E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDemirtaş hakkında flaş soruşturma---

Demirtaş hakkında flaş soruşturma

Demirtaş hakkında flaş soruşturma
30 Temmuz 2015 - 19:51 borsagundem.com

Diyarbakır Başsavcılığı, Kobani olayları nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruştuma başlattı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl 6-8 Ekim'de yaşanan olaylarla ilgili HDP Eş genel başkanıSelahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Demirtaş hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun "Kamu Barışına Karşı İşlenen Suçlar" bölümündeki 214/2. maddesinde "Halkın bir kısmını diğer bir kısmına karşı silahlandırarak, tahrik etmek" suçundan soruşturma yürütülüyor.

Başsavcılık, soruşturmada Selahattin Demirtaş'ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğuna karar verirse, Anayasanın 83. maddesine istinaden, "Dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde bulunacak.

Hazırlanacak fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere adalet bakanlığı'na gönderilecek.

Demirtaş hakkında dava açılırsa, 24 yıla kadar hapsi istenecek.

6-8 Ekim olayları
HDP'nin 6 Ekim'de, IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek yaptığı çağrının ardından 35 ilde izinsiz gösteriler yapılmıştı.

6 Ekim'de HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) da olağan toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Bundan böyle her yer Kobani'dir" ifadelerine yer verilmişti.

Olaylar sırasında 33 kişi hayatını kaybetmiş, 2 polis şehit olmuş, 221 vatandaş ile 139 polis ise yaralanmıştı.

Gösterilerde 25 kaymakamlık binası, 67'si emniyet, 29'u siyasi parti, 212'si okul olmak üzere bin 113 bina da hasar görmüştü. Şiddet eylemlerinde özel, belediye, ambulanslar ve polis araçları yakılmış ve toplamda bin 177 araç kullanılamaz hale gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır31 Temmuz 2015 02:11

    Demirtaş kalbi taş ruhu taş vicdanı taş adamlığı taş kürtlüğü taş boyu taş postu taş kalıbı taş siyaseti taş arkadaşları taş onu övenler taş kandili taş terörist ağbisi taş ha taş ha mermer demir erıyor taş kaldı bu öfkem kınım onun sılahı herkesin demeyeşidir suç işlemiş olabilirim ama içim kanıyor

  • Hadi gorelim30 Temmuz 2015 23:28

    Secim oncesi baraji gecemezse butun turkiyeyi tehdit etmedimi

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM30 Temmuz 2015 22:53

    BURADA HAMESET IRKÇI BİR KİN İLE KÜRTLERE, HDP VE SELAHATTİN DEMİRTAŞA ÇUKURDA YAZI YAZANLAR BUNDAN 1 AY ÖNCE NEDEN BİR ŞEY YAZMIYORDUNUZ KORKUYORDUNUZ VE KORKAKSINIZ NE ZAMAN BİRİLERİ SİYASİ LİNÇE BAŞLADI MİLLET KENDİNİ KAYBETTİ ..IRKÇILIĞIN TOPLUMA GETİRECEĞİ KAN VE GÖZ YAŞIDIR ..İNSANLARIN BİR SÜRÜ PSİKOLOJİSİ İLE HAREKET ETMELERİ KARŞISINDA EN KÖTÜSÜ KİM HIYAR UZATSA BURDAYIM MANTIĞI İLE HAREKET EDENLERE KARŞISINDA HAYRETLER İÇİNDEYİM.KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM VE ERMENİ, TÜRK,RUM, KÜRT DEĞİLİM. BUGÜN KÜRTLERE VE SİYASETÇİLERİNE YAPILAN ZULÜME ORTAK OLMAK ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜ GÖSTERİR.BU FAŞİZAN IRKÇILIĞI KINIYORUM.KORKMUYORUM.BEN BİR BİREY OLARAK MAZLUM KÜRT HALKININ YANINDAYIM.DEMOKRASİYE İNANIYORUM VE İNSANLARI DAHA SAĞLIKLI DÜŞÜNMELERİNİ ÖNERİYORUM.YAŞASIN ÖZGÜRLÜK.YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ.YAŞASIN DEMOKRASİ.

  • ahmet30 Temmuz 2015 22:51

    Oncelikle dokunulmazlik kaldirilmali dokunulmazligi olan herhalti yiyor adamlar goz gore gore teroru desteklio

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM30 Temmuz 2015 22:15

    BU HDP ‘ YE YAPILAN SİYASİ LİNÇ GİRİŞİMİNİ KINIYORUM.SELAHATTİN DEMİRTAŞ BUGÜN TÜRKİYEDEKİ SİYASİ LİDERLER İÇİNDE BİR İNCİDİR VE DEĞERLENDİRMELERİNİ ÖNMSEMEK GREKİYOR.7-8 AY ÖNCEKİ OLAYLARI BİR KAÇ KİŞİN BAŞINA YIKARAK KENDİLERİNİ PAK SANANLARIN küçük düşüncelerini KINIYORUM.

  • Kıro 30 Temmuz 2015 22:01

    O halde akepe hükümeti de sorusturulmali, teröre yıllarca açıkça destek verdiler...

  • Vatansever30 Temmuz 2015 21:45

    Idam bir an evvel geri gelmesi gerek ,Amarikada bile idamin cesitleri var ve hepside uygulanmakta ,Ulke hainlerinin cezasi tek kelimeyle idam olmasi gerek Bu Ulke ancak ve ancak bu sekilde huzura kavusur .....

  • Sivri dilli vatandaş30 Temmuz 2015 21:42

    4 eski bakani soruşturma savcıları niye meslekten ihraç ettiniz bırakın gitseydi bilal niye 5 ay sonra kendi savciniza çay içmeye gonderdiniz kendinize gelince hemen hakim ve savcıları görevden al ama başkası olunca savcıya talimat ver adam rüşvet alırken evdeki paraları sıfır lar ken yakalanıyor bir şey olmuyor ama doğruyu söylüyen hemen suçlu yeni türkiyede görmeyecen dusunmeyecen soylemiyecen yoksa doğru Silivri

  • TC vatandaşı30 Temmuz 2015 20:57

    soruşturma yetmez, vatan hainliğnin cezası idam olmalı.. teröre destek veren bütün milletvekilleri başta hdp ve chp nin içideki hainlerde dahil olmak üzere.

  • Bacco30 Temmuz 2015 20:55

    Ne guzel dusunuyon öyle

  • Metehan30 Temmuz 2015 20:50

    HDP.nin cani başının dokunulmazlığı hemen kaldırılmalı.En az 24 yıl cezaya çarptırılmalı ki PKK.nın şaklabanlığını nasıl yapıyor görelim.

  • Stratejist30 Temmuz 2015 20:23

    AKP nin hedefi gelecek seçimde HDP nin oylarını arttırmak ve MHP yi baraj altında bırakmak diye düşünüyorum.