E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük tepki---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük tepki
30 Mart 2015 - 11:53 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti seçim bildirgesini okuduğunu söylemesi üzerine diğer partililer sert tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin seçim bildirgesini "bizzat okuduğunu" ve "kendi kanaatlerini ifade ettiği" yönündeki açıklamasına muhalefet partilerinden tepki geldi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanı, sağ olsun,  zaten meydanlarda CHP için sürekli 400 vekil istiyor. Bu durumda, elbette kendisine seçim bildirgemizi göndereceğiz. MHP ve HDP de göndersin. Bakalım testi geçebilecek miyiz?" dedi. 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Biz Cumhurbaşkanı'na seçim sonuçlarını göndereceğiz" derken, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Erdoğan'ın sözlerine "Cumhurbaşkanı değil, AKP'nin başkanı" diyerek tepki gösterdi. 

"BU KADAR TARAFSIZ BİR CUMHURBAŞKANI... MADEM SEÇİM PROGRAMLARINI İSTEMİŞ, GÖNDERİRİZ..."

Tekin, şöyle devam etti;
"Bu kadar tarafsız bir cumhurbaşkanı var. Madem seçim bildirgelerini istiyor. Bu hafta içinde göndeririz. HDP ve MHP de gönderirler. İnşallah testi geçeriz. Ekleme yapar mı, yapmaz mı onu da görürüz. Zaten Sayın Erdoğan çıktığı her mitingde 400 vekil istiyor. CHP için 400 vekil istiyor. Elbette kendisinin bu nezaketini, bu çabasını karşılıksız bırakmayız. Biz de seçim bildirgemizi kendisine göndeririz". 

MHP'Lİ VURAL:"TÜRKİYE'DE CUMHURBAŞKANI BOŞLUĞU VAR..."

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ise, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın "AKP seçim bildirgesini okudum" sözlerine karşılık, "kendisini Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olmadığını ortaya koydu" diyerek tepki gösterdi. Vural, şöyle konuştu;
"Millet ona Cumhurbaşkanı ol dedi. O parti yönetiyor, seçim yönetiyor. Cumhurbaşkanı olurken Anayasa'ya bağlı kalacağına namusu ve şerefi üzerine yemin etmişti. Hem Anayasa'ya aykırı davrandığını, hem de namus ve şerefi üzerine yeminine sadık kalmadığını ortaya koymuştur."
Vural, "Türkiye'de bir cumhurbaşkanı boşluğu bulunduğunu" da vurgulayarak, "Cumhurbaşkanı maalesef Cumhurbaşkanı sıfatıyla görevinin yapamamaktadır. Bir Cumhurbaşkanı'nın, bir partinin seçim beyannamesi üzerinde çalışma yapması kendisinin hala AKP Genel Başkanı sıfatını taşıdığını ortaya koyuyor. seçim kampanyasını da bizzat kendisi sürdürüyor. Namus ve şeref yeminine sadık kalmayan birinin milletle, değerlerle, hukukla irtibatı kesilmiş demektir."

"SEÇİM SONUÇLARINI GÖNDERİRİZ..."

Vural, "Biz Cumhurbaşkanı'na seçim beyannamesini değil inşallah seçim sonuçlarını göndereceğiz. Kendisini seçenlerin iradesini bile hiçe sayıyor. Kendisi Cumhurbaşkanı olarak seçilmişti. Ama genel başkan gibi davranıyor. Milletvekili adaylarını belirliyor, seçim beyannamesini hazırlıyor. Bu davranışları, Türkiye'de istikrarsızlığın ve güvensizliğin kaynağı olmuştur" dedi. 

HDP'Lİ PERVİN BULDAN: "CUMHURBAŞKANI GİBİ DEĞİL, AKP BAŞKANI GİBİ DAVRANIYOR" 

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı'nın hiç bir zaman tarafsız olmadığını belirterek şöyle konuştu;
"Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli AKP'nin başkanlığını yapan bir konumda, durumda oldu. Biz hep Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiği görüşlerimizi ifade ettik ama bugün ne yazık ki Cumhurbaşkanı, AKP'nin Başkanı olarak davranıyor. Seçim beyannamesine başkanlığı yazdırıp, görüş ifade etmesi taraflılığının göstergesidir".
Buldan, seçim beyannamelerini Cumhurbaşkanına gönderip göndermeyecekleri sorusuna ise; "Biz taraflı biri olduğu için kendisine seçim beyannamemizi göndermeyiz. Biz halkımıza dayanarak onların talepleri doğrultusunda seçim beyannamemizi yazıyoruz. Tek bir insanın dudağından çıkacak kelimeler doğrultusunda yazmıyoruz" dedi. 
 
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah yurtdışı seyahati öncesinde düzenlediği basın toplantısında, başkanlık sistemi tartışmaları ve hükümetin seçim bildirgesi konusunda şöyle konuştu;
"Biz geçen hafta Başbakan ile bunları konuştuk. O da bizzat kaleme aldığı oradaki sisteme yönelik anlayışını, bayağı da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim. Ve öyle zannediyorum ki bu çerçevede kendileri seçim bildirgesinin içerisine başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini yansıtacaklar".

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup30 Mart 2015 20:12

    Cumhurbaşkanlığından altı ayda sıkıldı, başkanlık sistemi olmazsa beş sene geçmek bilmez. Davutoğlu da ufak ufak rol çalıyor.

  • yav 30 Mart 2015 18:21

    Baylar bayanlar keşke birileri emeklinin asgari üçretlinin ay sonunu nasıl bir zprlama ile getirebildini incelese...sanki herkes 5 , 10 bin hatta 25 , 30 bin tl alıyorda haberimiz mi yok :( ...benzine yine yine zam zam gelmiş buarada:(

  • AHMET ATEŞ30 Mart 2015 15:48

    akılsız, Ahmet mahlaslı yorumcu; İsrail de dinci devlet, vatikanda, . dinle ilgisi yok. senin gibi dinle ilgisi olmayıp dini kullananlar sebebi ile proplemler. ortadoğuda olanlarda Amerika İsrail İngiltere gibi devletlerin ajanlık oyunu. ve içerde senin gibi ziyniyetini satanların bu duruma sebep vermeleri. Osmanlı 600 sene ,hainsiz tün dünyayı adaletle yönetti. sonra hainler ve işbirlikçıleri bu noktaya getirdi... bu ülkede 2002 ye kadar senin gibi dinsiz düşünce sahipleri geri bıraktı. ülke dindar dediğin kişiler zamanında sıçrama yaptı. içindeki kinini kusmuşsun dine karşı. ama karşında artık oyunları gören sağduyulu insanlar var aldatamıyorsun..

  • Ahmet30 Mart 2015 15:01

    dünyada dinci partiler hep ülkelerini kaosa sürüklemiştir, dikta rejimine çevirmişlerdir!! Örnekmi? Bakın etrafınıza TC'den başka rahat ülke varmı? Şimdikiler maalesef diktaya doğru koşmaya çalışıyorlar! Eğerki bunlar seçimlerde devletin varlığını harman gibi savurmasalar, kedileri bağlasalar bu kadar güçlü olamazlar..Uyan Türkmilleti..

  • gezici30 Mart 2015 13:36

    sonunuz geldi seçim bildirgesine değil ne yaparsanız yapın işiniz bitti

  • metehan30 Mart 2015 12:40

    ne tarafsizligi . taraf olucak tabiki. bundan oncekiler ne yapti devletin ust makami oturdu oturdu gitti. Turkiyede herkez bir taraf cumhur baskani taraf olucak tabiki. en dogrusu.

  • AHMET ATEŞ30 Mart 2015 12:39

    SİZ NE KADAR SİYASİ KİNDARSINIZ YA.. ADAM C.BAŞKANI OLURKEN TARAFSIZ OLMAYACAĞINI MERTCE SÖYLEDİ. HALA AYNI ŞEYLERİ KONUŞUP NE KADAR AKIL... OLDUĞUNUZU GÖSTERMENİZE GEREK YOK.BEN DE OYUMU TARAFLI VE FARKLI OLACAĞI İÇİN VERDİM. SONRA.. SÖYLEYİN ESKİ C.BAŞKANlarından hangisi tarafsızdı!!! sezermi, demirelmi inönümü, özalmı, .. sizin kadar aklımız var en. aldatma eskide kaldı. ancak kendinizi aldatıyorsunuz..

  • yusuf yıldız30 Mart 2015 12:38

    ya artık bu adam iyice işin suyunu çıkardı..birileri buna dur demeli.sanki milleti okuyup üfledi.büyük çoğunluk tepki veriyor ama bu adam cum.başkanı seçildi..bi yerlerde bit yeniği var ama allah büyük elbet bir kayaya çarpacak.

  • dlbyz30 Mart 2015 12:29

    tayyip bey sen cumhurbaşkanısın suç işliyorsun halkı tek yöne kanalize etmektesin bu suçtur

  • vatandaş30 Mart 2015 12:23

    cumhur başkanı "ben tarafsız değilim demekle akp taraftarıyım demek istiyor". hala anlamadınız mı.bal gibi vatandaşlar arasında ayırım yapıyor sonrada çözüm diyor.yok öyle şey.gerçekten çözüme inanıyorsan akp gömleğini bırakman ve tarafsız olman lazım.bir vatandaş olarak önerimdir.

  • VATANDAŞ30 Mart 2015 12:19

    oh ne ala... bir taraftan 75 milyonun cumhurbaşkanıyım diye ortalıkta gezen, diğer taraftan, AKP nin seçim bildirgeleri ve milletvekilleri listelerini onaylayan cumhurbaşkanı, tarafsızmış... ne tarafsızlık....