E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'nun seçilmesinden herkes memnun---

Davutoğlu'nun seçilmesinden herkes memnun

Davutoğlu'nun seçilmesinden herkes memnun
21 Ağustos 2014 - 21:23 borsagundem.com

Ahmet Davutoğlu'nun isminin Başbakanlık için açıklanmasıyla ilgili AK Parti kanadından yapılan açıklamalarda 'demokrasi' vurgusu yapıldı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ahmet Davutoğlu'nun seçilmesinden herkesin memnun olduğunu söyledi.

NTV’ye konuşan Şahin, "Biz çok rahat bir şekilde genel başkan değişikliğini gerçekleştiriyoruz. Davutoğlu, başarıyla götürecektir bu görevi" dedi.

AK Parti'nin 12 yıl içinde birçok sıkıntıyı aşmasının takdir edilecek bir durum olduğunu dile getiren Şahin, "Bunda en büyük pay, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ındır" diye konuştu.

Şahin, şöyle devam etti: "Bu anlayış ve başarı, Davutoğlu döneminde de devam edecektir. Biz de makam kavgası hiç olmamıştır. İsmi geçen birçok arkadaşımız vardı. Davutoğlu’nun seçilmesinden herkes memnundur. Adına paralel yapı denilen devletin içinde başka bir hiyerarşik yapı oluşturana karşı hassas olmalıyız. Devletin iç ve dış güvenliğini tehdit edenlere karşı olacağız."

'DİĞER PARTİLERE ÖRNEK' 
Başbakan'ın Siyasi Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ise Davutoğlu'nun isminin belirlendiği sürecin diğer partilere örnek olması gerektiğini söyledi.

AK Parti'de görev yapan isimlerin hepsinin yeterli deneyime sahip olduğunu, Başbakanlık için iyiler arasından bir seçim yapıldığını ifade eden Akdoğan şunları ifade etti:

"Adayımız açıklandı, delegelerimizin takdiri olursa yeni genel başkanımız olacak. Gerçekten geniş bir istişare yapıldı. Herkesin düşüncesi alınmış oldu. Bu diğer partilere de örnek olacak bir süreç. Bir krizle kongre yapmak istiyorlar. AK Parti 13 yıllık bir parti. AK Parti'nin her bireyi deneyimli isimlerdir. Bu nedenle bir isim sıkıntısı yaşanmadı. İyiler arasından tercih yapıldı. Bütün arkadaşlarımız deneyimli. Teşkilatımızın da takdiriyle belirlendi. Bu büyük bir siyasi harekettir ve lideri de Tayyip Erdoğan'dır. Sayın Davutoğlu dfafrklı kademalarde görev yapmıştır ve ciddi bir tecrübeye sahiptir. Biz bu hareketin neferiyiz. Kariyer planlamamız yok."

'DEMOKRASİNİN GÜCÜ' 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da kararın istişareler sonucu alındığını vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Demokrasinin gücünü yaşıyoruz. Siyasetin geldiği noktayı da değerlendiriyoruz. Bu tür değişimler halkın istemleri dışında gerçekleşirdi. AK Parti'nin milletle ortaklaşa aldığı kararı Recep tayyip Erdoğan Bey, Türkiye ile paylaştı.

Sayın Davutuğlu kararı ortak bir akılla yürütülen bir karardır. Yeni Türkiye açısından da önemli bir karar olduğunun altını çizmeliyim. Şunu ifade etmek lazım. Tayyip Erdoğan siyaseti bir grup insanla değil milletle yapıyor. Millet nasıl bir genel başbakan seçilmesi konusunda AK Parti'nin önermelerini kabul etti. Buradan ancak birlik ve beraberlik çıkar, yeni Türkiye'nin yükselmesi çıkar."

YAZICI'DAN KIRGINLIK SORUSUNA YANIT 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da Türkiye'nin ilkleri yaşadığını kaydetti. Söylenilecek her şeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiğini belirten Yazıcı, "Bundan öte söylenecek bir şey yok. Türkiye ilkleri yaşıyor, düzenli paylaşımcı bir anlayışla devam ediyor" diye konuştu. Bir gazetecinin "Birtakım kırgınlıklar yaşandı mı, bu görevi bekleyen ama gelmediği için de üzülen, kırılan oldu mu?" sorusu üzerine Yazıcı, "Olmaz, böyle bir şey olmaz. Siyaseti az çok bilen insanlar o tür bir hareketin içinde olmaz. Öyle bir sürecin bizim partimizde yaşanacağı kanısında değilim" değerlendirmesinde bulundu. 

'MEVKİ PEŞİNDE KOŞMUYORUZ' 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da Davutoğlu'nun isminin belirlenmesinde partinin her kademesinden görüş alındığını ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı görevine geçeceği iddialarını da değerlendiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Böyle dönemlerde sürekli isimler konuşulur. Her seçimden sonra ya da kabine değişikliği olacağı zaman, kim, nereye olur, bunlar konuşulur. Ama siyasette her zaman iki artı iki dört etmez, bunu bilirsiniz. Biz, bugüne kadar Sayın Başbakanımız hangi görevi verdiyse o görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Hiçbir zaman, tüm AK Partili arkadaşlar olarak mevki, makam peşinde koşan insanlar değiliz. Milletimizin hizmetkarı olmak için çalışan insanlarız. Dolayısıyla yeni kabineyi de Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesinden sonra, yeni Başbakanımız Köşk'e sunacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)