E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDumanlı ülkücülükten neden atıldı?---

Dumanlı ülkücülükten neden atıldı?

Dumanlı ülkücülükten neden atıldı?
25 Nisan 2015 - 12:55 borsagundem.com

Yazar Emin Pazarcı, Zaman'ın tepesindeki isim olan Ekrem Dumanlı'nın ülkücü geçmişiyle ilgili bomba iddiada bulundu

Ekrem Dumanlı’nın 12 Eylül öncesinde “Ülkücülüğe yakışmayan hal ve hareketleri” nedeniyle Ülkücülükten kovulduğu iddia ediliyor. Bu çarpıcı ayrıntıyı Akşam yazarı Emin Pazarcı köşesinde yazdı.

Tahşiye operasyonunda gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Dumanlı yine gündemde. İşte Pazarcı'nın Dumanlı hakkındaki iddiayı köşesine taşıdığı o yazı:

ÜLKÜCÜLÜKTEN NEDEN KOVULDU?

"Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen sevdalısı bir isim.
Fotoğrafları var. Amerika’ya gittiğinde, Gülen’in önünde el pençe divan duruyor. “Hoca”sının yönlendirmelerine kulak kabartıyor. Türkiye’de de üzerine toz kondurmamak için gerekli her türlü çabayı gösteriyor.
Dumanlı, lise çağlarında Yozgat’taydı ve Ülkücü Hareket içindeydi. Abdulkadir Baran’ın başkanlığını yaptığı Yozgat Ülkü Yolu Derneği’ne gidip geliyordu.
Dumanlı, 1980 Yılı’nda o dönemde Ülkü Yolu Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapan ve halen Parlamento Muhabiri olan Çınar Coşkunserçe tarafından dernekten uzaklaştırıldı. Hem de oldukça sert bir dil ve davranışla!
Gerekçe de “Ülkücülüğe yakışmayan hâl ve hareketler içinde bulunması” idi!
Olayın tanıklarından biri bugün bir siyasi partide üst düzey yönetici; diğeri de İstanbul’da önemli bir işadamı.
Dumanlı, daha sonra cemaatle tanıştı ve bu noktaya geldi. Bilinsin istedim."

DUMANLI SAVCILIKTAKİ İFADESİNDE NELER DEMİŞTİ?

14 Aralık operasyonu kapsamında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın aralarında bulunduğu 8 kişi, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.  Dumanlı'nın savcılık sorgusunun detayları da çok konuşulmuştu.

Dumanlı, Fethullah Gülen'i tanıdığını ancak, Gülen'in 2009 yılında Tahşiye'den bahsettiği sohbetini hatırlamadığını iddia etti. Gülen'den herhangi bir talimat almadığını ve Gülen'in, Zaman gazetesinde yönetici vasfının bulunmadığını vurgulayan Dumanlı, ''Sadece haftada bir gün, cuma günleri olmak üzere yazılarının yayınlandığı "Kürsü" başlıklı köşesi vardır" dedi.

"TAHŞİYE KELİMESİNİ İLK DEFA DUYUYORUM"

"Tahşiye" ve "Rahle'nin" kelime anlamının sorulması üzerine Dumanlı, 'Tahşiye'nin kelime anlamını bilmediğini, ilk defa duyduğunu, "Rahle'nin" de Kuran-ı Kerim okunurken üzerine konulan eşya olarak bildiğini kaydetti. Dumanlı, Tahşiye ve Rahle Yayınevleri'nin olduğunu da bilmediğini sözlerine ekledi.

"TELEVİZYON SEYRETMEM, HABERLERİ İNTERNETTEN TAKİP EDERİM"

Fetullah Gülen'in 2009 yılında "www.herkül.com" adresinden "Tahşiyecilerle" ilgili yaptığı konuşmasını hatırlamadığını kaydeden Dumanlı, "Gülen'in sohbetinde geçtiği belirtilen "Karanlık karar kurulları"ndan ne kastettiğini bilemem. 11 Ekim 2008 tarihli yazımı sunuyorum. Bu yazımla da televiyon seyretmeyeceğimi belirttim. "Siz de seyretmeyin çocuklarınızla meşgul olun" diye tavsiye ettim. O tarihten bu yana seyretmiyorum. Ben haberleir internet üzerinden takip ediyorum"dedi.

 Dumanlı, "Zaman gazetesindeki haberler Fethullah Gülen'in söylemleri ve talimatlarına göre mi şekillenir?" sorusuna, yayın politikasına müdahalenin söz konusu olamayacağını öne sürerek, "Onun talimatları ile şekillenmez" cevabını verdi.

Gazetede yayımlanan haberlerinin, 5-8 bin haber arasından seçildiğini ifade eden Ekrem Dumanlı, "Bu kadar çok haberin, fotoğrafın, Gülen'e gönderilerek onun onayından geçmesi mümkün değildir. Burası ile Amerika arasındaki zaman dilimi de farklıdır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALPTUĞ25 Nisan 2015 21:34

    İnanan bir kişiyi partiden dernekten ihraç edebilirsin inandığı fikirlerinden asla ülkücülükten atılma diye bir kavram olamaz kafan bu kadar boş hala birbirinizle uğraşacağınıza kucaklaşın ülkeye sahip cıkın.Zaman birleşme kucaklaşma zamanı haydi yiğitler.

  • vato25 Nisan 2015 15:03

    Yahu ben çok merak ettim de ondan soruyorum.Bu ülkücülükten atılma olayı nasıl oluyor.Tekkeden atılmak gibi birşey mi dir.Hani bir söz var ya tekkeyi bekleyen çorbayı içer diye!...Haberi yapan gasteci arkadaş bi açıklasada öğrensek bizde...

  • nafile25 Nisan 2015 14:33

    Ülkücülük ne ki? islamın sentezi olmaz, bir ırkla sentezlenemez. Müslüman adamın ırkçılıkla işi olmaz, veda hutbesini okuyun. İslamın bayrağını türkler taşıdı demek de ayrı bir komedi. Bu toplumda yolsuzluk, talan, yağmacılık, hukuksuzluk normal iken ahlak dini islamın bayrağını ortadoğu coğrafyası taşıyamaz, Allah başka birilerini seçecektir.

  • borsagundem sen de bir paralı yalakasın25 Nisan 2015 13:45

    17 aralıktan önce yandaş medya neden böyle haberler yapmıyordu? bu adam yeni mi doğdu ki? menfaate göre haber yap oh ne güzel. cemaatin de hükümetin de medyası beş para etmez