E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan türkü söyledi---

Cumhurbaşkanı Erdoğan türkü söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan türkü söyledi
30 Ağustos 2014 - 20:53 borsagundem.com

Çankaya'da 30 Ağustos resepsiyonu Cumhurbaşkanı Erdoğan için bir ilk oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Başkomutan” sıfatıyla Çankaya Köşkü’nde verdiği ilk 30 Ağustos resepsiyonunda, “Yemen Türküsü”nü söyledi. Köşk’ün bahçesinde düzenlenen resepsiyona siyaset, iş dünyası, sanat ve spor camiasından katılanlar renkli görüntüler oluşturdu. Siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından yaklaşık 3 bin 500 davetlinin geldiği resepsiyona muhalefet temsilcilerinin katılmaması dikkat çekti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyona evsahipliği yaptı. 

EŞLİK EDER MİSİNİZ?

Erdoğan, konuklarla sohbet ederek dolaşırken orkestranın önüne gelince şarkı sona erdi. Erdoğan, orkestrayı alkışladı. Bu sırada korodaki bir sanatçı, Erdoğan’ın yanına gelerek, “Sonraki şarkımıza eşlik eder misiniz” ricasında bulundu. Şarkı çalmaya başlayınca Erdoğan, yanındaki sanatçı Yavuz Bingöl ile birlikte “Yemen Türküsü”nün nakarat bölümüne eşlik etti. Türkünün, “Burası Muş’tur” diye söylenmesine atıfla Bingöl’e dönen Erdoğan, “Doğrusu Huş’tur” dedi. Erdoğan, türkünün ardından etrafındakilere, “Biz bu türküyü Huştur” diye okuduğumuz zaman, Muşlular bize kızıyor” dedi. 

ERSOY’DAN İKİ BEYAZ GÜL

Milletvekilleri, azınlık cemaatlerinin dini temsilcilerinin de katıldığı resepsiyona aralarında Hülya Koçyiğit, Metin Şentürk, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, Kenan İmirzalıoğlu, Yavuz Bingöl, Serkan Çağrı, Petek Dinçöz ve Demet Akalın’ın da bulunduğu sanatçılar katıldı. Muazzez Ersoy, Erdoğan ve eşine birer beyaz gül hediye etti.

MANKENLER MUHAFIZ ALAYINDAN

Resepsiyonda Türk ordularının kullandığı 21 farklı üniformayı giyen Muhafız Alayı askerleri de bahçede renkli görüntü oluşturdular. Orgeneralden ere vatana kadar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’ndeki tüm rütbeleri temsil eden davetlilerin bulunduğu resepsiyona şehit yakınlarının ve gazilerin, TSK yararına faaliyet gösteren dernek ve kurum temsilcilerinin de çağrılmış olması dikkat çekti. 

İŞADAMLARINDAN YOĞUN İLGİ

İş dünyasından aralarında Ferit Şahenk, Hüsnü Özyeğin, Bülent Eczacıbaşı, Ahmet Nazif Zorlu, Jak Kamhi, Hamdi Akın, Erdoğan Demirören, Ahmet Çalık, Nihat Özdemir, Ethem Sancak, Fettah Tamince, İbrahim Çeçen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bulunduğu çok sayıda işadamı resepsiyona katıldı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da davetliler arasındaydı.

‘DOST SOHBETİ YAPIYORUZ’

Gazetecilerin soru sorma girişimi üzerine Erdoğan, “Bu akşam konuşmuyorum” yanıtını verdi. Erdoğan, bu sırada kadın gazetecilerin eşi Emine Erdoğan’ın etrafında çevrelendiklerini görünce “Soru mu soruyorsunuz?” dedi. Kadın gazetecilerin “Dost sohbeti yapıyoruz” yanıtı üzerine “Bu öyle oluyor zaten” ifadesini kullandı. Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile birlikte kadın gazetecilerle fotoğraf çekiminde yer aldı.

7 BÖLGEDEN 7 MUHTAR

Resepsiyonda 7 bölgeden 7 muhtar (Edirne, Kars, Diyarbakır, Siirt, Rize, Adana, Aydın, Konya) yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara’da ikametgahının bulunduğu mahalledeki muhtarlar da davetliler arasındaydı. Erdoğan, Siirt İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu ve İlahiyat Fakültesi’nde öğrenim gördüğünü belirten bir kızla sohbet etti. 

MEYVE SUYU İKRAM EDİLDİ

Resepsiyon 2 saatten fazla sürdü.  Konuklara kanepeler, kurabiyeler ve meyve suyu ikram edildi.  Atatürk’ün sevdiği şarkıların yanında klasik müzik de çaldı.   Konuklar, Erdoğan’la fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. 

Davete, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan, Kanal D Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve eşi Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı ve eşi işadamı Ahmet Faralyalı da katıldı. 

3 BİN 500 DAVETLİYLE 1 SAAT 40 DAKİKA TOKALAŞTI

Muhalefet partileri temsilcilerinin yer almadığı resepsiyona, yaklaşık 3 bin 500 davetli katıldı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, tek tek bütün davetlileri ellerini sıkarak karşıladı. Bu seramoni yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü.  

YOL HARİTASINI BİLMİYORUZ, ÇALIŞMADA YOKUZ

Çankaya Köşkü’ndeki 30 Ağustos Resepsiyonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, çözüm sürecini hükümetin yürüttüğünü belirterek şunları söyledi: 

“Çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz, o çalışmanın içinde yokuz. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çalışmanın kamu kuruluşlarına gönderileceğini söylemişti, henüz bir şey gönderilmedi. Görürsek biz de görüşlerimizi söyleriz. Kırmızı çizgiler aşılırsa gereğini yapacağımızı söyledik, gereğini de söyleriz. 30 yıldır bu mücadeleyi biz yürütüyoruz. 10 yıl öncesine göre terörle mücadelede bazı nüanslar var. Hükümet çözüm süreciyle sorunu çözmek istiyor. Şehit anaları, analar ağlamasın diyorlar. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Bölünmemek, bütünlük önemli, bu kırmızı çizgi”dedi.

PARALEL BELGE İSTEDİK, GELMEDİ

Özel’e, Paralel yapı ve TSK’da bu konuda yürütüleceği belirtilen disiplin çalışmalarına ilişkin de soru yöneltildi. Özel, “Silahlı Kuvvetler elinde belge ile çalışır. Emniyet’ten, MİT’ten bilgi belge istedik, henüz gelmiş bir şey yok. Belgesiz, bilgisiz, imzasız ihbar mektuplarıyla işlem başlatamayız” diye yanıt verdi. Balyoz davasındaki tahliyelerin kendisini rahatlattığı söyleyen Özel, “Beraat olursa daha çok mutlu olacağız” dedi. Özel, yarınki adli yıl açılış törenine katılmayacağını, akşamki resepsiyonda olacağını söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)