E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP’de şok etkisi yaratan istifa!---

CHP’de şok etkisi yaratan istifa!

CHP’de şok etkisi yaratan istifa!
12 Temmuz 2014 - 22:54 borsagundem.com

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Önder Önen sürpriz bir şekilde AKP'ye geçti

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Önder Önen, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçim mitingi için geldiği Antalya’da Ak Parti rozetini taktı. Sürpriz bir şekilde Önen’in Ak Parti’ye geçmesi, CHP Antalya il örgütünde şaşkınlık yarattı. Transferi son dakikada öğrenen partililer, Önen’i ihanetle suçladı.

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve eski Gençlik Kolları İl Başkanı Önder Önen, cumhurbaşkanlığı seçim mitingi için Antalya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı havalimanında karşıladı. Erdoğan, VIP salonunda tokalaştığı Önen’e partisinin rozetini taktı. Başbakan Erdoğan, daha önce CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye geçmesi büyük tartışma yaratan diğer belediye meclis üyesi Ercan Merthatun’u da diğer yanına alarak fotoğraf çektirdi.

AYNI ANDA ROZET VE İSTİFA

Önder Önen, Ak Parti rozetini taktığı sırada basına CHP’den istifa ettiğini belirten bir açıklama gönderdi. Açıklamasında Önen, şöyle dedi:

"Bugüne kadar İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Antalya Ana Kademe İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve Gençlik Kolları Genel Sekreterliği görevlerinde bulunduğum CHP’den istifa etmiş bulunmaktayım. CHP’de, Antalya’ya ve ülkemize hizmet etmenin artık mümkün olmadığını, hizmet etmek isteyenlerin açık veya dolaylı bir şekilde hizmet alanları yaratılmadığı gerekçesini gördüğüm İçin CHP’den istifa ettim."

Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile İl Başkanı Mustafa Köse’ye kendisine gösterdikleri ’güven ve sıcaklık’ için teşekkür eden Önen, açıklasında devamla "Mustafa Kemal Atatürk’ün Göstermiş Olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için Ak Parti’de hizmet yoluna girmiş olmak beni mutlu etmiştir" ifadelerine yer verdi.

ŞOK ETKİSİ YARATTI

Meclis üyesi Önder Önen’in sürpriz bir şekilde CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye katılması ve bunun son dakikaya kadar duyulmaması CHP Antalya il örgütünde şok etkisi yarattı. CHP’liler açıklamalarıyla istifaya tepkilerini dile getirdi.
 
CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Pınar Toğaç, Önen’in istifası karşısında, "Şok oldum. Yıllardır örgütte birlikte çalıştığımız birinin AKP saflarına katılmasını anlamak mümkün değil. Ama demek ki örgüt etiğini çok iyi benimseyememiş" dedi.

Konyaaltı eski CHP İlçe Başkanı Ruhi Beşiktaş, Facebook üzerinden "Örgüt örgüt deyip önseçim isteyenlere gençlik kotası isteyenlere ithafımdır" diyerek Erdoğan’ın Önen ile tokalaşan fotoğrafını paylaştı.

İSTİFA ET ÇAĞRISI 

Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen CHP milletvekili adayı Levent Kıldır da yine Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda, Önder Önen’e büyükşehir meclis üyeliğinden istifa etmesi çağrısında bulundu. Kıldır’ın yazdığı mesaj şöyle: 

"Önder, CHP sana kısa sürede çok önemli görevler verdi, seni her zaman onurlandırdı. Sen ise geride bıraktığın tabanı ve örgüt mensuplarını hiç düşünmeden gittin. Demokratik, laik, hukuk devletini ve Atatürkçüleri yok etmeye çalışan Ak Parti zihniyetinin mensubu oldun. İnsan kendine yakışanı yapar! Ancak sen CHP oyları ile Büyükşehir Meclis Üyesi oldun! CHP’den istifa ettiğine göre Büyükşehir Meclis Üyeliği’nden de istifa etmek zorundasın. Aksi takdirde CHP’nin yani partimizin oylarını çalmış götürmüş olursun! Rahmetli babanın kemiklerini sızlatırsın!"

FIRILDAK VE KAYPAK

Transfere en sert tepkiyi ise Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın gösterdi. Akaydın, şöyle dedi:

"Uğur Mumcu’nun çok güzel bir lafı var; ’Haklıdan yana değil, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değişirse dönerler fırıldak olurlar’. Bugün güç odağı Tayyip Bey. Maalesef bu insanlar da işsiz güçsüz, yakınlarını korumaya ihtiyaçları var. Onun için fırıldak oluyorlar. Bu fırıldaklarının gittikleri yere de kendilerine de hayrı dokunmaz. Siyasi tarih böyle adamların cesetleriyle doludur."

TOPLANTIYA KATILMADI

CHP’li Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 30 Mart seçimleri itibariyle bakıldığında kısa bir süre içinde böyle bir karar vermenin ne kadar doğru olup olmadığının önümüzdeki günlerde belli olacağını söyledi.

Böcek, "Üzülerek söylemek isterim ki, bu arkadaşımızın tavırları, çeşitli bahanelerle meclise katılmaması, demek ki o günlerde böyle bir düşüncesi varmış. Bunlar tabiki siyasi nezaket kuralları içinde Konyaaltı ve Antalya halkı tarafından değerlendirilecektir" dedi.

Başkan Böcek, Önder Önen hakkında "Örgütten gelen, gençlik kotasında olsun kendisini herkesten fazla CHP’li sayan bir kardeşimizdi. İstifa ile ilgili hiç görüşmedi. ’Siz benim ağabeyimsiniz’ derdi. Ne değişti, önümüzdeki günlerde göreceğiz. 20 yılık siyasi tecrübeme dayandığımda, son Büyükşehir toplantısına katılmaması zaten bazı endişeler yaratmıştı. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapacağım" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali13 Temmuz 2014 08:13

    Ne kızıyorsunuz adam gerçek CHP yi AKP de görmüş. Artık AKP CHP ötesi. AKP kapıyı açsa CHP de kimse kalmayacak!

  • madenci 6713 Temmuz 2014 04:22

    ne oldu editör bey akp liğin tuttu herhalde bizim yazıları niye yayınlamıyorsun

  • madenci 6713 Temmuz 2014 03:51

    bir ihalenin ucunu göstermişlerdir o da balıklama dalmıştır.gerçek sosyal demokrat böyle olmaz erken farkesilmiş allah bilir seçimlerde akp ye çalışmıştır.

  • murat13 Temmuz 2014 03:43

    eskı bel.baskanın soyledıgıne bakın yanındayken ıyıydıde ayrılıncamı kotu oldu zararın neresinden donersen kardır adam dogruları soyleyınce zorunuzamı gıttj

  • Donme dolap.13 Temmuz 2014 01:38

    Sen Muharrem Ince nin kabak hikayesini dinle.Tipten belli zaten bir tuhaflik oldugu.Herkes anlar firildak oldugunu.Kesin secilirsin bir dahaki secime baskan.Bekle bakalim sen

  • bırakın bu işleri13 Temmuz 2014 01:10

    ahlaklı, erdemli bir insan için türkiyedeki siyaset zaten uygun değil. ha chp ha mhp ha chp ne farkeder. sistem torpil, rüşvete dayalı

  • bırakın bu işleri13 Temmuz 2014 01:09

    sosyal demokrat bence önder önen sensin :) akp bugün para güç menfaat sahibi ve alakalar menfaat için yanaşıyor. chp güçlü olsa orada kalırdı, insanım para için herşeyi yapar

  • ee13 Temmuz 2014 00:18

    ne mutlu ona doğru yolu buldu. tebrikler

  • Sosyal demokrat12 Temmuz 2014 23:59

    Sosyal demokratların, butun starhi faşistliklerle dolu bu partiden istifa edip, adam gibi ve gercek bir sosyal demokrat partiyle yola devam etmeleri ancak soyal demokrasi zamanla bu ulkede yükseltebilir.