E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu : İki ayrı tezkere olabilir---

Davutoğlu : İki ayrı tezkere olabilir

Davutoğlu : İki ayrı tezkere olabilir
23 Eylül 2014 - 18:18 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı

Sağlık Bakanlığı'nda ''Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı'' değerlendirme toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu uyuşturucu ile mücadele kapsamında mahallelerde narkotimler oluşturulacağını belirterek, "Bu çetelere sokağı, çocukları bırakmayacağız. Mahallelerimize giremeyecek, okullarımızın yanına yaklaşamayacaklar. Nasıl bir terörist yaklaşınca ne muamele görüyorsa aynı muameleyi görecekler" dedi.

​Davutoğlu sözlerine,"Viraneleri tümüyle tasfiye edeceğiz. Bu tür şeylerin yapıldığı, deprem döneminden kalmış, mahkeme kararıyla yıkılamamış binalar var. Ya da virane dediğimiz, metruk alanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla barınak haline gelmesi, bu çetelerin kullandığı alanlar haline gelmesini engelleyeceğiz."

"İKİ AYRI TEZKERE OLABİLİR"

"Tezkere, 2 Ekim'de Meclis'in açılmasını müteakip, büyük ihtimalle iki ayrı tezkere halinde, -çünkü riskler farklı- iki ayrı tezkere olabilir ama o zamana kadar bir değişiklik olursa yeni bir düzenlemeyi göz önüne alabiliriz. Ümit ederiz ki Türkiye'yi ve Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit edici gelişmeler tırmanışa geçmez. Ümit ederiz ki bu tezkereleri kullanma ihtiyacı hissetmeyiz. Eğer Türkiye'nin ulusal güvenliği ve bölgedeki bu istikrarsızlığın doğurabileceği risklerle ilgili tedbir almak gerekirse, bu konuda da hiçbir tereddüt göstermeyeceğimizin herkes tarafından bilinmesi de iktizaridir"

REHİNELERİN KURTARILMASI

"Belli hususlar vardır ki sadece o sürecin içinde olanların mahremiyeti çerçevesinde kalır, devlet arşivinde olur. Ama kamuda bunların sürekli tartışma haline getirilmesi, ileriki aşamalarda başka vatandaşlarımızı riske edecek sonuçlar doğurabilir. Onun için basınımızın, bu tür araştırmaları yapması doğaldır ama spekülatif haberlerden kaçınılması tavsiyesinde bulunuyorum, hatta bunu rica ediyorum" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alper_tunga23 Eylül 2014 19:38

    sayın davutoğlu malisef hükümetiniz zamanında çok büyük yanlış dış politikalar uygulayıp emperyalist devletlerin oyununa geldi,emperyalist devletlerin ortadoğudaki emelleri malisef bir bir gerçekleşti yüzyıllardır bizim ülkemizin üzerine oynanan büyük oyunlar malisef gerçekleşmiş durumda allah sonumuzu hayırlı kılar inşallah