E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇözüm sürecinde eve dönüşün önü açılıyor---

Çözüm sürecinde eve dönüşün önü açılıyor

Çözüm sürecinde eve dönüşün önü açılıyor
30 Eylül 2014 - 18:54 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamlarda bulunuyor

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapıyor.

İşte Arınç’ın açıklamasından satır başları:

Kapsamlı bir sunum oldu, hepimiz yararlandık. Bakanlar Kurulumuz Sayın Genelkurmay başkanına sorular yönelttiler. Bu belki ilk defa oluyor. Bazı arkadaşlarımız Başbuğ döneminde böyle bir sunumdan bahsettiler. Bunun sebebi son yaşanılan olaylarla bağlantı kurmak yerine, sadece şudur. Bir zamanlama, yarın açılacak meclisimizin ve hemen ertesinde yapılacak tezkere görüşmeleriyle bağlantılı olduğu düşünülebilir.

Kendisine doğrudan bağlı kurumları bakanlıkları ziyaret edecekti, kapsamlı brifingler alacaktı. Bazı konular üzerinde eylem planı hazırlanması talimatını da verdi. Genelkurmay başkanlığımız da belli görevler üstlenmiştir, bakanlar kurulumuza karşı sorumluluğu vardır. Sayın başbakanımızın Genelkurmay ziyaretinden önce, sayın başkanın davet edilmesi, konuların görüşülmesi ve şu karar alındı. Yılda en az bir kere genelkurmay başkanımız, kapsamlı brifing verecektir. En az bir kerenin altını çiziyorum.

Türkiyemizin iç ve dış güvenliği konusunda hangi noktada bulunduğumuzun röntgeninin çekilmesi de mümkün oldu. Görüşmelerin içerisinde yine güneyimizde yaşanan bazı olayların bugünü ve geleceği konusunda sayın Genelkurmay başkanımızın planlarını görmek öğrenmek imkanını bulduk. Başarılı ve faydalı bir çalışma oldu.

merkez bankası, kanunda yazılı olduğu gibi bakanlar kuruluna senede iki defa hesap verme ihtiyacı duyuyor. Ama biz senede en az bir kere TSK ile ilgili kapsamlı bir brifing almayı kararlaştırmış olduk.

İkinci önemli konu, çözüm süreciyle ve TBMM’den çıkan bir kanun var terörün sona erdirilmesine dair bir kanun. Bu 6 maddelik bir kanundur. Bununla ilgili bir bakanlar kurulu kararının çıkarılması çalışması yapılmıştı. Bu çalışmalara ilişkin, bir bakanlar kurulu kararıdır, cumhurbaşkanımızın imzasıyla yayınlanacaktır. Esasen resmi gazeteden yayınlandıktan sonra da, terörün sona erdirilmesi kapsamında yapılacak çalışmaları, kurulan birimleri, sizler de resmi gazeteden alıp okuma imkanınız olacak.

Bu çalışmalara ilişkin esaslarda, çalışma alanlarını, yapılanmayı başlıklar altında belirliyoruz. Çalışma alanları, zikrettiğim 6555 sayılı kanunun ikinci maddesinde belirlenmiştir. Sosyal programlar, ekonomik tedbirler, toplumsal destek ve sivil toplum çalışmaları, sorunun parçası olan aktörlerle temas, diyalog, eve dönüşler ve bununla birlikte sosyal hayata uyum çalışmaları başlığı altında kapsayıcı bir yapılanma ortaya konmuştur. Yapılanmada iki ayaklı, çözüm süreci kurulu ve koordinasyon kurulları.

Kurulun üyeleri bizzat başbakan veya görevlendireceği başbakan yardımcıları. Adalet içişleri milli savunma bakanları, ve MİT müsteşarı. Her çalışma alanıyla ilgili sorumlu kurum ve kurullar belirlenmektedir.

bununla yapmak istediğimiz şey, Meclis ’teki görüşmeler sırasında da açıkça ortaya konmuştu. Türkiye’nin müzmin bir sorunu olan terörü tamamen sona erdirmek. Zannediyorum 280 oyla Meclis’ten geçti. Çözüm süreci dediğimiz konuda da bundan sonraki aşamaların kanun çerçevesinde yürütülmesi ve komisyon ve kurullarının çalışmalarını bu kanun çerçevesinde yürütmesinin esasları belirlenmiş oldu.

“ACIMASIZ DAVRANIŞIMIZ SÖZ KONUSU OLACAKTIR”
Bugünlerde tartışması yapılan çözüm süreci bitti, şantaja yönelik konuşmalar bizim açımızdan geçersizdir. Hükümetimiz bu konuda ciddidir. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması noktasında varlığını ortaya koymuştur. Asayişi bozan kısmen terör ve asayişsizlik konusunda acımasız davranışımız söz konusu olacaktır. Bunları çerçevelediğimiz zaman, kabul edilen ve satın alınan bu sürecin yürümesi ve kısa sürede sonuçlanması arzu edilmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)