istenen oyun bu. Çünkü adam dedi ki; 'Verin Bilal'i alın iktidarı.' Beşir Atalay da dedi ki; 'Tabanımız MHP ile koalisyon istiyor.' Hani ne oldu, 'Yedirmeyiz' diyordunuz. Bugün hepsinin ağzından dökülen, 'Tabanımız MHP ile koalisyon istiyor.' Kimse demiyor ki; 'Sen Cumhurbaşkanımızın harem-i ismetine nasıl dil uzatırsın?' Söyleyen bir tane AKP'li yok. Bu parti 'Verin Bilal'i alın iktidarı' diyor. Verecek misiniz Bilal'i. 'Biz Erdoğan'ı yedirmeyiz' diyordunuz. Ne oldu? Menüye mi koydunuz Erdoğan'ı? Yedirecek misiniz?

"BİZ YÜZDE 13 ALMASAYDIK..."
Sayın Bahçeli, biz yüzde 13 almış olmasaydık şu an sizin genel başkanlığınız tartışılıyordu partide. Aynı şey Sayın Kılıçdaroğlu için de geçerli. Ayıptır. Siyasi terbiyeye de demokratik terbiyeye de sığmaz bu sözler.

"MHP BARAJ ALTINDA KALIR"
Sırrı Süreyya Önder, olası bir erken seçimde yüzde 20'nin altına düşmeyeceklerini söyledikten sonra, MHP hakkında da bir öngörüde bulundu. Önder, "bir erken seçim olursa ve MHP bu tutumunda ısrar ederse baraj altında kalır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÖZ-ÖZ01 Temmuz 2015 02:28

    Kesinlikle kalır, kalsın da...

  • dlbyz01 Temmuz 2015 01:57

    bunu sen anladın ama MHP anlamadı be bahçeli bahçede karpuz yetiştirmeli

  • kemal01 Temmuz 2015 00:36

    süreyya bey cok fılm seyredıyosun mhpnın en ölü hali sizden ıyı sizinkiler emanet oy cogu türk sıze oy verdı ama tutumlarınız bayraga marşa hakaretlerınız onları sımdıden pişman ettı erken secımde barajı gecemezsınız emın olun

  • Türk01 Temmuz 2015 00:35

    Ben müslüman Sünni ve Türk olarak olası erken seçimde oyumu size atacam bahceliden bir cacık olmadığını anladım bir daha mhp oy verirsem Zenciler opsun

  • DİMARE.COMM,01 Temmuz 2015 00:18

    Süreyya önder sizlerde çıkıp bizler apoya dayanıklı veya kandile odaklı bir iş çevirmiyoruz diyin eğer apoyu ortaya sürerek kandili ortaya sürerek hiçbir kimseylen ortaklık yapamazsınız ve birdahaki seçimlerde CHP tisinden gelen oylar sizlere birdaha gelmez.bunuda kafanıza koyun eğer kafanızda kandil vede apoyu bitirdiyseniz bizler bu meclisin içinde diyolok kurarak bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz derseniz işte ozaman siler kazanmış olacaksınız.açılım bunları artık bırakın sizler neyin açılımını istiyorsunuz doğuda halkımız eziliyor diyorsunuz peki bende sizlere sorarım neden kürt kökenli zenginler doğuya veya güney doğuya iş sahası kurmuyorlar sizler bunları açıklayın nedeni kendi içinizdeki adamlara güvenmiyorsunuz ben kendimden pay biçeyim benimde patronum diyarbakırlıydı hatta oranın zenginlerinden ben oranın idari amiriydim patrona dedimki neden gidipte kendi doğup büyüdüğün yere fabrika açmıyorsun işsizlik orada çok bunu sizlerde biliyorsunuz oda bana biz kendi adamlarımıza kesinliklen güvenmiyoruz dedi şu mübarek günde yalan diyecek halimde olmaz çünki içimde yüce ALLAH korkusu var.

  • munci01 Temmuz 2015 00:17

    emanet oylarla ergen atarlar yapmaya gerek yok. buna başkasının şeyi ile gerdeğe girmek denir.