E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇok şükür paramız var ama...---

Çok şükür paramız var ama...

Çok şükür paramız var ama...
21 Eylül 2014 - 16:30 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan mülteciler konusunda uluslararası toplumu uyardı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülkeden ve AB Komisyonu’ndan oluşan G-20’nin Avustralya’nın Cairns şehrinde düzenlediği toplantıda, Türkiye’nin komşu ülkelerdeki sorunlar sebebiyle yerlerinden edilmiş insanlara kapısını açtığını ancak bu konuda uluslararası toplumdan destek alamadıklarını söyledi.
 
Babacan, şöyle konuştu:
 
“1.5 milyon Suriyeli komşumuz şu anda Türkiye’de yaşamaya başladı. Bizim bütçe imkanımız çok şükür yeterli ve şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da bir insanlık borcu olan faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Arzu ederiz ki uluslararası toplum da bu konularda hassas olsun. Arzu ederiz ki, uluslararası kuruluşlar finansal açıdan bu sorunun çözümüne katkıda bulunsunlar ama bugüne kadar aradığımız desteği maalesef görmedik.”
 
Avrupa’da deflasyon riski
 
Öte yandan Babacan, Avrupa riskine dikkat çekmek adına, AB’de ekonomik büyümenin yavaş ve kırılgan olduğunun altını çizerek, “Özellikle Euro Bölgesi’nde bir deflasyon riskinden bahsediyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :(21 Eylül 2014 19:29

    paramız varsa elektrik faturası ödemeyelim. paramız varsa bize faydası ne ?

  • as21 Eylül 2014 18:32

    yok hani paramız var ama deyip bir de avrupa ülkelerinin deflasyon riskinden, yeterince büyüyememesinden bahsediyor ya o bakımdan. Yani adımız ulu ama yaşantımız kuru anlamında yazdım. Eleştirdiklerimiz bizden daha iyi yaşıyor

  • ilker 21 Eylül 2014 18:16

    hacı yorumun konuyla ilgili değil . ayrıca balıkçılığın çok az olduğu konusunada katılıyorum .

  • hacı21 Eylül 2014 17:17

    avrupada yaşam türkiyeden ucuz, insan yaşamı ise daha pahalı. Buna yaşamak diyorsa babacan sözüm yok ama kendi yaşamlarından değil biz vatandaşın yaşamından bahsediyorum. akaryakıt dünyanın en pahalısı, vergiler dünyanın en fazlası, et dünyadaki en pahalı etlerden, yurdumun üç tarafı deniz balık hamsi, istavrit hariç uçuk fiyatlarda. İnsan hakkı yok, hukuk adamına göre buna da yaşam diyoruz