E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünya devleri Hong Kong'dan kaçıyor---

Dünya devleri Hong Kong'dan kaçıyor

Dünya devleri Hong Kong'dan kaçıyor
01 Ekim 2014 - 11:36 borsagundem.com

Hong Kong'da devam eden protestolar dev bankaların ve yatırım kuruluşlarının ofislerini şehir dışına taşımalarına neden oldu

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hong Kong'da seçimlerin demokratik bir ortamda yapılması isteğiyle başlayan protestolar devam ediyor.

Hong Kong şehir merkezinde geçtiğimiz hafta başlayan protesto gösterilerinin devam etmesi sebebiyle bazı bankalar ve yatırım kuruluşları, ofislerini şehir merkezinin dışına taşımaya başladılar.
 
Konuyla yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, pek çok şirketin ofislerinden çıkmak zorunda kalmasalar bile, şehir dışında hazırda bir  bir ofis tutmayı tercih ettiği belirtildi.
 
Hong Kong'un merkezindeki ofislerini Taikoo Shing Quarry Bay'e taşımak isteyen şirketler arasında JP Morgan, Bank of America, Merrill Lynch, CITIC Securities, HSBC, Societe Generale, Barcleys ve CLSA var.
 
CLSA'dan yapılan açıklamada da çevresel etkiler sebebiyle hizmet vermekte zorluk yaşanırsa hizmet sürekliliğini devam ettirmek adına ofisin taşınabileceği belirtildi. Açıklamanın devamında pazartesi ve salı günü çevresel etkilerin çalışma şartlarını etkilemediğini sözlerine ekledi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • meeeeeeee01 Ekim 2014 12:02

    türkiyede de demokrasi istiyoruz. ona buna menfaat dağıtmakla gelen siyaset istemiyoruz, adalet, hakkaniyet istiyoruz