E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan resmen Cumhurbaşkanı oldu---

Erdoğan resmen Cumhurbaşkanı oldu

Erdoğan resmen Cumhurbaşkanı oldu
28 Ağustos 2014 - 13:58 borsagundem.com

Türkiye'nin seçilmiş 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'e gelerek yemin etti ve resmen Cumhurbaşkanı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı yemini için Meclis'e geldi. Erdoğan ilk önce askeri törenle karşılandı ve askerleri selamladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'e girerek Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından karşılandı. Erdoğan mazbatasını Çiçek'ten teslim aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te yemin ederek resmen Cumhurbaşkanlığı unvanını aldı. Erdoğan Meclis'i yeminin ardından terketti ve Anıtkabir'e geçti.

TÖREN İLKLERE SAHNE OLDU


Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni Meclis’te birçok ilklere sahne oldu. Meclis’in oturma localarının kuralları değişti. Erdoğan’ın yemin törenine ailesi, akrabaları, partililer, belediye başkanları, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Kuvvet Komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı, YSK Başkanı ve pek çok bürokrat katıldı. Meclis’te ilk kez bir muhalefet partisi Cumhurbaşkanı’nın yemin törenini protesto ederek, Anayasa kitapçığını Divan Başkanlığı’na fırlattı. 

AK PARTİ VEKİLLER TAM KADRO SAATLER ÖNCE GELDİ

Meclis’te, Cumhurbaşkanlığı yemin töreni hazırlıkları saatler önce başladı. Yoğun güvenlik önlemleri alındı. AK Partili milletvekilleri saatler önce Meclis’e gelerek Genel Kurul’un açılmasını beklediler. Genel Kurul’un, bir saat önce yemin törenine katılacak ziyaretçiler için açıldı. Ziyaretçiler davetiye sırasına göre yerleştirildi. 

DAVUTOĞLU MUHALEFETLE SELAMLAŞTI

Erdoğan Genel Kurul’a gelmeden ziyaretçiler yerleştirildi. Genel Kurul’un başlama saati olan 14.00’dan önce milletvekilleri, bakanlar ve ziyaretçiler yerlerini aldı. Genel Kurul açılmadan 10 dakika önce AK Parti’nin yeni Genel Başkanı ve Başbakan Adayı Ahmet Davutoğlu geldi. AK Partililer Davutoğlu’nu ayakta alkışladı. AK Parti Grup Başkanvekillerinin eşlik ettiği Davutoğlu’nu, Bakanlar Kurulu sıraları yerine Grup başkanvekillerinin oturduğu yere götürdüler. 
Davutoğlu koltuğuna oturmadan önce; MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP ve HDP’lilerle tokalaştı. 
Ardından kendisi için gösterilen koltuğa oturdu. 

EŞİ ÇOCUKLARI KARDEŞİ, BÜROKRATLAR VE PARTİLİLER KATILDI

Meclis’te Erdoğan’ın yemin töreninde katılımcılar açısından da ilkler yaşandı. Meclis’in özel locaları ile ilgili kurallar yıkıldı. Kordiplomatik Locasına Başbakanlık danışmanları, milletvekili eşleri oturdu. Ziyaretçi locası ise partililer belediye başkanları parti kurucuları ve vekil yakınları oturdu. Yüzlerce ziyaretçi Erdoğan’ın yemin töreni için Meclis’e akın etti. 

ÇOCUKLARI ÖNCE GELDİ

Bu arada törene Erdoğan’ın kızları Sümeyye Erdoğan ile Esra Albayrak birlikte gelerek Cumhurbaşkanlığı için ayrılan locaya oturdu. Ardından Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan geldi. Eşi Emine Erdoğan ise törenin başlamasından 5 dakika önce geldi. 

TORUN DEDEYİ GÖRÜNCE ZIPLADI

Bu arada Erdoğan Genel Kurul salonuna girince torunu ve Bilal Erdoğan’ın oğlu Dedesini görünce oturduğu yerden zıpladı. Babası tarafından uyarılınca yerine oturdu. 
Törene, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, kuvvet komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın yanı sıra, Yargıtay ve YSK başkanları ile çok sayıda bürokrat katıldı. 

CHP’LİLER YUHLANDI

Bu arada TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genel Kurul’un özel oturumla açılış nedenini anlatarak tutanağı okutacağına ilişkin bilgi verdi. Bunun üzerine CHP’nin basına kapalı grup toplantısında alınan karar gereği “usul” tartışması başlatılmak istendi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay söz alarak, Meclis’te yemin törenine ilişkin “Usul” tartışması başlatacaklarını iletti. Oturumu yöneten Cemil Çiçek Anayasa ve İçtüzüğün ilgili maddelerini gerekçe göstererek, söz konusu söz talebini reddetti. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa ve İçtüzük kitabını Başkanlık Divanı'na fırlattı. Bir grup CHP'li milletvekilleri Genel Kurul salonunu terk etti. Bu arada AK Partili milletvekilleri CHP’lileri yuhlayarak üzerlerine yürümek istedi. Ancak, AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ile Belma Satır grubu sakinleştirerek engel oldu. 
Ardından, Çiçek özel gündeme geçerek, Yemin töreni ile ilgili Anayasa ve İçtüzük uygulamasını anlattı ve Erdoğan’ı Genel Kurul’a davet etti. Erdoğan Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı eşliğinde Divana gelerek Cumhurbaşkanlığı tutanağının yer aldığı mazbatayı Cemil Çiçek’ten aldı. Mazbatayı aldıktan sonra kürsüde Cumhurbaşkanlığı yemini eden Erdoğan’ı Genel Kurul’da bulunan herkes ayakta dinledi. İstiklal Marşı’nın ardından kısa bir teşekkür konuşması yapması beklenen Erdoğan o konuşmayı yapmadı. Kürsüden ayrılarak Divana gitti ve Meclis Başkanı ile Divan üyeleri ile tokalaştı ve yine Ayşenur Bahçekapılı eşliğinde Genel Kurul’dan ayrıldı. 
TBMM Başkanı Çiçek, daha sonra birleşimi 1 Ekim'de toplanmak üzere kapattı. 




Erdoğan, Meclis kürsüsünde şu sözlerle yemin etti; 

'Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.'

MECLİS İÇİNDE KARMAŞA

CHP'liler Meclis'in toplanmasında usul tartışması olduğu için söz almak istedi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, oturumun tören olduğunu söz almaya yer olmadığını belirtti. CHP ve MHP milletvekilleri Meclis'i terketti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HABİP TABİP28 Ağustos 2014 22:54

    EY MHP,YAZIKLAR OLSUN SANA VERDİĞİM OYLARA,CHP YE KUYRUK OLURSUN,DÜMEN SUYUNA GİRERSİN,BARİ PARTİYİ KAPATINDA CHP YE KATILINDA BUGÜNLERİ GÖRMEZ OLAYDIK,AH MHP EM KİMLERİN ELİNDE KALDIN,ALPARSLAN TÜRKEŞ OLSAYDI BU DAVRANIŞLARA MUSADE ETMEZDİ,AYAĞINIZI DENK ALIN EY BAHÇELİ

  • JCR28 Ağustos 2014 21:19

    Benim cumhurbaşkanım değilsin..

  • efe28 Ağustos 2014 19:57

    Halkın seçtiği Cumhurbaşkanına Halk partisi saygı göstermez ise Halk bunlara ne desin.Yılların partisi vay halimize

  • ali28 Ağustos 2014 18:33

    Allah yolumuzu acikeylesin Başarılar dolu bir cumhurbaşkanligi olsun

  • ..28 Ağustos 2014 18:27

    1 kg peynır olmuş 10 tl ucuzu yok... ben ona bakarım. haa herkes alabılıyorsa mükemmel. alamıyorsa düşünecek kardeşim. derdini keredini aktaracak emrindeki vekillere soyleyecek... sistem demokrasıde budur. boşverin o seçildi bu seçildi yemıt ettı, haklıdı,haksızdı laflarına... hepsi halkın hizmetkarı , kendılerıde soyler. seslerini iletsinler. kardeşlık kazansın

  • suat28 Ağustos 2014 18:26

    CHP gene vıcık vıcık

  • hacı28 Ağustos 2014 17:37

    al birini vur ötekine. chp kötü muhalefet, düzensiz, istikrarsız, akp ağır vergici, baskıcı, masalcı, tiyatrocu, mhp zaten apayrı bir dünya olmuş. ama bu toplum için en ideal partiler bunlar, bu halk İsviçre, Norveç, kanada gibi idare edilecek değil ya, kumaş belli ekmek köfte belli

  • salo195728 Ağustos 2014 16:22

    Bunlar kitapçık fırlatıyor,Millette bunları meclisten fırlatıyor

  • dumrul28 Ağustos 2014 14:46

    yeminde eksiklik ve fazlalıklar var gibi tabi resmi bir yemin metni olabilir

  • hakan277228 Ağustos 2014 14:23

    Allah sizin gibi muhalefeti kahretsin.O kadar dışardan gelen yabancılara karşı yaptıkları siyaset açısından yakışıksız devlet açısından hiçde hoş görülecek bir tablo sergilemedi muhalefet

  • derman28 Ağustos 2014 14:22

    CHP sanki türkiyede düzeni bozmak icin kurulmus.