E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Davutoğu: İlk ziyaret yerim...---

​Davutoğu: İlk ziyaret yerim...

​Davutoğu: İlk ziyaret yerim...
27 Ağustos 2014 - 23:15 borsagundem.com

Davutoğlu, partisinin Konya il teşkilatınca düzenlenen kutlama programına, AK Parti Genel Merkezi'nden canlı yayınla bağlandı

Davutoğlu, partisinin Konya il teşkilatınca düzenlenen kutlama programına, AK Parti Genel Merkezi'nden canlı yayınla bağlandı

Kültürpark'ta toplanan kalabalığa seslenen Davutoğlu, bugünün demokrasi tarihi açısından, tarihi bir gün olduğunu söyledi.

AK Parti hareketi açısından da bugünün tarihi bir gün olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Tüm Konyamız için özel önemi var ama bütün ülkemiz açısından tarihi bir gün. Her şeyden önce bugün kongremizle birlikte siyasi erdem ve ahlakın güzel bir örneği sunuldu" diye konuştu.

"İlk defa iktidardaki bir partide genel başkanlık değişimi; suhuletle, saygıyla, coşkuyla ve istişare ile gerçekleşti. Bu, son 1,5 yıldır Türkiye de kaos ortamı oluşturmak isteyenlere partimizin verdiği çok ciddi bir derstir. Konyamız açısından, tabii bütün hemşehrilerimizi yürekten kucaklıyorum. Bu onların da başarısıdır. Çünkü girdiğimiz her seçimde Konya, çok güçlü bir destekle arkamızda durdu. Son girdiğimiz cumhurbaşkanlığı seçiminde büyükşehirler arasında birinci oldu. Bu açıdan Konyamız'ın verdiği bu destek, Ankara'da bize büyük güç kattı. Ben bütün hemşehrilerimizi gönülden kucaklıyorum. Bu kongre esnasında bize destek veren bütün delegelerimizi kucaklıyorum."

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu aynı zamanda bir süreklilik içinde doku yenilenmesi olarak başarıyla gerçekleşti. Tam bir konsensüsle katılan delegelerimizin desteğiyle gerçekleşmesi de AK Parti içindeki ortak aklın, sayın Cumhurbaşkanımız tarafından nasıl doğru bir şekilde analiz edildiğini gösterdi. Şimdi önümüzde, yarından itibaren yapılması, çalışılması gereken konular var. İnşallah 2015 seçimlerinden Türkiye'de istikrarı daha da tahkim edecek, Türkiye'nin ekonomisine, siyasetine yeni bir nefes olacak önemli bir netice, daha büyük bir başarı elde edebilmek için, bütün AK Parti kadrolarıyla gece gündüz çalışacağız. Tabii Konyamız'a da özel gayret düşecek."

Davutoğlu, Konya'dan beklentisinin, hemşehrilerinin desteğini arkasında hissetmek olduğunu aktardı.

Bu desteğin giderek artmasını dileyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bütün hemşehrilerimizin dualarını ve iyi dileklerini hissetmek bize güç veriyor. Duaların yanında fiili dua da şarttır. Kavli dua yanında... Bütün hemşehrilerimizden şimdiye kadar olduğundan daha fazla çalışmasını bekliyoruz. AK Parti Konya il teşkilatımızın çok daha büyük gayretle alanda hat desteğini artırmasını bekliyoruz. Tabii Konya'daki bu coşku sadece Konya'da değil bütün illerimizden gelen hemşehrilerimizle, vatandaşlarımızla kucaklaştık. Bütün illerimizde aynı coşkuyu görmek beni gerçekten çok mutlu etti. Bu değişimde bütün ülke kazanıyor. Konyalı'nın gururunu duymak, hissetmek, meydanda böyle binlerce hemşehrimin toplanmasını görmek beni çok mutlu etti. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum."

İlk ziyaret Konya'ya
Konyalılar'ın günlerdir bu günün heyecanını merakla beklediğini ifade eden Davutoğlu, "İnşallah ben de en kısa zamanda Konya'ya geleceğim. Hükümetimiz güven oyunu alır almaz ilk ziyaretim de tabii Hz. Mevlana'ya... İnşallah saygımızı, sevdamızı ileteceğiz" ifadelerini kullandı.

"Değerli hemşehrilerim, hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Allah'ın selamı üzerinize olsun. Bugün tarihi bir kongreyi gerçekleştirdik" ifadelerini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Her şeyden önce sizler adına Sayın Cumhurbaşkanımızın Konyamız'a göstermiş olduğu ve Konyamız ile birlikte bendenize de göstermiş olduğu teveccüh dolayısıyla teşekkürlerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ayrıca Türkiyemiz'in her yanından gelen AK Parti delegeleri tam bir mutabakat halinde sizin hemşehriniz olan ve Türkiye'nin bu anlamda her zaman hizmetkarı olmaktan gurur duyan bendenize bu görevi tevdi etti. Şimdi yeni bir ufuk var önümüzde. Bu yeni ufuk Hz. Mevlananın muhabbetini, aşkını ülkemizin her yanına onun da ötesine çevre ve komşu ülkelere ve bütün insanlığa sunabilmektir. Sadece dış politika olarak değil, ülke politikası olarak, siyaset anlayışımız olarak, Hz. Mevlana'dan esinlenen bu yeni Türkiye vurgusu, inşallah yankılanarak bütün dünyada karşılığını bulacaktır."

Davutoğlu, "Konyamız'ın her bir köşesine teşekkür ediyorum. Her ilçesine, her beldesine, mahallesine ve her köyüne bir kez daha teşekkür ediyorum. Konya'da son seçimlerde aldığımız büyük başarı, hem mahalli hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizi daha da güçlü kıldı. Gururla Konyamız'ı her yerde andık. Tekrar bütün Konyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Dualarınızı eksin etmeyin. İnşallah en kısa zamanda hükümetimiz güven oyu almasına müteakip Konya'ya gelip, her bir hemşehrimizle tek tek kucaklaşacağım" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)