E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu bugün neler açıklayacak?---

Davutoğlu bugün neler açıklayacak?

Davutoğlu bugün neler açıklayacak?
01 Eylül 2014 - 06:56 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu Meclis’te bugün açıklayacağı hükümet programında yer alacak maddeler belli oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 62. hükümetin programı bugün Meclis’te açıklanacak. Davutoğlu tarafından okunması beklenen programda çözüm süreci, paralel devlet yapılanması, yeni Anayasa, ekonomik istikrar konularına vurgu yapılacağı ifade ediliyor.  “Restorasyon”, “inşa” ve “ihya” ifadelerinin sıkça geçmesinin beklendiği programda, vurgu yapılacak ana konuların çerçevesinin ise şöyle olması bekleniyor:

* Kucaklayıcı siyaset: Ak Parti’nin farklı siyasi çizgilerden gelen isimlerin buluştuğu bir parti olduğu ve kimsenin din mezhep, etnik özelliği üzerinden biz ve diğerleri vurgusu yapılmadan kucaklayıcı bir siyaset politikasının uygulandığı ve bu politikanın sürdürüleceği vurgusunun yapılacağı ifade ediliyor.
* Paralel devlet yapılanması: Programda paralel devlet yapılanmasının ‘Yeni vesayet odağı’ şeklinde tanımlanması beklenirken, devlet içinde örgütlenen bu yapılanmayla hukuk içinde mücadele edileceği ve taviz verilmeyeceği anlatılacak. 17  ve 25 Aralık operasyonları ve 7 Şubat MİT krizinin hatırlatılacağı programda, yeni vesayet odağının emniyet ve yargıda örgütlü olduğu ve bununla mücadele edileceği anlatılacak. Bu yapılanmanın ülkenin milli güvenliğini tehdit ettiği ve darbe girişiminde bulunduğu anlatılacağı ifade ediliyor.
* Çözüm süreci: Programda çözüm sürecinin nihai hedefinin “aidiyet hissi” duygusu yaratmak olduğunun anlatılması ve devletin aidiyet duygusunu güçlendirmek için hiçbir vatandaşını dışlamayacağı ve ötekileştirmeyeceğine vurgu yapılacak. Programda  61. hükümetin en önemli mirasının çözüm süreci olduğuna vurgu yapılacak.  
* Anayasa vurgusu: Programda yeni anayasa vurgusunun da geniş işleneceği ve yeni anayasanın “artık zorunlu” olduğu vurgulanacağı öğrenildi. Demokratikleşme hamlesinin en ileri düzeye, demokrasinin evrensel standartlara ulaşması ve özgürlükçü bir demokrasi haline gelebilmesi için yeni anayasaya ihtiyaç olduğuna vurgu yapılacak programda, “yeni anayasanın özgürlükçü ve demokratik karakteriyle yeni Türkiye’nin önünün açılacağının” değerlendirmesinin yapılacağı da kaydediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)