E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'de 500 imza toplandı mı?---

CHP'de 500 imza toplandı mı?

CHP'de 500 imza toplandı mı?
19 Kasım 2015 - 07:02 borsagundem.com

CHP’de muhalif kanat ‘olağanüstü kurultay’ için 595 imzanın yeterli olduğunu hatırlattı ve 500 imzaya ulaştıklarını iddia etti

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken, olağanüstü kurultay talep eden muhalif Kanada yakın isimler, 500 imzanın toplandığını, önümüzdeki hafta pazartesi günü yeterli imzanın genel merkeze iletileceğini ileri sürdü. Muhalif kanat, olağanüstü kurultay için 595 imzanın yeterli olduğuna dikkati çekerken, eski milletvekilleri ise iki ayrı bildirge ile kurultay tartışmalarına katıldı. Olağanüstü Kurultay talep eden eski milletvekilleri 55 imza toplarken, olağanüstü kurultaya karşı çıkan vekiller ise 60 imzalık bir bildiri kaleme aldı.
Milliyet’in aldığı bilgilere göre muhalif kanat; CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları ekseninde, kurultay toplanması tartışmaları çerçevesinde 595 delegenin imzasının yeterli olduğuna dikkati çekti. Muhalif kanada yakın isimler, Milliyet’e yaptığı değerlendirmede yaklaşık 500 imzanın toplandığını, bu imzaların bir başkan adayına yönelik olmadığını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun delegeye hesap vermesi için verildiğine işaret ediyor. Muhalifler, önümüzdeki pazartesi ya da en geç salı günü yeterli imzanın toplanacağı iddiasını sürdürüyor. Bu arada, CHP’li eski vekiller de kurultay tartışmalarına katıldı. Dün, iki ayrı bildiri kaleme alındı.

2011’in gerisinde kalındı

Aralarında Gaye Erbatur, HASAN Ören, Turgut Dibek, Orhan Düzgün ve Dilek Akagün Yılmaz’ın bulunduğu 55 eski milletvekili olağanüstü kurultay talebini bir bildiriyle duyururken, “Genel başkanımızın yakın çalışma arkadaşlarıyla birlikte yönettiği bu süreçte; Başarısızlık sınırı olarak ifade edilen 2011 seçim sonuçlarına, daha sonra yapılan iki seçimde de ulaşılamamıştır. Partinin yetkili kurullarında tartışılmayan; üyelerin bilgisine dahi sunulmayan ‘Yeni CHP’ söylemi ise partinin geleceğine ilişkin ciddi soru işaretlerinin doğmasına neden olmuştur” denildi.

Karşı bildiri

Aralarında Sinan Aygün, Refik Eryılmaz, Kadir Gökmen Öğüt, Süleyman Çelebi ve Atilla Kart’ın da yer aldığı 60 eski vekil ise olağan kurultayı desteklediklerine işaret ederken, “7 Haziran seçimlerinde halkımız, AKP’nin 13 yıllık tek parti iktidarına son verdi. Ancak Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun, bütün özverili ve uzlaşmacı girişimlerine rağmen, ne yazık ki halkımızın arzu ettiği koalisyon hükümeti kurdurulamamıştır. Bunun üzerine yenilenen 1 Kasım seçimlerinde, halkımız CHP dışındaki diğer muhalefet partilerini cezalandırarak, adeta sandıkta bir tsunami yaşatmıştır. Buna rağmen CHP, azda olsa oyunu ve milletvekili sayısını arttırarak, bu tsunamiden etkilenmeyen tek partidir. Bu değerlendirmenin yapılacağı yeğane ortamında 1 Kasım seçimlerinden önce başlatılan ve halen süren CHP’nin 35. Olağan Kurultayı süreci olduğuna inanıyoruz” değerlendirmesinde bulunuldu.
Öte yandan Mersin’in Anamur ilçesinde bazı mahallelerde seçimler için sandık kurulmadığı iddiaları dile getirildi.

Yüzde 50’yi aştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ise kurultay tartışmalarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, genel başkan adaylarından Muharrem İnce’nin, “Kılıçdaroğlu, inandırıcılığını kaybetmiş durumda” sözlerine, “İnce böyle düşünüyor ama bu doğru değil. Sayın Kılıçdaroğlu’nun kamuoyu araştırmalarında ‘beğenilme’ puanı partinin çok üzerinde. Parti yüzde 25,3 oy aldı ama seçmenin yüzde 37’si Kılıçdaroğlu’nun liderliğini beğeniyor” ifadesiyle yanıt verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)