E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu: Bunların her şeyi çalıntı---

Davutoğlu: Bunların her şeyi çalıntı

Davutoğlu: Bunların her şeyi çalıntı
22 Mayıs 2015 - 03:44 borsagundem.com

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı mega proje için, "Bizim 15 sene önce yazdığımız Merkez Ülke tabiri... Bunların her şeyi çalıntı, intihal" dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sinop ve Amasya'daki mitinglerde CHP'nin mega projesini eleştirdi. Davutoğlu, "Bunları her şeyi çalıntı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Merkez Türkiye" projesini eleştiren Davutoğlu, "Yüzyılın projesi diye çıktı bir şey açıklayacak. Herkes onu bekliyor ne diyecek diye. Çıka çıka bizim 15 sene önce yazdığımız Merkez Ülke tabiri çıktı. Bunların her şeyi çalıntı, intihal, hırsızlık, yalancılık" dedi.

Kendisinin yazdığı Stratejik Derinlik kitabının arkasında Merkez Türkiye ifadesinin bulunduğunu belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz öğretiyoruz ama vaktimiz yok. Öğrencilerimizi göstereceğiz onlara staj verecekler. Şimdi size soruyorum 13 yıl içinde Türkiye Orta Doğu'nun, Balkanların, Kafkasların, Orta Asya'nın merkez ülkesi oldu mu? Saray Bosna'da al bayrak, ak bayrak ile dalgalanıyor mu? Filistinlilerin gönlünde al bayrak var mı? Orhun Anıtları'nı biz tamir ettik mi? Sultan Sencer'in Türkmenistan'daki kabrini biz tamir ettik mi? Kırım Tatarları'na biz ev yaptık mı? Somali'ye biz aş verdik mi? Biz Suriyeli gariplere kucak açtık mı? İşte Afro-Avrasya'nın merkez ülkesi Türkiye."

Afrika'da büyükelçilik açtıklarında masfar olduğu gerekçesiyle eleştirenler olduğunu olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Şimdi tutmuş Afro-Avrasya'nın merkez ülkesi Türkiye. Çalıntının bu kadarı da olmaz ki. Afrika'da iktidara geldiğimizde 12 yıl önce 12 büyükelçilik vardı, şimdi 37 büyükelçilik var. Dünyada 166 temsilciliğimiz vardı, şimdi 226 temsilcilik var. Kılıçdaroğlu bilmez ama duysun. Bu al bayrağı dünyanın her yerinde 226 temsilcilikle dalgalandıran kim?" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğa22 Mayıs 2015 12:58

    size inanmak için önce asgari ücrete sonra emekli maaşına bakmalı zaten bir şey ürettiğiniz yok

  • pes doğrusu22 Mayıs 2015 05:27

    Sadece iki ayda hazırlanmış, yeri bile belli olmayan bu projeye alkış tutuyorsunuz ya aklınıza şaşayım.

  • ahsen22 Mayıs 2015 05:04

    valla ne diyorsa doğrudur Başbakanımın. Istırırım

  • ferhat22 Mayıs 2015 04:54

    Eski AKP'liyim şimdi vicdan azabı çekiyorum.

  • Hülya Mert22 Mayıs 2015 04:53

    Proje üretmeyen proje en azından projelerle karşımızda ya siz? 3.Havaalanına niçin karşı gelindiğini anladım. İstanbul'u daha keşmekeş yapacaksınız böyle projeler yapın ki Türkiye'nin her yeri megakent olsun göç olmasın. Yazık bizi yollarla iyi kandırdınız şimdi halk yemiyor TARAFSIZ RTE ile seçim propagandasında din sömürüsü yapıyorsunuz

  • Kazım22 Mayıs 2015 04:51

    Her şeyi çalıntı derken? Ne kadaar ironik :D :D

  • deniz baba22 Mayıs 2015 04:50

    Borsayla ilgilenmesek Türkiye ekonomisinin muazzam olduğunu düşüneceğiz.Yav bu çağda 949 liraya asgari ücret mi olur ya hahahahaha 1500 veya 1400 diyenlerede başka arttıran yok mu diyorsunuz bu nasıl bir anlayış anlayamıyorum. Adamlar bir proje üretmiş bari siz yapında elle tutulur uzun vadede bizi Dünya yıldızı bir ülke olmamızı sağlayın. Ama nerdeeee siz zora düştüğünüzde elinizde Kur'an din sömürüsü yapıyorsunuz..

  • deniz baba22 Mayıs 2015 04:47

    Hadi oradan. Ben hayatımda böyle ilerici proje görmedim. Türkiye'yi Dünya yıldızı konumuna getirir. Ha büyük güçler izin verir mi bilin mez ama adamlar en azından projeyle geldiler. Siz ancak teleferik açılışında teleferik bedava olacak veya diyanete zırhlı mercedes verilecek vaatleri verin. Türkiye'yi iyi uyutuyorsunuz müteahhit kafalılar...