E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu törende yok resepsiyonda var---

Davutoğlu törende yok resepsiyonda var

Davutoğlu törende yok resepsiyonda var
02 Eylül 2014 - 01:18 borsagundem.com

Dün sabah Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmayan Hükümet üyeleri akşam Yargıtay Başkanı’nın verdiği resepsiyondaydı...

Adli Yıl Açılış törenine  katılmayan Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Adalet Bakanı Bekir bozdağ, Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın dün akşam verdiği resepsiyona katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olarak katıldığı Danıştay’ın 146. Yıldönümü törenleri sırasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yaklaşık bir saat konuşmasına sinirlenmiş ve "Böyle bir edepsizlik olmaz ki" diyerek töreni terk etmişti. Erdoğan, Feyzioğlu'nun konuşma yapması durumunda Adli Yıl açılış törenine katılmayacağını da açıklamıştı. Hükümet üyeleri de, Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Adli Yıl açılış törenine katılmayacaklarını açıklamışlardı.

2014-2015 adli yılı, dün sabah saatlerinde  JW Marriott Otel'de düzenlenen törenle açıldı.
Törene; Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Serruh Kaleli, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı milletvekilleri ve yüksek yargı mensupları katıldı.
Törende; hükümet temsil edilmedi. Erdoğan KKTC gezisinde olduğu için Cumhurbaşkanlığı'na vekalet eden Cemil Çiçek de törene katılmadı. Çiçek, bu sabah Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esenboğa Havalimanı'ndan uğurlanmasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Vekili Çiçek ile Başbakan Davutoğlu, Yargıtay Başkanı'nın dün akşam Meclis’in havuzlu bahçesinde verdiği resepsiyona ise katıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Orgeneral Özel de resepsiyondaydı. Böylece  sabahki törene sadece Feyzioğlu'nun konuşması nedeniyle Hükümetin tepki göstermiş olduğunun mesajı verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)