E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'li o isim teklifi neden reddetti---

CHP'li o isim teklifi neden reddetti

CHP'li o isim teklifi neden reddetti
27 Ağustos 2015 - 14:28 borsagundem.com

CHP'li Tekin Bingöl, Başbakan Davutoğlu'nun kendisine yaptığı seçim hükümetinde yer alma teklifini neden teklif ettiğini anlattı

Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifinde bulunduğu isimlerden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bingöl, kendilerine yapılan bakanlık teklifinin başka CHP'li milletvekillerine yapılsaydı da sonucun aynı olacağını ve anında reddedileceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kabul edilebilir olmayan bir gerekçeyle hükümeti kurmak için görevlendirme yapılmadığını belirten Bingöl, böyle bir anlayışla kurulan geçici seçim hükümetine katılmalarının mümkün olmadığını kaydetti.

Bingöl, "CHP'nin ilkeli duruşunu, uzun süredir ortaya koyduğu nitelikle tavrı, Türkiye'ye karşı sorumluluğunu yerine getiren parti olma özelliğini bir kez daha dün gösterdik" dedi.

"TÜRKEŞ'İN KABUL ETMESİ MANİDAR"

Bingöl, bir soru üzerine HDP'nin parti olarak hükümete girme kararı aldığını ancak MHP'nin aldığı karara rağmen MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in bakanlık teklifini kabul ettiğini hatırlatarak, "Bu son derece manidar. Özellikle 7 Haziran seçimi sonrasında Bahçeli ve MHP yöneticilerinin ortaya koyduğu olumsuz tavır bugün hangi noktaya geldi hepimiz görüyoruz" dedi.

"1 KASIM SONRASI KONJONKTÜR DEĞİŞECEK"

Bingöl, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'de siyasi konjonktürü değiştireceğini söyledi.

"MEKTUBUN İÇERİĞİNİ BİLMİYORUM"

Katıldığı NTV canlı yayınında da açıklamalarda bulunan Bingöl, "Davet mektubu ulaştığında almadan reddettim. Dolayısıyla davet mektubunun içeriğini dahi bilimyorum. Bana yapılan teklif boşa çıkarılmış, havada kalmış bir tekliftir. Bir teklif yapıldığında teklif alınır incelenir ona göre cevap verilir ama ben davet mektubunu almadım. Dolayısıyla o teklifi daha başında reddettim" diye konuştu..  

Davutoğlu'nun 'toplumda karşılığı olan isimlere öneri götüreceğine' yönelik sözlerini hatırlatan Bingöl, "Toplumda karşılık bulan insanlar bu tip tekliflere zaten başından kapalıdır" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)