E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​DEDAŞ'tan elektrik kesintisi açıklaması---

​DEDAŞ'tan elektrik kesintisi açıklaması

​DEDAŞ'tan elektrik kesintisi açıklaması
27 Ağustos 2014 - 19:59 borsagundem.com

DEDAŞ sözcüsü Üstün: "Elektrik kesintilerinin nedeni, aşırı tüketim ve borcunu ödemeyen abonelerden kaynaklanıyor"

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, elektrik kesintilerinin, aşırı tüketim ve borcunu ödemeyen abonelerden kaynaklandığını bildirdi.

Üstün, yazılı açıklamasında, DEDAŞ  olarak hizmet verdikleri 6 kentte tüketilen elektriğin Türkiye ortalamasının 2,2 katı olduğunu belirtti.

Yılın bazı dönemlerindeki aşırı tüketimi mevcut altyapının kaldıramadığını vurgulayan, Üstün şunları kaydetti:

"Özelleştirme sonrası geride bırakılan bir yıl içerisinde, gerek geçmiş gerekse güncel borçlarla ilgili defalarca kampanya düzenledik ancak bazı bölgelerde beklenen ilgiyi göremedik. DEDAŞ olarak bölgeye daha kaliteli hizmet vermek amacıyla birçok kampanya düzenledik. Farklı abone çeşitlerine göre avantajlı kampanyalarımız ilgi görüyor fakat bazı bölgelerde ödeme alışkanlığı henüz oluşmadı. Bölgeye daha kaliteli hizmet verebilmemiz için harcanan elektriğin karşılığının ödenmesi gerekiyor. Tüketilen enerjinin karşılığının verilmesi halinde sürdürülebilir bir noktaya geleceğiz."

Özelleştirme sonrası 97 milyon liralık yatırım yapıldığını aktaran Üstün, şu ifadelere yer verdi:

"Elektrik kesintilerinin nedeni, aşırı tüketim ve borcunu ödemeyen abonelerden kaynaklanıyor. Borcunu ödemeyen abonelerimizin elektriği kesiliyor. Harcanan enerjinin karşılığının alınmaması halinde bundan sonraki süreçte de kesintiler kaçınılmaz olacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)