E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan din dersi yanıtı---

Davutoğlu'ndan din dersi yanıtı

Davutoğlu'ndan din dersi yanıtı
17 Eylül 2014 - 13:17 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin zorunlu din dersi uygulamasına derhal son vermesi kararı alan AİHM'e tepki gösterdi.

AİHM, 14 Alevi ailenin 2011'de yaptığı başvuru üzerine zorunlu din dersi uygulamasına son verilmesi kararı almıştı. "Din kültürü dersinde sünni inanış öne çıkarılıyor. Alevi çocukları da bu dersleri almak zorunda" diye yapılan şikayet oy birliğiyle haklı bulunmuştu.

Davutoğlu AİHM'in kararını ve gündemdeki diğer konuları değerlendirdi. İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Türkiye'de din kültürü ve ahlak bilgisi dersi bütün dinleri anlatacak şekilde veriliyor. Bazı ülkelerde öğrenciler kiliselere götürülüyor ve uygulamalı din dersi hepsine veriliyor, belli okullarda hepsine veriliyor. Şimdi bütün bu uygulamaları gözardı edip de Türkiye'de bunu bir dini baskı aracı gibi yansıtma çalışmalarını kabul etmemiz mümkün değil.

SAĞLIKSIZ DİNİ BİLGİYİ DENETLEME İMKANI KALMAZ

(AİHM'in din kültürü ve ahlak bilgisi dersine ilişkin kararı) Doğru ve sağlam bir dini bilgi, eğitim müesseselerimiz aracılığıyla verilmezse işte çevremizdeki radikalleşme eğilimlerinin kaynağını teşkil eden düzensiz ve sağlıksız dini bilgiyi denetleme imkanı da kalmaz.

OKULLARA MOLOTOF ATILMASI

Bu şiddete, bu teröre de bu ülkeyi teslim etmeyiz. Bunu herkes bilmeli. Aksi takdirde en fazla o bölgede yaşayan çok samimi vatandaşlarımızın çocukları etkilenir, öğretmenleri etkilenir.

KÜRTÇE OKUL

Bütün vatandaşlar, bütün kurumlar da bilmeli ki Türkiye bir hukuk devletidir ve kamu düzeni esastır. Herkes kafasına göre 'Ben burayı okul ilan ettim, şu eğitimi vereceğim' derse, bir müddet sonra kaos çıkar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acayip17 Eylül 2014 20:27

    din kültürü ibadet kültürü olarak anlatılıyor, ahlak zaten yok. Bunu islamiyet diye bize yutturmaya çalışma davutoğlu. İslam ahlak dinidir, bu ülkede yok ama