E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'den bomba ittifak hamlesi---

CHP'den bomba ittifak hamlesi

CHP'den bomba ittifak hamlesi
05 Eylül 2015 - 07:24 borsagundem.com

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Vatan Partisi lideri Perinçek arasında gerçekleşen sürpriz görüşme kulisleri hareketlendirdi

Türkiye, 7 Haziran seçimlerinden 4,5 ay sonra 1 Kasım seçimlerine hazırlanırken, ittifak görüşmeleri kapsamında önceki akşam yaşanan sürpriz görüşme bir ilk oldu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in önceki akşam saatlerinde biraraya geldiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “1 Kasım’a ittifaklarla gidilse iyi olacaktır” önerisine Kılıçdaroğlu’nun “Desteğe açığız” yanıtını verdiği öğrenildi.
 
Karayalçın da katıldı
Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu, önceki akşam saat 20.00 sıralarında Renaissance Bosphorus Hotel’de sürpriz bir şekilde Perinçek ile bir araya geldi. Perinçek’in talebi üzerine gerçekleşen görüşme, Ankara yerine Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu İstanbul’a alındı. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın da katıldığı nezaket ziyareti sadece 25 dakika sürdü. 
 
‘İttifak iyi olur’
Perinçek’in 1 Kasım seçimlerine iki partinin birlikte katılması anlamına gelecek bir ittifak önerdiği, “1 Kasım’a ittifaklarla gidilse iyi olacaktır” dediği ancak ittifak önerisinin detaylarını paylaşmadığı öğrenildi. Bu önerinin ardından söz alan Kılıçdaroğlu’nun, ittifaklara 7 Haziran’da çoğu ön seçimle seçilen milletvekili arkadaşlarının hukukunu korumak gerektiği mesajını verdiği ve destek açıklamalarına açık olduğunu ilettiği belirtildi.

Görüşmede ayrıca, Türkiye’nin mevcut siyasi atmosferi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daki çatışmalı ortam ve önceki gün görüşülen tezkere başta olmak üzere güncel konulara da değinildi. 

CHP ile Vatan Partisi arasında istikşafi görüşme
CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile Vatan Partisi’nden Em. Tümamiral Soner Polat’ın da bulunduğu görüşmede Perinçek’in ittifak önerisine Kılıçdaroğlu’nun yanıtı “Seçilenlere haksızlık olmasın diye büyük olasılıkla seçimlere aynı listeyle gideceğimizi kamuoyuna deklare ettik” oldu. Buna karşılık, sandalye ve koltuk peşinde olmadıklarını söyleyen Perinçek ise ülkenin olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirterek olağanüstü çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi. Yaptığı konuşmanın özetini içeren bir mektubu da Kılıçdaroğlu’na sundu.
 
Buna göre, her iki parti adına birer kişi hızlı bir şekilde “1 Kasım’da nasıl bir güç birliği yapılabilir” konusu üzerinde çalışarak bunun sonucunu genel başkanlarına sunacak. İki liderin vereceği karar doğrultusunda da Vatan Partisi ya CHP’nin çatısı altında ya da tek başına seçime girecek.

Vatan Partisi, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 0,33 oy almıştı. Vatan Partisi aynı seçimlerde seçim çevresi itibarıyla en yüksek oyu İzmir 1. bölgede yüzde 0,9 olarak almış, İzmir 2. bölge ve Muğla’da yüzde 0,85 oy almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hamit05 Eylül 2015 15:04

    yarım yüzyıldır kendisine ve partilerine hayrı dokunmıyan perinçekten hayır beklemek ancak kılıçtaroğlu tipi siyasettir.

  • Pargali ibrahim05 Eylül 2015 12:40

    İktidara karşı herkezle ittifak yapılmalı iktidar saadet büyük birlik daha gizli kimlerle ittifak yapıyor bilinmiyor ama bence mhp Chp ve bdp ve diğer küçük parti ve bagimsizlarla ittifak yapıp bu vurgunu dur demeli vergiler yüzünden aç ve bittik hersey bir anda fiyati uçtu alım gücü bitti

  • Seçmen05 Eylül 2015 12:40

    perinçek gitsin MHP ile ittifak kursun, aksi halde böyle bir ittifak CHP ye oy kaybettirir...

  • Ozgur05 Eylül 2015 11:00

    AKP tarfından CHP Vatan Partisi ile tuzağa çekiliyor sağ oyları kesebilmek için, Vatan partisi ile ittifak CHP ye eksi olarak yansır...

  • dlbyz05 Eylül 2015 09:45

    deniz ve yılana sarılmak gündemini hiç yitirmedi

  • guzel haber...05 Eylül 2015 08:35

    Sinerji yaratip yuzde 30 alabilir

  • ak parti hdp ile05 Eylül 2015 08:33

    Ak parti hdp ile chp vatan ile ittifak yapsin...

  • asi05 Eylül 2015 08:19

    hdple ittifak yapsın