E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇiftçi mısır fiyatının açıklanmasını istiyor---

Çiftçi mısır fiyatının açıklanmasını istiyor

Çiftçi mısır fiyatının açıklanmasını istiyor
24 Ağustos 2015 - 04:04 borsagundem.com

Adanalı çiftçiler TMO'nun acilen mısır alım ve aylık satış fiyatlarının birlikte açıklanmasını istedi

Adana Çiftçiler Birliği 2. Başkanı Mutlu Doğru, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) acilen mısır alım ve aylık satış fiyatlarını birlikte açıklamasını, mısır piyasalarına alım yönünde müdahale etmesini istedi.

Doğru, yazılı açıklamasında, bu yıl Türkiye'de 6,3 milyon ton rekolte beklenen mısırın yaklaşık yarısını karşılayan Çukurova'da hasadın başladığını, üreticinin TMO'dan bir an önce alım fiyatlarını açıklamasını beklediğini belirtti.

Doğru, yem, nişasta ve yağ sektörlerinin ana ham maddesi olan mısırda ekim alanlarının bu yıl da artış göstermeye devam ettiğini aktardı.

İç Anadolu'da hasat zamanı yağan yağmurla buğday kalitesinin bozuk olmasının, yemlik buğday miktarının artmasına neden olduğunu ve yem sektörünün mısır yerine fiyatı daha ucuz olan yemlik buğdaya yöneldiğini vurgulayan Doğru, şunları kaydetti:

"Bu durum ve mısır rekoltesindeki yüksek beklenti, hasat öncesi ürünün fiyatının piyasada düşmesine neden olmuştur. Bu beklentiler ışığında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e ağustos başında rapor sunduk. Rapor neticesinde, Sayın Bakanımız da konuyu yakından takip ederek, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne mısır alımı için hazırlık yapılması talimatını vermiştir. TMO yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde, TMO'nun sadece Adana'da 80 bin ton kendi depoları yanında dışarıdan da yaklaşık 300 bin ton ilave depo kiralandığı ve mısır alımına hazır oldukları bildirilmiştir. Toprak Mahsulleri Ofisi, acilen mısır alım ve aylık satış fiyatlarını birlikte açıklamalı, mısır piyasalarına alım yönünde müdahale etmeli."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)