E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyarbakır'da asker şehre indi!---

Diyarbakır'da asker şehre indi!

Diyarbakır'da asker şehre indi!
01 Kasım 2014 - 11:46 borsagundem.com

Diyarbakır'da bugün yapılması planlanan yürüyüş nedeniyle, kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı

Diyarbakır’da bugün yapılan Kobani’ye destek yürüyüşü sebebiyle şehrin önemli noktalarında güvenlik önlemleri alındı. Polisin yanısıra askerî birlikler de krtitik noktalarda mevzilendi. Saat 12.00 itibariyle yürüyüş başladı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş saat 14:00'de olaysız sona erdi. Yürüyüşe katılanlar dağılıyor.​

Zırhlı askerî araçlar valilik ve adliye binası önünde, polis araçları ise Seyrantepe Kavşağı, Bağlar Emek Caddesi, Melik Ahmet ve Ak Parti il binası önüne tedbir aldı. Diyarbakır’da 13 kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim olaylarında da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından askerî araçlar, şehrin birçok noktasında yerini almıştı.            

Bugün yapılacak yürüyüş sebebiyle Diyarbakır’da polisin düzenlediği operasyonlarda, şüphe üzerine 28 kişi gözaltına alındı. Jandarmaya ait Kirpi ve Kobra araçlarıyla panzerler valiliğin önüne gitti. Bir süre birada duran araçlar, daha sonra valilik bahçesine alındı. Askerî araçlar ve Jandarma Özel Harekât timleri, ayrıca Seyrantepe ve Tesisler kavşağına yerleşti. AK Parti binasını ise çok sayıda polis memuru ve panzer bekliyor.

YÜRÜYÜŞ OLAYSIZ BAŞLADI

'İnsanlık İçin, Kobani İçin 1 Kasım’da Küresel Eylem' adı altında Kobani’ye destek vermek için düzenlenen yürüyüş saat 12.30 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi’ndek Koşuyopu Parkı’ndan başladı. Daha önce Koşuyolu Parkı’ndan Sur İlçesi’ndeki Dağkapı Meydanı’na düzenleneceği yürüyüşün güzergahı sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve valilikle yapılan görüşmeler sonunda Koşuparkı’ndan yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki İstasyon Meydanı’na gerçekleştirildi.

Yürüyüş sırasında kollarında 'görevli' yazılı bantlar bulunan DBP’li görevliler el ele tutuşarak, güvenlik önlemi adı. Polis ekipleri de yürüyüşe katılanların belirlenen güzergah dışına çıkmamaları için cadde ve sokak başlarında TOMA ve zırhlı araçlarla önlem aldı. Bir polis helikopteri de kent üzerinde uçuşlar gerçekleştirdi.

Öcalan’ın posterlerinin taşındığı yürüyüşe katılanlar sık sık IŞİD aleyhine sloganlar attı. Kalabalık daha sonra mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı’nda toplandı.

KEPENKLERİN YÜZDE 70’İ KAPALI 

Diyarbakır’da dükkanların büyük bölümü kapalı. Özellikle Sur ilçesinde esnafların neredeyse tamamı işyerini kapattı. Bağlar ilçesinin Lezgin Avcı, Hatboyu, Sento ve Dörtyol bölgelerinde işyerlerinin büyük kısmının kapalı olduğu görüldü. Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde ise az da olsa bazı esnafların dükkan açtığı görüldü. Şehirdeki fırın ve eczaneler ise açık.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANSEVER02 Kasım 2014 23:09

    mesele türk kürt meselesi değildir, mesele bu toprakları sevenlerle huzur kardeşlik isteyenlerle istemiyenlerin meselesidir.

  • eyyp197802 Kasım 2014 09:12

    kürtlerle ne sorunuz olmuş sevmiyormusun bizde sizin gibi faşistleri sevmiyoruz

  • yaşasın ülkem02 Kasım 2014 04:13

    kürtleri sevmiyorum, ırkçı olduğum için değil, geleneklerini, karakterlerini sevmiyorum

  • VATANSEVER02 Kasım 2014 00:43

    HİÇ Mİ GÖRMEZSİNİZ ? ORTADOĞUNUN HALİNİ . KESİLEN BEDENLERİ TECAVÜZE UĞRAYANLARI YUVASIZ KAALAN İNSANLARI . ŞU CENNET VATANIN KIYMETİNİ BİLMEZ HERKESİN HUZURUNU BOZARSINIZ. NE YAPTI BU İNSANLAR SİZE . HANGİ ZULÜM BİRBAŞKA İNSANI ÖLDÜRMEYİ MEŞRU KILAR HANGİ ZULÜM BEBEĞİN KAFASINA KURŞUN SIKMAYI MEŞRU KILAR ????

  • fafa 01 Kasım 2014 17:02

    Demekki kışkırtmadan da hak aranabiliyormuş.Demirtaş'ölen 41 kişinin sorumluluğunu üzerinde hissetmesi-ki terlemesi onun içindi-ve Güneydoğulu vatadaşların azarlaması, bugünkü sükuneti sağladı.

  • mali01 Kasım 2014 13:46

    Türk Devleti sizi en darda kaldığınız zaman ırk, mezhep ve cinsiyet ayrımı yapmadan kucakladı .Devletin ve barışın değerini bilin. Gün gelir mumla arasınız bu günleri.